Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Впечатления от качеството на боята за по-новите Субару 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
mitoko написа:
:smt023 измислено е хора

Тази гадост вреди повече и от камъчета, насекоми и т.н. Задържа толкова влага и прах, че като я свалиш след известно време гледката е страшна... ;)

Сря Юли 27, 2011 8:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
manata написа:
steling написа:
При служебната ми кола която е на година и половина е същото. Боята по праговете просто падна, а цялата стана на едни малки язви от камъчета по пътя, че в сервиза кадето я пребоядисваха ми казаха че при новите коли боята се нанася директно върху метала без слой грунд както при старите.Наблюдението е от два ситроена старият е 2006 новият е 2009. На стария му няма нищо. Освен това стъклото на новата с цялото на точици предполагам от камъчета и като блесне слънце директно става едно като перде и нищо не се вижда. Колата по каско я пребоядисах цялата, а стъклото ще го пробвам да го заведа края на лятото и ще ви кажа дали минава по каско. Но боята минава особено ако е лизингова колата.

Аз имам същия проблем. Всяка година пребоядисвам предната броня, защото от лято до лято цялата става на решето от камъчетата, които изхвърлят колите. Предното стъкло вече за над 60хил.км има доста точки пак от камъчета. Принципно застрахователите сменят стъклото на това основание и не трябва да ти правят проблем. Аз мислих да го заведа като щета преди няколко дена като минавах при застрахователя, но понеже описах 9 детайла за боя като една щета, викам да не ставам нагъл и ще го заведа по натам. За тези 9 детайла беше голяма разправия докато ми дадат възлагателното писмо, но след половин ден разправии най-накрая се разбрахме и скоро я вкарвам за малко освежителни процедури. :D

Ще изровя тази стара тема, но и аз съм възмутен- всичко се бели пада на големи люспи като есенни листа от пласмасите. Прага е направо ужас. Сега е тръгнала боята и от страничните лаисни по вратите. А за боята като цяло- драска се и от най- малкото, добре поне че по метала все още се държи, дори и надраскана.
Някой от вече патилите с прагове и ласни как си е решил проблема- очевидно боядисване, но къде и с каква боя?
На мен ми се върти в главата идеята за тези гумираните бои, но ще видя какво ще кажат майсторите- достатъчно трайно ли е за рибарските пътища.

Пон Авг 24, 2015 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако имате възможност ,боядисвайте с Ceramiclear лак на PPG. Здравината му е пъти по-добра от стандартна боя, но има технология на нанасяне и е по -скъп

Пон Авг 24, 2015 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Miro1972 написа:
Ако имате възможност ,боядисвайте с Ceramiclear лак на PPG. Здравината му е пъти по-добра от стандартна боя, но има технология на нанасяне и е по -скъп

Мерси прочетох и наистина го дават за един от най- добрия лак. Предполагам и боите им са добри на PPG- ще видя колко ще ми излези труд + материали и ако е поносимо ще слагам.

Вто Авг 25, 2015 5:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 6
Автомобил: Legacy Estate Wagon 2010; 2,0i CVT
Телефон: 0887003405
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Нищо подобно за тия лакове, от камъчета се начупва направо.
Слага се еластифицираща добавка в лака и това е.
Абсолютно никакво значение няма каква марка е лака.
Дебел лак с добавката, това е!

Съб Дек 05, 2015 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2