Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 51  >
 Зимни гуми 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Момчета в момента в Пловдив е 16 градуса, на обяд сигурно пак ще стане 25 като предните дни. Ако беше прието със закон от 1 ноември да сме със зимни гуми задължително, то какво става съсс игурността?! Не защото Петко ми е градски, но напълно го подкрепям, такава регулация в ЗДП е поредната недомислица!

Чет Ное 12, 2015 8:25 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Че какво и е на сигурността?

Чет Ное 12, 2015 8:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В събота ходихме на Белмекен с два Бека Н6 ,на Вълчо със зимни гуми моя с летни,имаше участъци със слана и двете коли еднакво преминаваха участъците без проблем ,и с доста над разрешената скорост.На спускане към Белово по голямата част от пътя беше мокър ,но това не ми попречи да карам на макс,нямам клипове ,но двама колеги бяха в колата които могат да потвърдят .Когато температурите паднат на 6-8гр. веднага и на драго сърце слагам зимните.Преди раздаваха едни стикери за прозорците и там на температура 6гр. се появяваше надпис Зимни гуми. :beer:

Последна промяна petko 69 на Чет Ное 12, 2015 8:46 am, променена общо 1 път

Чет Ное 12, 2015 8:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
tisho написа:
Че какво и е на сигурността?

И аз това питам, какво е поведението на зимните гуми при температури над 20 градуса? От 1 ноември съм с чисто нови зимни гуми на служебния автомобил, и свиренето им в завоите изобщо не ми създава усещане за сигурност, а имам и усещането, че не спират като летните при висока скорост.

Чет Ное 12, 2015 8:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз си карам целогодишно със зимните гуми и ми е много добре. Нищо не ме изненадва, ни кал, ни пясък, ни сняг :)

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Чет Ное 12, 2015 10:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Отговори с цитат
steling написа:
Аз си карам целогодишно със зимните гуми и ми е много добре. Нищо не ме изненадва, ни кал, ни пясък, ни сняг :)

И аз. За първа и последна година го правя. Просто не исках да сменя зимните с летните и си останаха. Ходих до Гърция и при жеги от порядъка на 38.5 на въздуха (на асфалта смятайте сами) нямаше никакви проблеми. Малко цвилеха, но като при температури от 20 градуса. Зимните ми гуми са набор 08 и нямаше никаква разлика в поведението на автомобила. Е не е като с летните, но никаква промяна в сигурността на спиране, завиване рязко и успорение. Климатика на колата се спря, за да не прегрее, но гумите издържаха.

Ако се спазва нормална дистанция и всички ограничения, промени в сигурността няма да има.

Поздрави,
Лазар

P.S. По-опасно е да караш с летните през зимата, отколкото обратното.

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Чет Ное 12, 2015 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Отговори с цитат
Летни, зимни, пролетни гуми. А във Формула 1 какви са им зимните гуми? Като сте запецнали с тези дефиниции... Няма такова нещо като зимни и летни. Има нормални и високоскоростни. Ако караш с нормални гуми зима и лято под 100 км/ч, няма да имаш проблем. Преди години такива са били скоростите и не е имало нужда от високоскоростни гуми, освен във Формула 1. С развитието на технологиите, откак почнахме да заглеждаме като деца километражите на колите, дали са до 160 или до 180 км/ч, се появи нуждата от по-издръжливи гуми. Всеки е виждал какво се случва с гумите във Формулата за 10-20 обиколки. Почват да се разпадат. Същото ще се случи и с едни нормални(или зимни) гуми ако се бръмчат със 160 км/ч лятото при 50 градуса на асфалта за дълго време. Високоскоростните са с по-твърд каучук и издържат. Само че зимата тоя каучук не понася ниски температури. Нормални(зимни) гуми няма проблем да се сложат от края на септември. Дори и да е 25 градуса навън, асфалта не може да вдигне достатъчно температура за да спече гумата. Обаче, нещото което се подценява е, че едни "летни" гуми с ДОТ от преди 6-7 години при външна температура от 10 градуса може да е доста "хлъзгава".
Честно казано не би ми пукало кой с какво кара, ако това не беше директна заплаха за останалите на пътя.

Чет Ное 12, 2015 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Отговори с цитат
tisho написа:
Летни, зимни, пролетни гуми. А във Формула 1 какви са им зимните гуми? Като сте запецнали с тези дефиниции... Няма такова нещо като зимни и летни. Има нормални и високоскоростни. Ако караш с нормални гуми зима и лято под 100 км/ч, няма да имаш проблем. Преди години такива са били скоростите и не е имало нужда от високоскоростни гуми, освен във Формула 1. С развитието на технологиите, откак почнахме да заглеждаме като деца километражите на колите, дали са до 160 или до 180 км/ч, се появи нуждата от по-издръжливи гуми. Всеки е виждал какво се случва с гумите във Формулата за 10-20 обиколки. Почват да се разпадат. Същото ще се случи и с едни нормални(или зимни) гуми ако се бръмчат със 160 км/ч лятото при 50 градуса на асфалта за дълго време. Високоскоростните са с по-твърд каучук и издържат. Само че зимата тоя каучук не понася ниски температури. Нормални(зимни) гуми няма проблем да се сложат от края на септември. Дори и да е 25 градуса навън, асфалта не може да вдигне достатъчно температура за да спече гумата. Обаче, нещото което се подценява е, че едни "летни" гуми с ДОТ от преди 6-7 години при външна температура от 10 градуса може да е доста "хлъзгава".
Честно казано не би ми пукало кой с какво кара, ако това не беше директна заплаха за останалите на пътя.

