Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Subaru за работа в планината 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Имам малко съпроси за покупка на Subaru за работа в планината и ще съм благодарен ако има кой да ме насочи към точния модел.

Понеже до сега не съм карал Subaru а ми трябва работна кола за планината, но да се кара нормално и на пътя та реших да се спра на Subaru. Изчетох доста за марката, двигателите и за момента съм се спрял на бензинов двигател (с газ), ръчни скорости и бързи и бавни предавки. Също може да се наложи да дърпа и ремарке до 600 - 700 кг. в планината. Разбрах че ако е автоматк и дизел няма как да има и бавни скорости а на мен това ми е основното, което търся. Разбрах също че бавните скорости не са като на двипковете а е с по-малко съотношение а на някои почти не се усеща. Основните ми питания са:

- кои модели са по-издържливи за планина, т.е. по-добре предпазени отдолу.
- на кои двигатели са им по-бавни бавните? :) т.е. по-малките двигатели 2.0 или големите 3.0, защото някъде четох че колкото по-голям е двигателя, толкова по-малка е разликата между бързите и бавните скорости, т.е. на малките двигатели бавните са им най-бавни!
- гледам из нета че има модели след 2000 година за по 2500 - 3000 лева, та това прумерно нормална цена ли е за Outback или и има нещо на колата.
- възможно ли е до 3000 - 3500 лева да се намерии читаво Subaru или като го взема ще трябва да вадя още толкова за ремонти?
- старите коли от 90-те години по-здрави ли са за тази работа за която ми трябва и с по-хубави двигатели ли са, примерно LEGACY с 2.2 двигател?

Благодаря много на отзовалите се!

Пон Юли 13, 2015 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=1&t=15245

Пон Юли 13, 2015 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
maxaffey2 написа:
ръчни скорости и бързи и бавни предавки...

По-добре вземи автомат, защото при моделите към които си се насочил е много пиклив съединителя. При най малкото прибуксуване и подмирисва. А и много бързо ще го свършиш с такова каране.

Пон Юли 13, 2015 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И щом гледаш за 2 500-3 000 лв. Subaru не е твойта кола.
 15

Пон Юли 13, 2015 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
dragoveli написа:

Не ми е това бюджета, мога и за 4500 - 5000 лева да купя но при положение че е за гората а и има на пазара до 3000 лева, защо не! То със сигурност ще я водя в сервиз да я видят преди това, какво още трябва да се прави.

Пон Юли 13, 2015 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
maxaffey2 написа:
dragoveli написа:

Не ми е това бюджета, мога и за 4500 - 5000 лева да купя но при положение че е за гората а и има на пазара до 3000 лева, защо не! То със сигурност ще я водя в сервиз да я видят преди това, какво още трябва да се прави.

Тази цена ще я дублирате още първият месец и след висене по сервизите ще се разочаровате от марката.
Евтиното Субару винаги излиза много по-скъпо.

Пон Юли 13, 2015 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз мога по общо, в цифри:
За 3к ще вземеш читаво(условно), ако е на 18 години поне. 12-15 годишна ще ти струва 3500 до 5, ама ще е казан(с редки изключения). Много внимателно си помисли за какво ще си дадеш парите, че не дубъл, ами х3 може да станат. Във форума има няколко старички, но гледани коли за около 5 пари - разгледай.

Пон Юли 13, 2015 11:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз бих ти препоръчал УАЗ , субару все пак е лека кола и не е направена да бъхти трупи, скоро ще те разплаче. Руснака е проверено куче за планина или самурайка.

Вто Юли 14, 2015 7:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 506
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
quietriot написа:
аз бих ти препоръчал УАЗ , субару все пак е лека кола и не е направена да бъхти трупи, скоро ще те разплаче. Руснака е проверено куче за планина или самурайка.

+1

Имах субаро , категорично не е за планината макар че доста издържа в мойте ръчички . Ако е само за планината може да си вземеш и някоя витара с бензинов мотор .

https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/
http://niggaznature.bazar.bg

Вто Юли 14, 2015 9:56 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема