Здравейте,
Имам малко съпроси за покупка на Subaru за работа в планината и ще съм благодарен ако има кой да ме насочи към точния модел.
Понеже до сега не съм карал Subaru а ми трябва работна кола за планината, но да се кара нормално и на пътя та реших да се спра на Subaru. Изчетох доста за марката, двигателите и за момента съм се спрял на бензинов двигател (с газ), ръчни скорости и бързи и бавни предавки. Също може да се наложи да дърпа и ремарке до 600 - 700 кг. в планината. Разбрах че ако е автоматк и дизел няма как да има и бавни скорости а на мен това ми е основното, което търся. Разбрах също че бавните скорости не са като на двипковете а е с по-малко съотношение а на някои почти не се усеща. Основните ми питания са:
- кои модели са по-издържливи за планина, т.е. по-добре предпазени отдолу.
- на кои двигатели са им по-бавни бавните?

т.е. по-малките двигатели 2.0 или големите 3.0, защото някъде четох че колкото по-голям е двигателя, толкова по-малка е разликата между бързите и бавните скорости, т.е. на малките двигатели бавните са им най-бавни!
- гледам из нета че има модели след 2000 година за по 2500 - 3000 лева, та това прумерно нормална цена ли е за Outback или и има нещо на колата.
- възможно ли е до 3000 - 3500 лева да се намерии читаво Subaru или като го взема ще трябва да вадя още толкова за ремонти?
- старите коли от 90-те години по-здрави ли са за тази работа за която ми трябва и с по-хубави двигатели ли са, примерно LEGACY с 2.2 двигател?
Благодаря много на отзовалите се!