Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 За дребните неща, които дразнят 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
agogov написа:
sk67 написа:
Задната врата на ФОРЕСТЪР-а скърца когато купето се усуква.
Звукът ми е малко трудно да го опиша.
Мазах уплътнителите със силиконова смазка за гума, обаче не спира.
Дали изобщо е от уплътнителите?
Дайте съвет.

Ключалката се гресира, двата странични водача също. Ако има следи от триене на капака към долната кора на багажника и там се смазва(гадно е) или се напасва кората да не трие, в краен случай може да се сложи фолио на капака от двете страни на ключалката.

По тази процедура скърцането изчезна и не се е проявявало отново.

Чет Дек 15, 2011 9:42 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ender написа:
Не мисля, че "мястото на мъртвеца" е подходящо за детско столче.

Аз лично имам опция за изключване на десния еърбег, но така и не посмях да се възползвам от нея! Столчето е отзад вдясно за да може да се наблюдава в огледалото. Има подходящи огледала за деца из магазините.

Един бърз поглед по ръководствата казва, че след 2006 г има автоматична SRS система на пътника, която не може да се изключва по желание и то не е монтирана на всички модели - основно за САЩ и Канада.

Условията за изключване са:

The front passenger’s SRS frontal airbag
will not be activated when any of the following
conditions are met regarding the
front passenger’s seat:
The seat is empty.
The seat is equipped with a rearward
facing child restraint system and an infant
is restrained with it.
The seat is equipped with a forward facing
child restraint system and a small child
is restrained with it.
The seat is equipped with a booster
seat and a small child is in the booster
seat.
The seat is relieved of the occupant
load for a time exceeding the predetermined
period.
The seat is occupied by a child who has
outgrown a child restraint system or a
small adult.
The front passenger’s occupant detection
system is faulty.

Прикачени файлове:
SRS.JPG
SRS.JPG [ 44.36 KiB | Прегледано 1465 пъти ]

Чет Дек 15, 2011 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
Ключалката се гресира, двата странични водача също. Ако има следи от триене на капака към долната кора на багажника и там се смазва(гадно е) или се напасва кората да не трие, в краен случай може да се сложи фолио на капака от двете страни на ключалката.

Цитат:
По тази процедура скърцането изчезна и не се е проявявало отново.

Колеги, дайте снимка или скица ... какво точно се гресира? Не успях да разбера.

Нед Дек 18, 2011 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 48
Автомобил: Субару Форестър 2.0 МТ 2001
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря много за решението на въпроса със скърцането. Аз смазах хубаво с грес двата водача отстрани и ключалкатана вратата. Отделно омотах металното ухо ,където заключва ключалката с платнен изолирбанд и дразнещото скърцане зачезна.

Сря Юли 24, 2013 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 22
Автомобил: subaru forester 2000/125
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.
Дребното нещо, което дразни е това, че не ми светва
осветлението за контактния ключ и нямам представа
къде да търся причината.
Някой ако знае нещо, моля да сподели.

Сря Юли 31, 2013 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Yco написа:
Явно не е от батерията, ами трябва да хванем точния ъгъла на атака!
Не напразно са провеждали самолети :smt023

колега, сам ли си сменяш батерията и ползваш ли непроводими пинцети при смяната?, защото за тези батерии бъди сигурен , че пипнеш ли плюса и минуса с палеца и показалеца ги окъсяваш и може да забравиш за заряда им

иначе аз на моетто субару всичко му простих и нощо в него не ме дразни, само му се радвам
(с изключение на страничните огледала които при всяко разминаване с удар в огледалата на другата кола, моите стават на сол)

Вто Авг 20, 2013 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: легаси 2002
Телефон: 0898735912
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Разни аларми има с датчик за ток, дали нямат такава функция?

аз съм с такава аларма , и е хубава, ВАЛКОР,да не се брои за реклама

Вто Авг 20, 2013 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 42
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.0 MY98 KH 2774 BB
Телефон: 00359876070747
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте!Макар и от доста време,темата е мн.добра,а за мен и полезна!Открих неща , които и мен доста ме дразнят, общи за доста от нас.Освен от споменатите по-горе аз лично се дразня от работенето/неработенето на часовника / за мод.:98г. пиша! :idea: / когато му е кеф се включва,а когато не - не работи със седмици! Осветлението на купето и багажника е направо УЖАС! #-o Много бих искал да прочета отговор на зададения от друг колега въпрос , а именно : има ли някакъв начин да се включат лампите на горната конзола да светят заедно с плафона на тавана? Разбирам,че има но моля обяснете как да стане и с някоя простичка схема да се справи човек - лаик и не толкова на вътре с електриката :( Много дразнещо е при дъжд и дори при миенето на предното стъкло,че водата се стича от горния край на колонката и капе върху копчетата за стъклата и въобще е гадост!!! Моля за идея как да поставим и от какъв друг модел биха се пригодили т.н. "вежди" - тези пластмасови неща,които се поставят над прозорците за да може при дъжд да се открехнат малко за вентилация? Знам ,че има за 2-та и 3-та генерация,но за 1-ва .. ? ...е това са някои от дразнещите нещица .... НО удоволствието от възможностите на любимия модел FORESTER :bow: на доказано издържливата и надеждна марка SUBARU заличават или поне ми помагат да се примиря с дребните дразнещи неща ... затова и бих искал да ги отстраним или пооправим всички заедно за да им се радваме без да има нищо,което да ни дразни !!! :beer: P.S. "Pacone 4X4 " е колегата задал въпроса за намиране на начин лампите на плафона отпред да се включват с осветлението на купето,но отговор не видях ... :-?

