| Автор |
Съобщение |
|
jujo_si
Регистриран на: Вто Мар 11, 2014 12:03 am Постове: 78 Местоположение: Пловдив/София
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0
Рейтинг: 37
|
Здравейте, На таблото на Outback H6 не трябва ли в лявата част да има лампи за AIRBAG, ABS, VDC Тоест тази кола която в момента се продава нещо не й са наред тези системи тъй като тези лампи не светят така ли е  При диагностика в сервиз преди покупка ще ми кажат ли дали АБС-а и въздушните възглавници са със сигурност там и работят, това е една от причините да си сменям колата, не искам нова кола без АБС и възглавници Мерси
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2015 9:36 am |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
|
На таблото трябва да светят още няколко неща:позицията на скоростния лост,рингове около всеки циферблат и символ на автомобил въру хлъзгав път.Air bag те е от ляво (при теб не свети),ABS ти е от дясно(при теб не свети),VDC ти е от дясно,VDC off ти е от ляво.99% не светещите неща се дължат на изгорели крушки.При диагностика с Subaru софт. всяка система може да се провери.
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2015 2:33 pm |
|
|
|
jujo_si
Регистриран на: Вто Мар 11, 2014 12:03 am Постове: 78 Местоположение: Пловдив/София
|
dragoveli написа: На таблото трябва да светят още няколко неща:позицията на скоростния лост,рингове около всеки циферблат и символ на автомобил въру хлъзгав път.Air bag те е от ляво (при теб не свети),ABS ти е от дясно(при теб не свети),VDC ти е от дясно,VDC off ти е от ляво.99% не светещите неща се дължат на изгорели крушки.При диагностика с Subaru софт. всяка система може да се провери. Доколкото разбрах ако нещо по колата не работи автоджамбазина просто маха крушката за да не се вижда. Значи да бягам от такава кола :-)
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2015 2:36 pm |
|
|
|
bozzerreaneux
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252     
|
|
Ако само заради това се отказваш има голям шанс да изпуснеш някоя оферта...както е казал колегата, караш колата в сервиз, за да проверят със софтуер за диагностика дали изброените системи действително работят
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2015 3:46 pm |
|
|
|
Johnny Bravo
Регистриран на: Нед Апр 13, 2014 4:35 pm Постове: 225 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63 
|
Често "добросъвестни" търговци шунтират лампи като ABS, AirBag и др. за да не светят при продажба. Това е честа практика при некадърна смяна на волан след челен удар или друг еърбег. Аз от немалкото коли минали ми през ръцете, дори и на най-старата не съм попадал на случай някоя от тези лампи да изгори. Според мен със сигурност производителят се е подсигурил поне важните лампи като AirBag или VDC , че даже и на резервата за гориво да светят достатъчно дълго. Имай едно наум с такива коли. 
_________________ www.expertmotors.bg
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2015 4:00 pm |
|
|
|
jujo_si
|
Johnny Bravo написа: Често "добросъвестни" търговци шунтират лампи като ABS, AirBag и др. за да не светят при продажба. Това е честа практика при некадърна смяна на волан след челен удар или друг еърбег. Аз от немалкото коли минали ми през ръцете, дори и на най-старата не съм попадал на случай някоя от тези лампи да изгори. Според мен със сигурност производителят се е подсигурил поне важните лампи като AirBag или VDC , че даже и на резервата за гориво да светят достатъчно дълго. Имай едно наум с такива коли.  100%! как пък всички изгоряха заедно и то точно тези :-) Лично аз няма да купя такава кола както казах ако ще е без тези системи ще си карам старата трошка. Няма и да си хабя времето и парите да й правя диагностика :-)
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2015 8:07 pm |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|
Не гледай само снимки ако искаш да си намериш кола.Въпросните лампи гаснат и след като колата поседи само на контакт  (не съм засичал след колко секунди),така че иди на място и виж каква е ситуацията.Естествено това не важи за позициите на ск.лост и ринговете,ама не е страшно,и аз съм ги сменял. Успех 
|
|
|
|
| Сря Сеп 16, 2015 9:45 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Наличие или липса на еърбег със сигурност се установява само с буквално оглеждане, след демонтаж от волана. Неведнъж съм виждал изпързаляни купувачи, които са карали колата на диагностика и всичко е било "наред". Има начини да се симулира със съпротивления наличието на еърбег и работещи пиропатрони в коланите.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Чет Сеп 17, 2015 10:53 am |
|
|
|