| Автор |
Съобщение |
|
hyankov
Автомобил: Subaru Impreza 2009 2.0 MT 150hp
Рейтинг: 12
|
|
Здравейте,
Първи ден със Субару, първи пост във форума.
Преди покупката закарахме колата в Subaruland за оглед и диагностика. Всичко беше 6, но човека препоръча да отида в Subaru да update-нат ECU-то. В момента софтуера пуска перката на 97-98 градуса, а ако се ъпдейтнело ще се включва няколко градуса по-надолу, и освен това щяло да отключи едни още 10hp. Субару били пуснали бюлетин, за optional update на ECU-то, но дилърите като цяло си мълчали и не привиквали, а който чуел - да отиде.
Някой от вас вече правил ли го е? Препоръки, коментари, наблюдения?
Колата е Subaru - Impreza III Hatchback - 2.0R MT (150 Hp)
Поздрави
|
|
|
|
| Чет Авг 27, 2015 10:41 am |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
И на мен агент Дъст ми каза същото, но моят Субару сервиз е станал преди 2 месеца официален Нисан  , и ми казаха да почакам 4 седмици, докато се разберат със старият собственик, и обновят информационната си databank... Ще пиша, когато се получи...ако въобще стане! 
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Чет Авг 27, 2015 12:47 pm |
|
|
|
impreza_sh
Автомобил: Outback 3.6 2016
Рейтинг: 19
|
Интересно наистина , това е като да ъпдейтнеш фърмуера на смарт телевизора. А има ли значение колко е годишно Субито , все пак повечето като си купим 10г. кола и се хвалим че сме взели нова кола. 
|
|
|
|
| Чет Авг 27, 2015 9:16 pm |
|
|
|
hyankov
|
|
Обадих се в Субару. Опитаха се да ме изкарат луд. Явно 'искам да си запиша час за update на софтуера на колата' не е достатъчно еднозначно за тях. 'Ама какво искате да й ъпдейтвате?', 'кой ви каза че има ъпдейти?' и т.н. След известно мрънкане ми записаха час за другата седмица. Там очаквам също да ме накарат да се чувствам некомфортно, но ще се жертвам. Ще видим какво ще излезе от цялата работа.
|
|
|
|
| Сря Сеп 16, 2015 2:11 pm |
|
|
|
traqn_savov
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 12:14 pm Постове: 86 Местоположение: Varna Рейтинг: 41
|
|
| Сря Сеп 16, 2015 9:32 pm |
|
|
|
hyankov
|
|
Е сега ме накара да се замисля ...
|
|
|
|
| Сря Сеп 16, 2015 9:36 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Отзивите за официалният сервиз на Субару в София не са никак добри... Предполагам колегата Траян Савов говори от личен опит с тях и за Субару автомобил.
Това не пречи да ги тормозиш и да ги гониш до дупка
|
|
|
|
| Сря Сеп 16, 2015 10:06 pm |
|
|
|
traqn_savov
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 12:14 pm Постове: 86 Местоположение: Varna Рейтинг: 41
|
Говоря за повечето официални сервизи, не конкретно за субару софия... Въобще много зле е работата със техническият съпорт на всички марки във БГ... когато имаш по сложен технически въпрос чакайте щъ съ обадим до Германия, или до Франция зависи от марката на автомобила... Аз на такива хора дето ще научат със писмо че има ъбдейт, и може да се ъпдейтва, не бих доверил да ми пипат нищо по колата!!! Иначе ако се интересувате на компютрите е написана софтуерната им версия, пишете до някой бял сервиз дали са налични някакви софтуерни ъпдейти.... И ъпдейт се издава само когато е засечен някакъв бъг във софтуера, не е задължително всички компютри да имат софтуерни обновления... 
|
|
|
|
| Сря Сеп 16, 2015 10:22 pm |
|
|
|
plaskom
|
hyankov написа: Е сега ме накара да се замисля ... Колега, имах такава Импреза и до като беше в гаранция при едно от обслужванията в официалния сервиз ъпдейтнаха софтуера. Когато ги попитах защо е трябвало да се ъпдейтва, отговора беше "Ами така ни е наредено от Субару". 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Чет Сеп 17, 2015 6:37 pm |
|
|
|
twify
Регистриран на: Пон Окт 20, 2014 12:33 pm Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Impreza 2001 Bugey WRX wagon
Рейтинг: 145   
|
Все пак Японците са Японци, което значи че няма да зарежат колите с проблеми. При евентуален Бъг който са забелязали, явно са пуснали т.н. Patch за софтуера за да поправят проблема. Това може да се дължи на всичко и да за всяка какво ли не, така че като има по-нова версия при Subaru, аз съм за, защото дори може да ти спаси живота. При обикновените ОС не е така обаче 
|
|
|
|
| Пет Сеп 18, 2015 9:25 am |
|
|
|
traqn_savov
|
|
| Нед Сеп 20, 2015 6:22 am |
|
|
|
hyankov
|
Здравейте, Бях в Субару днес. Казаха ми че ще отнеме до час, чаках 2. Приемчика поне ме разбра добре, от първия път, а не като по телефона - ама кой ти каза, от де знаеш и т.н. Ето я и 'диагнозата':  Едното било ъпдейт за елиминиране на някакви грешки които ги вдига катализатора (според приемчика - много честа грешка), а другото не можаха да ми обяснят какво е точно. Колата в момента се държи малко странно, или поне на мен така ми се струва. Може да й трябва малко време да си направи таблицата отново както трябва. Струваше ми 44лв
|
|
|
|
| Сря Сеп 23, 2015 10:33 am |
|
|
|