Е да де, само дето Ф1 на сняг няма и керванът е в дълга зимна ваканция! :D

Пет Ное 13, 2015 1:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Отговори с цитат
При мен днес беше 25 градуса, карам си зимните гуми и съм екстра.
Лепят за пътя и не мога да го изрежа форито, ама тва да му е кахъра.
Кво ше им стане на тия гуми при 25 градуса ако ще и 2 месеца подред.
Тези 25 градуса се държат не повече от 6-8 часа на ден.
И вечерта пак студ.

За мен лично (ангажирвам всички с мнението си =D> ) :

1/Който си кара колата зимата с летни гуми - не ме кефи. Ама изобщо.
2/Който си кара колата лете със зимни гуми - и той не ме кефи особено щото зимата пак с тях ще кара.
3/Който е съвестен и кара като нормален човек лете с летни, зиме - със зимни - симпатичен ми е.
4/Който иска да кара с все-сезонни гуми - нека е с DOT не по-стар от 3 години. Логично за толкова време
да им направи поне 15-20,000 км.
5/На който не му се дават 6 стотака за зимни гуми (дето ще ги кара 3-4 зими) и ползва обществен транспорт зимата - той ми е най-симпатичен.
Има нови зимни гуми за по 150 лв бройката при това качествени.

Другото е празни приказки.

Предлагам никой да не пише в темата докато не стане 6 градуса. :giggle:
 15

Пет Ное 13, 2015 3:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
И вечерта пак студ.

2/Който си кара колата лете със зимни гуми - и той не ме кефи особено щото зимата пак с тях ще кара.
3/Който е съвестен и кара като нормален човек лете с летни, зиме - със зимни - симпатичен ми е.
4/Който иска да кара с все-сезонни гуми - нека е с DOT не по-стар от 3 години. Логично за толкова време
да им направи поне 15-20,000 км.
5/На който не му се дават 6 стотака за зимни гуми (дето ще ги кара 3-4 зими) и ползва обществен транспорт зимата - той ми е най-симпатичен.

Зависи колега къде и как си караш колата :)
Зимната гума има по агресивен грайфер на кал, пясък и мокра трева.
Ако си с хубава лятна асвалтова гума с V образни грайфери, ако ще и 5см да са дълбоки, на росна тревичка си дотам. Ще си въртят колелетата и оставаш на място. Ако караш много магистрално да. За това според зависи от експлоатацията на автомобила.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пет Ное 13, 2015 10:07 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Нека темата се върне на място !а тя е зимни гуми и споделяне от опита кои марки са дори .а кои не. :beer:

Пет Ное 13, 2015 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
веднага , това е за мен зимната гумата!
Изображение

Пет Ное 13, 2015 12:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
ROFL

Прикачени файлове:
12250036_1075513812468035_7921542599123975128_n[1].jpg
12250036_1075513812468035_7921542599123975128_n[1].jpg [ 47.6 KiB | Прегледано 7060 пъти ]
 5
Вто Ное 17, 2015 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Отговори с цитат
Съветвам всички колеги които са решили да наблегнат на марката Vredestein да НЕ купуват новия модел Snowtrac5.
Аз съм малко разочарован след изхабени 2 резервоара.
Колата върви много бавно, стои като засмукана за асфалта и като че ли липсва комфорта на предишния модел Snowtrac3.
Дори познати усетиха че колата друса малко повечко хем са на 2 атмосфери а не 2.2.....

Тези гуми са направени за екстремни снегове (най-вероятно) каквито в BG нямаме и в най-тежките зими.
Вероятно за планинските райони ще бъдат ок, но колеги от равнините - не повтаряйте моята грешка!

Очаквам по-обстойни ревюта от колегите с Michelin Cross Climate и евентуално за другата зима...
Живи и здрави, ако успея да попадна на сняг тази година - пак ще пиша!

Вто Ное 17, 2015 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ти в Ямбол ли беше?

Сря Ное 18, 2015 6:38 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Forester2003 написа:
И вечерта пак студ.

3/Който е съвестен и кара като н

Както предложи ,така и правим,чакаме 6-8гр. ,а защо не и сняг и тогава да коментираме поведението на зимните гуми.

Сря Ное 18, 2015 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В Ямбол сняг виждаме и се топи, трудно да се намери пряспа за бухване, имаме си само хълм Бакаджик, местната планина. Така че незнам кога ще ги пробва на сняг.

Сря Ное 18, 2015 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
След като снегът най накрая е факт,нека темата отново стане актуална.Моля колеги които имат конкретни наблюдения за определена марка да споделят ,за да може темата да е полезна и не разводнена.За успокоение на колегата ФОРЕСТЪР 2003 ,утре ще си монтирам зимните гуми, мисля че времето вече е подходящо ,а не датата. :beer:

Пет Ное 27, 2015 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ай време беше и аз те мислех ;-)

Съб Ное 28, 2015 7:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 106
Автомобил: Subaru Legacy '04 2.0 5МТ
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Nokian D4 195/65/15 по магистрала Тракия, яко дъжд 140-160 - не помръдва! Ще видим как са на сняг :)

Съб Ное 28, 2015 3:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 51  >