Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
PAJO написа: Само аз ли съм доволен от Мотул-а  Май ,да. 
|
|
|
|
| Пон Яну 11, 2016 1:59 pm |
|
|
|
tony
|
Едва ли някой с дизелово Субару е карал с това масло.  , или аз не съм прочел тук. За това няма да получиш коректен отговор. Ако до сега колата ти не е пипала маслото, и нямаш други причини да го сменяш, карай си това което си сложил. Друг е въпроса че желаеш да минеш на по висок клас масла. Само една препоръка: Минал ли си 100К км., е добре да измиеш двигателя с химия. Също има писано във форума. 
|
|
|
|
| Пон Яну 11, 2016 4:23 pm |
|
|
|
takinardi
Регистриран на: Пет Апр 03, 2015 9:41 am Постове: 155 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Honda
Рейтинг: 89 
|
Legacy B14 Diesel, Yacco 5W30 low saps. Като купих колата ми наляха някакъв Мотул 5/40(не помня модела, а и никога не съм ползвал преди) но изкарваше максимум 5 дни градксо преди да светне лампата на DPF- а. С Yacco 16 дни само градско и светна лампата. Тръгнах за магистралата и докато стигна до нея и изгасна. Но го изпържих тоя пустиняк де. 
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 1:44 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
Vmax написа: Споко, не можеш да ги оплескаш с една грешна смяна на масло. Намери си пълна синтетика 5/40. Междувременно го наблюдавай това масло как е Днес 3500км след слагането му, на топъл двигател, гледам щеката е наполовина. Утре сутрин ще го замеря на студен и ще добавя ако се наложи.
|
|
|
|
| Съб Яну 23, 2016 5:33 pm |
|
|
|
Vmax
|
rmiroslavov написа: Днес 3500км след слагането му, на топъл двигател, гледам щеката е наполовина. Утре сутрин ще го замеря на студен и ще добавя ако се наложи.
Трябва да мериш винаги на студен мотор, защото се оттича много бавно и разликата в щеката може да 4-5мм. Разликата между мин и макс е около 1л. Ще трябва да свикнеш че ще сменяш масло на 7-8 х. км макс 
|
|
4
|
|
| Съб Яну 23, 2016 7:36 pm |
|
|
|
rmiroslavov
|
Vmax написа: rmiroslavov написа: Днес 3500км след слагането му, на топъл двигател, гледам щеката е наполовина. Утре сутрин ще го замеря на студен и ще добавя ако се наложи.
Трябва да мериш винаги на студен мотор, защото се оттича много бавно и разликата в щеката може да 4-5мм. Разликата между мин и макс е около 1л. Ще трябва да свикнеш че ще сменяш масло на 7-8 х. км макс  И Реванол-а ли пак на толкова пробег?
|
|
|
|
| Съб Яну 23, 2016 7:51 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Няма правилен отговор...зависи от колата. Има колеги, които са доволни от Мотул, много не сме. Други са доволни от Яко, Ликуи Моли и т.н. При мен Риванола почва да го хапва на 5х км и на 7.5-8 макс го сменям. Но аз съм с друг двигател, турбо и натискам извънградско здраво.
Трябва да пробваш и да я следиш...
ПС: Не рекламирам Риванола, всяко немско масло с надпис Пълна синтетика е ОК, просто това съм пробвал на 3-те Субита и съм доволен, отделно съотношението цена/качество.
Имах преди Импреза с 2.5 атмосферка, не можеше да изкара повече от 8х км с едно масло независимо какво, а колата беше с малък пробег и изрядно подържана...просто си папкат.
|
|
|
|
| Съб Яну 23, 2016 10:38 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
PAJO написа: Само аз ли съм доволен от Мотул-а  Да си призная-след като купих колата преди година и половина, смених веднага след един флъш с Motul X8100 5w30... след го това замених на 9 хиляди с Archoil, като долях само веднъж 0,300 мл... Не мога да кажа нищо лошо! Карам 90% градско с колата.
