Отговори на тема
 ECU update? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 84
Автомобил: Subaru Impreza 2009 2.0 MT 150hp
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Първи ден със Субару, първи пост във форума.

Преди покупката закарахме колата в Subaruland за оглед и диагностика. Всичко беше 6, но човека препоръча да отида в Subaru да update-нат ECU-то. В момента софтуера пуска перката на 97-98 градуса, а ако се ъпдейтнело ще се включва няколко градуса по-надолу, и освен това щяло да отключи едни още 10hp. Субару били пуснали бюлетин, за optional update на ECU-то, но дилърите като цяло си мълчали и не привиквали, а който чуел - да отиде.

Някой от вас вече правил ли го е? Препоръки, коментари, наблюдения?

Колата е Subaru - Impreza III Hatchback - 2.0R MT (150 Hp)

Поздрави

Чет Авг 27, 2015 10:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И на мен агент Дъст ми каза същото, но моят Субару сервиз е станал преди 2 месеца официален Нисан :( , и ми казаха да почакам 4 седмици, докато се разберат със старият собственик, и обновят информационната си databank... Ще пиша, когато се получи...ако въобще стане! :idea:

Чет Авг 27, 2015 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 186
Автомобил: Outback 3.6 2016
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Интересно наистина , това е като да ъпдейтнеш фърмуера на смарт телевизора. А има ли значение колко е годишно Субито , все пак повечето като си купим 10г. кола и се хвалим че сме взели нова кола. :cool:

Чет Авг 27, 2015 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Обадих се в Субару. Опитаха се да ме изкарат луд. Явно 'искам да си запиша час за update на софтуера на колата' не е достатъчно еднозначно за тях. 'Ама какво искате да й ъпдейтвате?', 'кой ви каза че има ъпдейти?' и т.н. След известно мрънкане ми записаха час за другата седмица. Там очаквам също да ме накарат да се чувствам некомфортно, но ще се жертвам. Ще видим какво ще излезе от цялата работа.

Сря Сеп 16, 2015 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Те там във официалните сервизи са едни лелки и чичковци дето си чоплят носа по цял ден :pardon: :pardon: и не знаеха че един контролен модул който управлява автоматична трансмися има 12 софтуерни ревизии, и като смениш импулсните клапани новите работят на 100 херца старите на 50 и е нужен ъпдейт на фирмуера за да заработи със новете клапани коректно...
И такива хора ще очаквате да ви качват софтуер, бее да бягат далеч от моята кола... :-? :-? :-?

Сря Сеп 16, 2015 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Е сега ме накара да се замисля ...

Сря Сеп 16, 2015 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отзивите за официалният сервиз на Субару в София не са никак добри...
Предполагам колегата Траян Савов говори от личен опит с тях и за Субару автомобил.

Това не пречи да ги тормозиш и да ги гониш до дупка

Сря Сеп 16, 2015 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Говоря за повечето официални сервизи, не конкретно за субару софия...
Въобще много зле е работата със техническият съпорт на всички марки във БГ...
когато имаш по сложен технически въпрос чакайте щъ съ обадим до Германия, или до Франция зависи от марката на автомобила...
Аз на такива хора дето ще научат със писмо че има ъбдейт, и може да се ъпдейтва, не бих доверил да ми пипат нищо по колата!!!

Иначе ако се интересувате на компютрите е написана софтуерната им версия, пишете до някой бял сервиз дали са налични някакви софтуерни ъпдейти....
И ъпдейт се издава само когато е засечен някакъв бъг във софтуера, не е задължително всички компютри да имат софтуерни обновления... :good: :good:

Сря Сеп 16, 2015 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hyankov написа:
Е сега ме накара да се замисля ...

Колега, имах такава Импреза и до като беше в гаранция при едно от обслужванията в официалния сервиз ъпдейтнаха софтуера. Когато ги попитах защо е трябвало да се ъпдейтва, отговора беше "Ами така ни е наредено от Субару". :-?

Чет Сеп 17, 2015 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Impreza 2001 Bugey WRX wagon
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Все пак Японците са Японци, което значи че няма да зарежат колите с проблеми. При евентуален Бъг който са забелязали, явно са пуснали т.н. Patch за софтуера за да поправят проблема. Това може да се дължи на всичко и да за всяка какво ли не, така че като има по-нова версия при Subaru, аз съм за, защото дори може да ти спаси живота. При обикновените ОС не е така обаче :D

Пет Сеп 18, 2015 9:25 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Хъм, не е за субару ама това е интересно, ако е вярно..... http://money.bg/news/id_1229331581

сигурен съм че вече е пуснат ъпдейт :bow: :pardon: който да фиксва това.... :cool: :cool:

Нед Сеп 20, 2015 6:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Бях в Субару днес. Казаха ми че ще отнеме до час, чаках 2. Приемчика поне ме разбра добре, от първия път, а не като по телефона - ама кой ти каза, от де знаеш и т.н.

Ето я и 'диагнозата':
Изображение

Едното било ъпдейт за елиминиране на някакви грешки които ги вдига катализатора (според приемчика - много честа грешка), а другото не можаха да ми обяснят какво е точно. Колата в момента се държи малко странно, или поне на мен така ми се струва. Може да й трябва малко време да си направи таблицата отново както трябва.

Струваше ми 44лв

Сря Сеп 23, 2015 10:33 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема