Отговори на тема
 Проблем с радиото на Outback 2000г 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 196
Автомобил: Outback '00 2,5 AT / Forester 2.0
Телефон: 897722554
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Имам проблем с радиото след като смених касетофона със CD. След смяната не хващам добре радио станциите. Тръгнах да търся проблема:
1. Започнах от антената която е в задно странично стъкло. Под кората е усилвателя на сигнала й. До усилвателя стига напрежение (не знам откъде-не е от CD-то) и всичко изглежда наред. Със стария касетофон нямах никакъв проблем с честотата на радио станциите.
2. Свалих CD-то и за моя изненада видях, че захранването на антената от CD-то стига до буксата на колата и след нея кабел за захранването на усилвателя няма.(но до усилвателя си стигат 12 волта)

Четох из нета и на някои места пишат че има някаква букса (за сигнала на антената и захранването за усилвателя), но тя е някъде зад централния панел.
Също пишат да се свърже захранването за антената от CD-то, за да работи усилвателя само когато работи радиото, но не знам къде е това захранване и буксата #-o Луднах....

Питането ми е дали някой е имал такъв проблем след смяна на фабрично радио....и как си е решил проблема....смяна на буксата на антената? или просто друг преходник ](*,) ....къде е таз проклета букса - ще разглобя като имам време да я търся но трябва да знам какво и къде да търся...

Дайте идея приятели, че не ми се вижда нормално радиото да пръщи от време на време и то в София :( CD-то е alpine 9880r и не мисля, че е по зле от старото радио...

Благодаря предварително!
естествено бирата е от мен :beer:

Пет Ное 06, 2015 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кабелът за старт на аудиоусилвател на алпинчето се ползва и за захранване на усилвател на антената, по стандарт е синият, ако не греша.

Пет Ное 06, 2015 10:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За аудио усилвателя е друга....синя с бяла ивица и тя си е свързана към него, а за радио усилвателя е чисто синя и тя не е свързана от евро буксата към радио усилвателя, но захранване си има на радио усилвателя- не знам о къде и той явно си работи....но има смущения от време на време...

Пет Ное 06, 2015 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На някои радиостанции в София се получават смущения, като карам под жиците на тролея или трамвая. Всичко при мен е сток.

Пет Ное 06, 2015 11:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
При мен повечето станции не ги "хващам" добре, което не ми се вижда нормално, а и е дразнещо.

Тия дни имах време да разглобя да да видя какво става....оказа се че освен преходник от DIN към ISO стандарт за буксата на антената имам и един удължител на кабела за антената, който почва някъде до скоростния лост.

Първо ще тествам да намаля тези връзки като сложа директен преходник с кабел от DIN към ISO стандарт и ако няма ефект ще захраня радио усилвателя директно от касетофона като си пусна кабел през купето :)

Ще пиша какво е станало като свърша с тези неща и дали има изобщо ефект....а може касетофона да е дефектен нещо :facepalm:

Пет Дек 04, 2015 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте,

Вчера имах време и оправих нещата....махнах преходника както и удължението на кабела за антената.....срязах кабела за антената и запоих по дълъг кабел с фабрична букса ISO и готово :pardon:
Мисля че вече трябва да е наред всичко щом успях да хвана и една гръцка станция =D>

Поздрави!

Пон Дек 28, 2015 2:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега при мен кабела на антената има нещо като наставка и при смяната го бях извадил. Другия момент е че сидитата никога не могаг да хващат радио както старите касетофони. Търси проблема там където си пипал а за буксите при мен си беше евро букси всичко си е същото.

Сря Дек 30, 2015 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Вече нямам и следа от проблема :) Всичко си работи супер =D>
Оказа се буксата на удължението на кабела за антената...."играе"....явно се е прекъснала или разпоила вътре, но не бях го забелязал това.
Благодаря на всички и ако някой има подобен проблем да казва-ще го оправим :)
Поздрави :beer:

Нед Яну 03, 2016 1:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема