Години и половина си карам вече най-безгрижно субито, никакви грижи, само някоя друга дреболия по окачването.
Днес излизам по задачки към 10:00 ч и понеже навън си жари, карам на климатик.
Първоначално го сложих на авто на 25, ама така ми духа много силно по-късно през деня го сетнах само на 25 и на 2-ра степен духалка.
Става дума за каране в София.
Навъртях 50-тина километра по задачки и към 16:00 ч се прибирам, когато както си карам лежерно по стамболийски светнаха всички ламби в дясната част на таблото, колата изгуби мощност и лека полека спря.
Изгасих колата, след 1 минута я запалих, всичко нормално, нищо не свети, продължих си. Спрях на още едно място да свърша една последна задачка и междувременно се чух с един познат да го питам, че той ги чатка нещата, какво може да е това. Каза ми, че може да е от климатика, нещо му прегряло. В същото време стрелката на температурата си седи на обичайното място и не мърда.
Качих се, запалих, всичко нормално, нищо не свети. Понеже беше станало баня вътре реших да оставя все пак малко климатика и после пътьом да го спра.
Първите два километра нищо. Спрях климатика и оставих само духалката. На следващият светофар реших да изпреваря един, който караше още по-лежерно и от мен, ама по средата на изпреварването стана същото, светнаха лампите, паднаха оборотите и увиснах.
Отбих в страни, отворих капака, нищо, капка няма да е пръснала отнякъде, залягах отдолу нищо.
Запалих я, малко притресе, сякаш работеше с някой друг цилиндър по-малко, но после се оправи и си тръгнах.
След километър обаче пак ми го направи, като този път не искаше да запали, завъртя ли ключа само лампите светкат.
Пак отворих капака, пак гледах, пак залягах, нищо никъде, а навън 37 градуса

Докато се чудех какво става и какво да правя минаха 6-7 мин, пробвах пак, все едно не е било. Този път спрях и духалката и оставащите 2-3 километра нямаше ядове.
Утре ще ходя на майстор, ама почвам да се чудя дали ще стигна до там, че са 10-тина километра

Колата е бек 2002, Н6, на бензин, не съм слагал газова.
Та, да ви се е случвало и на вас нещо подобно