|
Страница 1 от 1
|
|
Покупка на Форестър '98-'02 или '02-'05
| Автор |
Съобщение |
|
nyxz
|

Нуждая се от помощ при избирането на Форестър '98-'02 или Форестър'02-'05. Спрял съм се на 2л двигател 125 коня. Двата модела изглеждат доста сходни. Разликата е, че можеш да си намериш по-стария модел с инсталирана ГУ (BRC) от Германия за същите пари както да си вземеш по-новия модел, но разхода за горивото е почти на половина след това. Моля, дайте някакви съвети какво да очаквам от колата в единия и в другия вариант (ако я взема от Германия). Защо бихте избрали едната спрямо другата? Аз за сега си мисля, че по-стария модел е по-добра оферта. Четох по форума, че някои хора са имали проблеми точно с внос на Фори с ГУ от Германия - тук не ги били подържали. И още един под-въпрос: болшинството такива Форита са над 200 000км, а един търговец на автомобили ми беше казвал, че коли се купуват до 200К км или след 300К км. Между 200 и 300 хил. били най-големите ремонти на колата. Това според вас валидно ли е за Форито? И има ли такава граница на пробега по принцип? Между другото съм нов във форума и в Субару света като цяло. Ако темата е обсъждана вече моля за извинение.
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 4:34 am |
|
|
|
fixallot
Регистриран на: Пет Фев 06, 2015 8:08 pm Постове: 640 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346       
|
Здравей, Кой от двата модела не мога да ти препоръчам (мен ми харесва чисто визуално повече 02-05), но моя съвет е определено автомобила да не е с вградена газова още докато се внася. Едно е сигурно, че щом има газова значи е карана много и за толкова годишна кола 200 дори 300к са някакъв блян. Отделно, че и самата газова е износена и дори да намериш някой, който може да помогне с поддръжката, голяма вероятност има да смениш доста части ( и то по скъпите части, като изпарител, дюзи, компютър...) от тази газова, докато я накараш да работи както трябва. Така пак ще ти излезе на почти на цената колкото нова. Ако ти е ограничен бюджета, вземи си по стария (по-евтин вариант), но без газова. Така ще ти останат пари да сложиш хубава газова тук и определено ще си по доволен от колата. Успех с покупката! 
_________________ A simple act of caring creates an endless ripple that comes back to you.
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 9:31 am |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|

Здравей и добре дошъл, Една година по-рано бях абсолютно пред същата дилема. Форестър 98-02 -> Лично мое мнение е, че моделът е морално остарял. Само като погледнеш пулта за управление на климатик и температура и ти става ясно за какво говоря ... От гледна точка на екстри, няма какво по-ново да ти предложи Форестър II (като изключим таблото за управление на въздух в колата). И двата модела доколкото знам в най-добрият си случай имат "Зимен пакет" екстри - различните подгреви из автомобила и халогени. Подгрев на страничните огледала също няма при Форестър II, така че ... Лично за мен двата автомобила (125 к.с.) са абсолютно едно и също нещо с разлика единствено във визията. Форестър 02-05 -> Моят е Форестър II и колкото повече го карам толкова повече му се кефя на формата и вътре на оформлението на таблото и салона. Има и хубави I-ки но тук вече е въпрос на вкус. Относно газовата уредба смятам, че е винаги по-добре ти сам да си я сложиш в държавата, където си отколкото да си я завариш на автомобила (гаранцията от Германия дали важи в България???). Аз лично също съм чувал, че ГУ поставени в други държави трудно се поддържат у нас (тук не смея да навлизам по-дълбоко в темата понеже нямам газово и не съм голям спец по тази тема). Офертата според мен е следната (В Германия): можеш да си купиш Форестър I на малко километри за парите, с които ще си купиш Форестър II, но на повече километри. Реално всяка част в автомобила си има определен живот и примерно ако вземем една ламбда сонда - да речем има живот 200 000 км. (там някъде беше). Т.е. ти на 200 000 км. евентуално имаш смяна на тази сонда (ако е зле работата), а това са си пари ... Реално колкото по-малко километри е навартяно с колата толкова по-добре ... Или ако имаш навартяни повече километри поне да е поддържана колата (про добре поддържана кола може да не се обадят много работи между 200к и 300к км.) както е при моята кола. Пристигна от Австрия на 169 000 км. но първият й собственик (Господ здраве да му дава) се е грижил безупречно за нея и аз сега просто продължавам да се грижа добре за колата си и се кефя. Да не забравяме и корозията: Добре е колата да е с възможно най-малко ръжда по купето (все пак корозията е необратим процес). Поздрави 
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 9:50 am |
|
|
|
STANYTONKOV
Регистриран на: Пон Дек 20, 2010 2:19 pm Постове: 226 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 177к.с 2003г
Телефон: 0896107191
Рейтинг: 30
|

