С удоволствие
Това ми е първият японски автомобил. До сега близо 14 години съм карал само БМВ-та. Но времето минава и вече сме с бебе а то не обича двуврати коли без багажник. Нямаше как да се кача на кола с предно а и отдавна искам да карам 4х4. Чудих се между Outback и Forester но карайки и двете Форито ми допадна повече.
За съжаление имам частична сервизна история на този автомобил. Двигателят е обслужен с масло и маслен филтър преди 4к км. Маслото в скоростите и задния диф е чисто и прозрачно но не знам кога е сменяно.Незнам дали са сменяни ангренаж, ролки и ремъци.
Жичкаджията който е поставил радиото направо е омазал цялата инсталация и сега ще ми трябва схема за да върна нещата по местата.
Колата на ниски обороти претриса иначе на бензин върви добре в целия оборотен диапазон. На газ не работи добре имам чувсвото че прекъсва като от тоци. Ходила е в сервиз и там са написали кабели,свещи,бобина и тампони на двигател.
Предишния собственик е сменил:
бобината (днес тествах старата работи си)
кабелите са сменени(единия се е бил закъсал намерих ги в багажника)
свещи сменени с NGK PFR5B-11(незнам дали са правилните)
тампоните са в багажника но днес на канала не видях проблем със старите.
Тази седмица искам да отида на:
диагностика да проверя за грешки Любо ми е близо
газдиагностика(така не смея да карам на газ) четох за pradabg ако някой има кординати ще съм благодарен
да махна катализаторите колата е на 240к км. ако знаете къде го правят кадърно моля за кординати