Отговори на тема
 Лек оффроуд 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 98
Автомобил: Subaru Outback H6-3.0 2001
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат

Ето какво ме кефи , че нашите коли могат да прехвълят момент, където трябва :good: :good:
Нали както кара този на клипа, няма да се навреди на окачване, ситеми и изобщо на колата като цяло?
Има ли някъде такъв терен около София да отидеш и да се покефиш?

Съб Яну 09, 2016 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 243
Автомобил: Outback 2.5 AT 2002 и 2.5 2016
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имало някакъв полигон в Младост

Съб Яну 09, 2016 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 218
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nikoz1 написа:

Ето какво ме кефи , че нашите коли могат да прехвълят момент, където трябва :good: :good:
Нали както кара този на клипа, няма да се навреди на окачване, ситеми и изобщо на колата като цяло?

Със сигурност си е сериозно натоварване за окачването,куятия ,диференциали,двигател и т.н.Не,че ще се счупи но процента за щета се покачва значително,ама пък щом става въпрос за кеф-той няма цена. ;)

Съб Яну 09, 2016 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
SpliFF написа:
nikoz1 написа:

Със сигурност си е сериозно натоварване за окачването,куятия ,диференциали,двигател и т.н.Не,че ще се счупи но процента за щета се покачва значително,ама пък щом става въпрос за кеф-той няма цена. ;)

Мда, дори мисля ,че колата не е повдигана и пак минава

:subaru_rulz:

Съб Яну 09, 2016 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 160
Рейтинг: 240
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз моя утре ще го проверя колко близо до Мургаш ще ме качи :D

Съб Яну 09, 2016 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Петър Велков написа:

Успех, да кажеш как беше :race:

Съб Яну 09, 2016 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 18
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Имало някакъв полигон в Младост

Мястото се намира срещу Бизнес Парка , зад сградата на Хюндай.
Доколкото знам е нещо като тестов полигон на Хюндай. В Субару-групата във фейсбук има снимки
и клипчета на колеги, които са ходили ;)

Нед Яну 10, 2016 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е баш, зад сградата на Хюндай. Точно на изхода от Малинов към околовръсното в дясно - ето тук - https://www.google.bg/maps/@42.6258708,23.370543,396m/data=!3m1!1e3.

Понеделник бяхме там в снега и е доста забавно. Има и малко за тестване на диагонали и подобни, но е правено за Хюндай, та Скуби няма да се измъчи. Аз малко се измъчих (като неопитен в подобни дейности) да кача единия баир в началото, но като поотъпках снега, маханх ВДЦ-то и настъпих газта до долу, нещата си дойдоха на мястото :pardon:

Ето малко клипчета от там - пускам линкове, тъй като вграждането нещо не успявам да го докарам
https://www.youtube.com/watch?v=q-xcnh3mlCQ
Същото от друг ъгъл - https://www.youtube.com/watch?v=LCKXp8FMdQE
По-стръмния баир макар и отстрани да не изглеждаше така - https://www.youtube.com/watch?v=sMWWboFbsi
https://www.facebook.com/fixallot/video ... 456648132/ - Ето тук една Х5ца де се мъчеше на един от диагоналите. Качи се накрая, ама страничното пързаляне беше проблем.

В групата имаше и клипчета на няколко Аутбека, къде си го качваха това без проблеми :) На легаси ще му дойде леко ниско и ще замине някоя друга броня :( Може да си спретнем пак подобна игра, само че на мен лично не ми се каля нещо, та или ако замръзне или на сухо :) Достъпа е свободен и може всеки да му се радва по всяко време.

Нед Яну 10, 2016 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
nikoz1 написа:
Петър Велков написа:

Успех, да кажеш как беше :race:

Ами, първо показвам, после казвам:

Изображение Изображение Изображение

Тръгнахме от Бухово. Пътят е за чудо и приказ - ровини, лед, кал и големи локви с по два пръста начупен лед отгоре :D Преди хижата имаше един много готин момент, в който взех решение да си търся копче от фейслифт за спиране на VDC-то - много стръмно катерене с лед и кал. Взех го, де. Спряхме преди хижата, за да повървим малко и пеша, иначе щях да издрапам и до върха. Спускането беше не по-малко забавно, особено по стръмните кални "шорткъти" на офроудаджиите. А гумите ми пак доказаха, че извън пътя са по-добре, отколкото на него :beer:

ПП: На слизане срещу мен изскочи вдигнат Hilux. Гледаха ме като извънземно, а за да не се ударим (караше бързичко, а и аз не се размотавах) на мен ми се наложи да спра посредата на много голяма локва. Още повече се опулиха като мръднаха назад и аз най-непукистично си излязох от локвата :D
 1

Нед Яну 10, 2016 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Петър Велков написа:
ПП: На слизане срещу мен изскочи вдигнат Hilux. Гледаха ме като извънземно, а за да не се ударим (караше бързичко, а и аз не се размотавах) на мен ми се наложи да спра посредата на много голяма локва. Още повече се опулиха като мръднаха назад и аз най-непукистично си излязох от локвата :D

Браво за разходката!
Така е, докато ти не се опулиш първия път, колко много и на колко тъпо място и колко смотано си закъсал :D и си сам. Примери наскоро имаше (слава богу, всички излезли преди края на зимата) :cool:
Ако може да не си сам е много по-добре - да се теглите (преди да закъсате и двамата) :pardon:
Или както от известно време обяснявам на някой незапознат, като минем отнякъде и каже колко много върви колата - 'Ако спре - значи положението е доста лошо' ROFL
Относно ВДЦ копчето имаше тема (потърси, мисля в този раздел) как да си го вържеш. Няма нужда да е точно същото копче.

Пон Яну 11, 2016 12:42 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=2&t=1213&start=3380

ето и от нас, ама е малко след границата на лекото :)

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пон Яну 11, 2016 11:00 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:heavy: :heavy: :heavy: :heavy: :heavy: :heavy:

Аз преди имах една Нива 1.7 и много ми липсва оффроуда. Страх ме е бека да го подложа на такова натоварване. Кеф ми е, но съм по-кротък със Субито.
Все пак ако ходите пак с най-голямо удоволствие бих дошъл, пишете някъде и идвам.
:subaru:

Пон Яну 11, 2016 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Лек, лек, колко да е лек..... Почти се качих на вр. Ком тая сутрин, и понеже знам, че валяка ще иска снимки:

Ако не друго, поне гледките там със сигурност са на ниво:

Изображение Изображение

Лобното място, колата след ваденето и гледка от спускането, заедно с Pajero-то, с което ме дръпнаха:

Чет Юли 07, 2016 1:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Позната картинка :hello: , ама все пак е хубаво и като покажеш.
Изобщо не подозираш, че отдолу има нещо и хоп.
Имаше едни пластмасови подложки, за излизане от такива моменти, ама дали щяха да помогнат :-?
Не ги намирам, имаше ги някъде из форума...
Хубаво е, като имаш на кой да звъннеш - да те дръпне.
А най-добре е като е на 20-30м зад тебе, че да обиколите и да продължите :pardon:
А също така, е хубаво, че пиеш бира и ще те почерпя за снимките :D :beer:

ПД ти е направила големиОт проблем и като поизпусне задна лява и си до там...

Чет Юли 07, 2016 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема