Отговори на тема
 Покупка на Subaru Forester 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Приятели. От доста време чета форума. Хубаво е да срещнеш толкова много хора обединени в името на една екзотична марка .
Аз живея в Норвегия и понеже зимата тук е дълга реших да си купя Subaru Forester .Вчера ходих да гледам един Ferester ,2007 г. модел 2.0х , 137 к.с , автомат. Типа на мотора е EJ204LVQMB . Автомобила е 87 000 км. Изглежда доста запазен , което ме накара да се позапаля по него . Каран е от възрастен човек , а последният месец изобщо не е каран . Единствената забележка която откривам е че мотора съвсем леко люлее на тихи обороти , чувството е така сякаш подухва вятър и люлее купето. Около 1500 об. отново се усеща и после изчезва. Мотора е доста мръсен , но това е защото тук не мият моторите . Забелязвам и някакво овлажняване в горната част на мотора но не е масло . Ако накарам собственика да го измие дали ще е добра идея? Та въпросът е какво ще ме посъветвате? И ако го взема какво трябва да му сменя за да съм спокоен, като например:

1. Моторно масло , вид, на какъв пробег се сменя?
2. Масло авт. кутия, вид, на какъв пробег се сменя?
3. Масло на диференциал, вид, на какъв пробег се сменя?
4. Ангренажен ремък и ролки ?
и т.н.

Ще съм много благодарен ако някой успее да отговори на въпросите ми .

Сря Сеп 16, 2015 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
1. Моторно масло , вид, на какъв пробег се сменя?
2. Масло авт. кутия, вид, на какъв пробег се сменя?
3. Масло на диференциал, вид, на какъв пробег се сменя?
4. Ангренажен ремък и ролки ?
и т.н.

Ще съм много благодарен ако някой успее да отговори на въпросите ми .

Масло на мотор, кутия дифове.
Ремъци и ролки.
Антифриз.

Пробег - зависи от маслата, които ще сложиш.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Сря Сеп 16, 2015 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здрасти,
Аз ли нещо не съм разбрал или става въпрос за мотор със 138 к.с. ?! Този мотор не е ли 158 к.с.? Извинявам се ако не съм разбрал, но отговорите ти на въпросите са:

1. Двигателно масло - 5w30 (препоръчително, но може 10w40, 10w30) - В най-общият случай се сменя на 10 000 км.
2. Трансмисия - 75w90 в общият случай. Тук нямам представа на колко се сменя, но доколкото помня интервала е по-голям (над 10 000 км). Предният диференциал е също 75w90, задният и той... По принцип тук е най-добре да се консултираш с ръководството за повече детайлна информация -> http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Forester/2007/
3. Ангренажен ремък (оригинален) - сменя се на около 100 000 км. заедно с водната помпа, като тук пак е въпрос на преценка ... Ролките са си ролки и идват с комплекта задължително.
4. Не забравяй да видиш и съединителя :) Той също си е консуматив. Да не говорим, че може да има и демпферен маховик този модел (цената вече е друга). Но тук ще се надявам да ме поправят ако греша ...

Поздрави.

Сря Сеп 16, 2015 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега,на газ карана ли е?

Сря Сеп 16, 2015 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Към автора на темата - колата трябва да се прегледа в сервиз преди покупка, особено при неравномерна работа на двигателя.
Във форума има достатъчно информация за подръжка - ръководства, масла, сервизи, какво се сетиш има че и в повече

Сря Сеп 16, 2015 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега не четеш, колата е автомат :-) масло пълна синтетика. Интервал на смяна - до 60 000км., маслото на мотора също пълна синтетика, но дали 5-40 или друго зависи и от конкретното ти местоположение, т.е. Какви са температурните колебания през годината, особено с дългата ви зима. Предполагам лятото няма някакви температурни рекорди. Ако колата е с реален пробег и има сервизна история, която може да се провери скачай смело :-) на под 90к. Км тя си е нова :-)

Сря Сеп 16, 2015 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Стелянски,
Вярно съм пропуснал че колегата е в Норвегия ( макар отговора ти да е за предшния колега писал по темата ), но въпреки това колата е за преглед в сервиз, защото не трябва да тресе. От седене се прецакват инжектори
В Норвегия може и да има дефорсирани версии на 158 коньовия мотор и да е наистина 138 понита

Сря Сеп 16, 2015 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax написа:
Стелянски,
Вярно съм пропуснал че колегата е в Норвегия ( макар отговора ти да е за предшния колега писал по темата ), но въпреки това колата е за преглед в сервиз, защото не трябва да тресе. От седене се прецакват инжектори
В Норвегия може и да има дефорсирани версии на 158 коньовия мотор и да е наистина 138 понита

:beer: да така е. Не видях предния ти пост. Писах през телефона :)

Чет Сеп 17, 2015 8:00 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ивайло Добрев написа:
Колега,на газ карана ли е?

А аз питах за газта(не знам там изобщо газифицират ли?)защото в последствие разбрах,че имат проблем с клапаните точно този модел,та да го предпазя да не изгори като мен ;)

Чет Сеп 17, 2015 9:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Много ме съмнява да е на газ. В Норвегия има около 100 газстанции, а като се знае колко е голяма (дълга) тази страна това си е нищо. А и при тия ниски температури, кой кара на газ.
;)

Чет Сеп 17, 2015 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Карат на метан доста. Имам роднини в съседна Швеция, които си имат зареждачка в гаража от домашното газифициране.
Не съм ходил там от бая години, ама преди си зареждаха Волво-то у дома.

Чет Сеп 17, 2015 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново ! Не съм очаквал такава съпричастност , много Ви благодаря! Сега , купих колата . днес минах 200 км. с нея и мнооого ми хареса ,автомата е невероятен за каране особенно на "Power"когато според мен , има повече тяга . По документи е 101 kw. но на някои места в интернет чета че този мотор е 157 кс. , незнам но Субаруто си върви много добре .
Всъщност автомобила го купувам от представителството на Субару в Кристиансунд , където е сервизиран от както е кола , както следва :
дата: км.:
26/08/2008 10 823
04/09/2009 23 102
20/09/2010 34 692
26/09/2011 47 022
24/09/2012 58 034
04/10/2013 68 513
Това полюляване за което говорих нещо изчезна . Газ няма и никога не е карана на газ .Надявам се да излезе читава бройка . Може ли да ми дадете някакви съвети за каране и поддръжка нещо на което трябва да обърна внимание? Това ми е първото Субару и искам да не ми създава проблеми .
P.S Ако бутона "Power" стои постоянно включен имали проблем?

Чет Сеп 17, 2015 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще ти гори повече иначе няма никакъв проблем да си я караш постоянно на пауър.Най-важно е редовно да сменяш всички масла и то с премиум такива.Честито и газ :beer: .

Чет Сеп 17, 2015 8:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Честито колега, намери си читав Субару сервиз наблизо до вас и се радвай на мпс- то.
При редовна и качествена подръжка няма да имаш ядове.
Притрисанетие било от стоенето на колата - просто си иска път.

Безаварийни км!

Пет Сеп 18, 2015 12:19 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема