manata написа:
steling написа:
При служебната ми кола която е на година и половина е същото. Боята по праговете просто падна, а цялата стана на едни малки язви от камъчета по пътя, че в сервиза кадето я пребоядисваха ми казаха че при новите коли боята се нанася директно върху метала без слой грунд както при старите.Наблюдението е от два ситроена старият е 2006 новият е 2009. На стария му няма нищо. Освен това стъклото на новата с цялото на точици предполагам от камъчета и като блесне слънце директно става едно като перде и нищо не се вижда. Колата по каско я пребоядисах цялата, а стъклото ще го пробвам да го заведа края на лятото и ще ви кажа дали минава по каско. Но боята минава особено ако е лизингова колата.
Аз имам същия проблем. Всяка година пребоядисвам предната броня, защото от лято до лято цялата става на решето от камъчетата, които изхвърлят колите. Предното стъкло вече за над 60хил.км има доста точки пак от камъчета. Принципно застрахователите сменят стъклото на това основание и не трябва да ти правят проблем. Аз мислих да го заведа като щета преди няколко дена като минавах при застрахователя, но понеже описах 9 детайла за боя като една щета, викам да не ставам нагъл и ще го заведа по натам. За тези 9 детайла беше голяма разправия докато ми дадат възлагателното писмо, но след половин ден разправии най-накрая се разбрахме и скоро я вкарвам за малко освежителни процедури.

Ще изровя тази стара тема, но и аз съм възмутен- всичко се бели пада на големи люспи като есенни листа от пласмасите. Прага е направо ужас. Сега е тръгнала боята и от страничните лаисни по вратите. А за боята като цяло- драска се и от най- малкото, добре поне че по метала все още се държи, дори и надраскана.
Някой от вече патилите с прагове и ласни как си е решил проблема- очевидно боядисване, но къде и с каква боя?
На мен ми се върти в главата идеята за тези гумираните бои, но ще видя какво ще кажат майсторите- достатъчно трайно ли е за рибарските пътища.