Отговори на тема
 Лампите на таблото на Subaru Outback 2002 H6 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 78
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,

На таблото на Outback H6 не трябва ли в лявата част да има лампи за AIRBAG, ABS, VDC
Тоест тази кола която в момента се продава нещо не й са наред тези системи тъй като тези лампи не светят така ли е

Изображение

При диагностика в сервиз преди покупка ще ми кажат ли дали АБС-а и въздушните възглавници са със сигурност там и работят,
това е една от причините да си сменям колата, не искам нова кола без АБС и възглавници

Мерси

Вто Сеп 01, 2015 9:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На таблото трябва да светят още няколко неща:позицията на скоростния лост,рингове около всеки циферблат и символ на автомобил въру хлъзгав път.Air bag те е от ляво (при теб не свети),ABS ти е от дясно(при теб не свети),VDC ти е от дясно,VDC off ти е от ляво.99% не светещите неща се дължат на изгорели крушки.При диагностика с Subaru софт. всяка система може да се провери.

Вто Сеп 01, 2015 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
dragoveli написа:
На таблото трябва да светят още няколко неща:позицията на скоростния лост,рингове около всеки циферблат и символ на автомобил въру хлъзгав път.Air bag те е от ляво (при теб не свети),ABS ти е от дясно(при теб не свети),VDC ти е от дясно,VDC off ти е от ляво.99% не светещите неща се дължат на изгорели крушки.При диагностика с Subaru софт. всяка система може да се провери.

Доколкото разбрах ако нещо по колата не работи автоджамбазина просто маха крушката за да не се вижда. Значи да бягам от такава кола :-)

Вто Сеп 01, 2015 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако само заради това се отказваш има голям шанс да изпуснеш някоя оферта...както е казал колегата, караш колата в сервиз, за да проверят със софтуер за диагностика дали изброените системи действително работят

Вто Сеп 01, 2015 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Често "добросъвестни" търговци шунтират лампи като ABS, AirBag и др. за да не светят при продажба. Това е честа практика при некадърна смяна на волан след челен удар или друг еърбег. Аз от немалкото коли минали ми през ръцете, дори и на най-старата не съм попадал на случай някоя от тези лампи да изгори. Според мен със сигурност производителят се е подсигурил поне важните лампи като AirBag или VDC , че даже и на резервата за гориво да светят достатъчно дълго. Имай едно наум с такива коли.
:beer:

Вто Сеп 01, 2015 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Johnny Bravo написа:
Често "добросъвестни" търговци шунтират лампи като ABS, AirBag и др. за да не светят при продажба. Това е честа практика при некадърна смяна на волан след челен удар или друг еърбег. Аз от немалкото коли минали ми през ръцете, дори и на най-старата не съм попадал на случай някоя от тези лампи да изгори. Според мен със сигурност производителят се е подсигурил поне важните лампи като AirBag или VDC , че даже и на резервата за гориво да светят достатъчно дълго. Имай едно наум с такива коли.
:beer:

100%! как пък всички изгоряха заедно и то точно тези :-)
Лично аз няма да купя такава кола както казах ако ще е без тези системи ще си карам старата трошка.
Няма и да си хабя времето и парите да й правя диагностика :-)

Вто Сеп 01, 2015 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не гледай само снимки ако искаш да си намериш кола.Въпросните лампи гаснат и след като колата поседи само на контакт ;) (не съм засичал след колко секунди),така че иди на място и виж каква е ситуацията.Естествено това не важи за позициите на ск.лост и ринговете,ама не е страшно,и аз съм ги сменял.
Успех :good:

Сря Сеп 16, 2015 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Наличие или липса на еърбег със сигурност се установява само с буквално оглеждане, след демонтаж от волана. Неведнъж съм виждал изпързаляни купувачи, които са карали колата на диагностика и всичко е било "наред". Има начини да се симулира със съпротивления наличието на еърбег и работещи пиропатрони в коланите.

Чет Сеп 17, 2015 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема