|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Аутбек 2, 2.5 - Демонтаж на маховик
| Автор |
Съобщение |
|
Don Vitorio
|
|
Здравейте, колеги! Може ли някой, който е извършвал процедурата да даде инфо? Става въпрос за 2.5, ръчка от '99 с двумасов маховик. Свалих съединителя и около централната ос има няколко отвора и през тях предполагам трябва да се отвие маховика. Доколкото знам е торкс, но нямам представа какъв размер и как най-рационално може да се извърши процедурата... Проблемът е, че нямам видимост през отворите и не знам, кога точно отворът е над болта...
Ще съм благодарен на съвети и информация!
Поздрави!
П.п.: Потърсих първо из форума, но специално за сваляне на маховика нищо не открих...
|
|
|
|
| Вто Яну 05, 2016 12:40 am |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Есента сменяхме маховика на един приятел с обикновен, няма нищо необичайно в процедурата но мисля, че болтовете бяха за звездогаечен ключ(или камък със такъв профил а не шестостен)
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Вто Яну 05, 2016 11:42 am |
|
|
|
Don Vitorio
|
Аз няма да го сменям с обикновен, но това няма значение в крайна сметка.  Просто ще го подменям, но нямам видимост (челно срещу маховика) и затова не знам, къде точно са болтовете (защото са зад първия диск на маховика - гладкия), а двата диска имат определен ход един спрямо друг (което е и целият смисъл на двумасовия маховик), т.е. отворите не стоят винаги над болтовете...
|
|
|
|
| Вто Яну 05, 2016 12:44 pm |
|
|
|
quietriot
|
Don Vitorio написа: Аз няма да го сменям с обикновен, но това няма значение в крайна сметка.  Просто ще го подменям, но нямам видимост (челно срещу маховика) и затова не знам, къде точно са болтовете (защото са зад първия диск на маховика - гладкия), а двата диска имат определен ход един спрямо друг (което е и целият смисъл на двумасовия маховик), т.е. отворите не стоят винаги над болтовете... Обаждаш се на някой от сервизите , никой няма да ти откаже инфо , как се сваля , особено ако си, разкостил вече колата. Моя навремето го сменя Митака, ма не присъствах.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Яну 05, 2016 1:51 pm |
|
|
|
mishaka___
Автомобил: Outack 2.5 AT
Рейтинг: 0
|
|
Колега ако колата е при теб и имаш възможност изпрати снимки. Много Субара сме смъквали кутиите им в сервиза, но автоматични. Не казвам, че ще помогна, любопитно ми е да го видя.
|
|
|
|
| Пет Яну 08, 2016 8:19 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|