Километрите много не ги гледай, почти не се среща кола със пълна сервизна история до последно или фалшифицират книжки и т.н. Важно да е поддържана както трябва  Харесай си кола, карай колкото може повечко за да прецениш дали ти пасва лично на тебе, слушай двигателя, внимателно усети скоростити дали са наред докато караш, върти кръгове и се ослушвай за шумове от дифовете... Фори 2 е по красиво от вън и от вътре, усещането като седнеш на седалката и го покараш е малко по добро  Дали с газ или без газ е относително да се каже кое е по-добрия вариант. Всичко си зависи от първоначалната цена на автомобила. Както казваш ако вземеш кола без проблеми още с покупката започваш да спестяваш от гориво  . Дори и да смениш компютър и инжектори пак ти излиза по-евтино отколкото да сложиш изцяло нова уредба. И все пак при автомобили 2ра или незнайно коя ръка е на късмет  . Гледай да ти хареса външно и са се чувстваш добре в колата, проверявай на сервиз където разбират от марката и не му мисли много, скачай в клуба. Форестъра е уникална кола, става за всичко  Успех
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 10:25 am |
|
|
|
nyxz
|
Мерси много за мненията и съветите.  Ще разтръбя тук когато намеря "моя" Forester.
|
|
|
|
| Вто Ное 10, 2015 10:18 am |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
Ако вземаш фори 1 генерация гледай поне да е след 2000 год.Между 1-ва и 2-ра генерация разлика в техническо отношение на практика няма.Но откъм дизайн и външен вид е голяма,питай жена си да ти каже  ,а ако не си женен е направо задължително да вземеш по нов модел .От гледна точка на наличието на ръжда,пак е по добре да се вземе по нов автомобил особено ако е от Германия.Наличието на газова за мене не е плюс,разбира се ако всичко друго е наред ок,но не би трябвало това да ти е определящо. Успех .
|
|
|
|
| Вто Ное 10, 2015 6:27 pm |
|
|
|
nyxz
|
 Това с жената ми хареса. Почнах да гледам само новия модел - те са доста по-скъпи разбира се - вървят между 1500-2000лв отгоре. Ще трябва да преосмисля бюджета. Тук намерих една http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=b91i85 която е сравнително по-евтина от останалите. Това малко ме притеснява, но пък търговеца изглежда стабилен - от 2003 година работи с mobile.bg и вкарва коли от Швейцария изглежда. Не пише колко коня е въпреки, че едва ли има много варианти. Някой може ли да даде мнение за колата и търговеца? Пишете на лично ако трябва. 
|
|
|
|
| Сря Ное 11, 2015 1:24 am |
|
|
|
AIA
Автомобил: Forester II 2.0
Рейтинг: 0
|

nyxz написа: :D  Това с жената ми хареса. Почнах да гледам само новия модел - те са доста по-скъпи разбира се - вървят между 1500-2000лв отгоре. Ще трябва да преосмисля бюджета. Тук намерих една http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=b91i85 която е сравнително по-евтина от останалите. Това малко ме притеснява, но пък търговеца изглежда стабилен - от 2003 година работи с mobile.bg и вкарва коли от Швейцария изглежда. Не пише колко коня е въпреки, че едва ли има много варианти. Някой може ли да даде мнение за колата и търговеца? Пишете на лично ако трябва.  Ходих да видя фори-то. Общо взето много ръжда, то и май си е нормално за внос от Швейцария. Търговеца е склонен и на бартери разни, колата е на негов приятел, докарана на ход. Работи тихо, оригинална боя (има леки драскотини), но поне не ми направи впечатление да е пребоядисвана някъде. Работещ климатик, запазен салон. Пипнах главите от долната страна и си бяха омаслени. Тестдрайв е възможен ама нямали транзитни номера. Питах и за преглед в мой сервиз каза, че няма проблем само с един ден предварителна уговорка.
|
|
|
|
| Съб Ное 14, 2015 11:58 am |
|
|
|
steling
|
|
Не е нормална ръждата на коли от Швейцария. Последните ми две са от там и нямат точка ръжда :-)
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Съб Ное 14, 2015 12:24 pm |
|
|
|
Vmax
|