Пет Авг 23, 2013 8:19 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kokibgotstanketo написа:
Здравейте!Макар и от доста време,темата е мн.добра,а за мен и полезна!Открих неща , които и мен доста ме дразнят, общи за доста от нас.Освен от споменатите по-горе аз лично се дразня от работенето/неработенето на часовника / за мод.:98г. пиша! :idea: / когато му е кеф се включва,а когато не - не работи със седмици! ....

За часовника виж ТАЗИ тема.

Пет Авг 23, 2013 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 42
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.0 MY98 KH 2774 BB
Телефон: 00359876070747
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
balbeck написа:
kokibgotstanketo написа:
Здравейте!Макар и от доста време,темата е мн.добра,а за мен и полезна!Открих неща , които и мен доста ме дразнят, общи за доста от нас.Освен от споменатите по-горе аз лично се дразня от работенето/неработенето на часовника / за мод.:98г. пиша! :idea: / когато му е кеф се включва,а когато не - не работи със седмици! ....

За часовника виж ТАЗИ тема.

Благодаря ти!Вече я четох,но тук не е много лесно да се намери някой да извърши качествено тези запоявания ... :giggle: а у нас нямах време да я отнеса на майстор с когото дори разговарях и той ми каза,че е отремонтирал 3-4 бр.!! Е ще се оправя догодина ... :pardon:

Пет Авг 23, 2013 9:52 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С риск да повторя някой забележки описани от колеги
Мен ме дразни
1. Предния плафон свети само при натиснати бутони (ляв или десен ) вечер е доста трудно да се ориентираш ако търсиш нещо без да си ги пуснал само на отворена врата
2. В жабката няма осветление
3. Няма постоянно работеща запалка
4. Осветленето на багажника е много напред и почети нищо не се вижда вечер
5. При потегляне (за автоматик иде реч) ако включиш D и потеглиш тръгва и след 1-2 секунди те рита отзад като че ли някой те е чукнал проблемът бил в средния диференциял замислял се трябвало му повече време и тн.
6. Предните въздуховоди за дисковете (или тези пластмаси стърчащти пред предните колелета ) постоянно се откачат сменях щипки какво ли не ефект никакъв
7. Няма подходящо място за GPS у-во Ако го поставиш на центъра на стъклото (ниско долу) не може да ползваш средната жабка за да я ползвам преместих устройството в левия долен ъгъл на стъклото е да ама там няма жак за за палка и се почва едно разпъване на кабели (размотаване)около волана от своя страна кабела пречи за употребата на шайбите за климатроника
8. Като споменах Климатроника индикацията е почети на хоризонт и през деня като го пусна трябва да търся някой мост за да видя дали съм го пуснал дали е на ауто и тн
9.Жабката между седялките е много ниска няма надстройка като на другите коли (още едно ниво на горе ) и не става за отмора при дълго пътуване
10. Налакатниците на седялките предвидени за целта са много малки аз ползвам този на пасажера долу горе ми пасва
Поздрави :beer:

Вто Сеп 03, 2013 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 114
Автомобил: legacy 07 2.0R forester98 2.0
Телефон: 0899938118
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, искам да попитам къде е датчика за затворена врата на багажника на форестър '98. свети ми постоянно датчика на таблото и не работи дистанционното поради тази причина. Предварително благодаря. доста търсих но нищо не открих. Искам да знам къде да разглобявам.

Сря Юли 01, 2015 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
plamen peev написа:
Здравейте, искам да попитам къде е датчика за затворена врата на багажника на форестър '98. свети ми постоянно датчика на таблото и не работи дистанционното поради тази причина. Предварително благодаря. доста търсих но нищо не открих. Искам да знам къде да разглобявам.

Не разглобявай засега.
В заключващият механизъм е.
Почисти с някакъв спрей или WD-40 и раздвижи добре. На мен ми помогна това. :beer:

Вто Юли 21, 2015 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 114
Автомобил: legacy 07 2.0R forester98 2.0
Телефон: 0899938118
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
много благодаря!!! утре ще тествам

Вто Юли 21, 2015 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 159
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
тая тема трябва да се качи на флашка и да се изпрати на субару да си гледат резила.
не може да имам датчик за температурата на задния диференциал който не ми трябва и в същото време датчика да ми свети на таблото само защото за 50 000км му е прегорял кабела на буксата. А , че не може да се отвори нормално жабката за да се смени филтъра на купето, или , че рейката на волана свършва за 42 000км или, че за същият пробег свършват и тампоните по окачването??? който не вярва да дойде да погледне моите. Ами най-тъпото ,да ти се счупи ел. шофьорската седалка???, и да ти повдига само дясното бедро? Левия крак да ти виси, защото седалката се прееба само за 40 000 км? какво ренде си купих с мисли за японското качество от едно време. Да ме извинят съфорумците ама аз по-тъпа кола не съм имал (може би едно рено сценик RX4, но и то се представи по-добре от гледна точка на изработката на детайлите.). Наскоро, преди 6 месеца, дръпнах лостчето за резервоара на една бензиностанция и пластмасовия накрайник ми остана в ръцете. Е това какво качество е :)?

Пон Мар 28, 2016 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7