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Съб Яну 23, 2016 11:59 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
Mitaka FU написа: PAJO написа: Само аз ли съм доволен от Мотул-а  Да си призная-след като купих колата преди година и половина, смених веднага след един флъш с Motul X8100 5w30... след го това замених на 9 хиляди с Archoil, като долях само веднъж 0,300 мл... Не мога да кажа нищо лошо! Карам 90% градско с колата. ...sorry, забравих да добавя, че при смяната Мотула съвсем малко си беше променил оттенъка, което много ме учуди!
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Нед Яну 24, 2016 2:48 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Там на вашия пазар духа друг вятър. Качество, контрол...
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 10:55 am |
|
|
|
rmiroslavov
|
Vmax написа: Няма правилен отговор...зависи от колата. Има колеги, които са доволни от Мотул, много не сме. Други са доволни от Яко, Ликуи Моли и т.н. При мен Риванола почва да го хапва на 5х км и на 7.5-8 макс го сменям. Но аз съм с друг двигател, турбо и натискам извънградско здраво.
Трябва да пробваш и да я следиш...
ПС: Не рекламирам Риванола, всяко немско масло с надпис Пълна синтетика е ОК, просто това съм пробвал на 3-те Субита и съм доволен, отделно съотношението цена/качество.
Имах преди Импреза с 2.5 атмосферка, не можеше да изкара повече от 8х км с едно масло независимо какво, а колата беше с малък пробег и изрядно подържана...просто си папкат. Беше на средата на шеката, много е странно но на тази щека не мога да намеря ясна и отличителна черта, която да ми казва "Ето до тук е нивото". Налага се да направя няколко опита докато получа тази черта и то тя ще е леко замазана по краищата. Другото интересно, тубата от масло 5Л, имаше почти 1Л в нея. Но като се замисля, когато точиха маслото, колата беше загряла и явно маслото не се е било оттекло от двигателя.
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 11:21 am |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
|
Няма как да се отече всичкото масло, освен ако не накланяш колата.
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 6:40 pm |
|
|
|
Kai
Регистриран на: Пет Юли 31, 2015 9:00 am Постове: 146 Местоположение: Монтана
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 12
|
|
Привет! Дойде и моят ред за първоначално обслужване. Утре ще сменям маслото и приятел ме насочи към : Castrol Magnatec 5W40 Някой има ли опит с него? Колата е Импреса 2007, двигател 2.0R, на 145х. км.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 7:19 pm |
|
|
|
petko 69
|
Прикачени файлове:
2016-02-02 19.43.58.jpg [ 64.26 KiB | Прегледано 850 пъти ]
,Пробвах доста масла ,,включително и Ред Лаин,от всички съм доволен ,но този Кастрол от снимката е единствен който мотора не го лапа.Вече е на 7хл. , а съм долял 700гр.За сравнение другите масла ги лапаше по 2л. на 10хл.Може би голяма роля изигра добавката преди смяна на масло която ми изпрати Алекс,преди смяна добавяш в маслото и караш 100-200км. точиш-промивка и ново масло.Някой ще каже че 700гр. е също много,но това зависи как натискаш колата,поварвайте ми аз я натискам здраво .Маслото ми го препоръча мой приятел у-л на Кастрол Атанас Железаров,на рекламирам маслото просто споделям , че съм доволен. 
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 7:46 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
А каква е добавката? На кой производител?
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 8:53 pm |
|
|
|
petko 69
|
kerekovski написа: А каква е добавката? На кой производител? Четете темата на Алекс за маслата,там е отговора , на всеки зависи от модела и пробега, добавката беше индивидуална поръчана специално за моята кола.Моята пристигна заедно с поръчаното масло.Много се усеща липсата на съвети от Алекс в темата за масла.
|
|
|
|
| Вто Фев 02, 2016 9:06 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Добавката да не е забърквана в аптека по рецепта и за това да си няма име и производител?
|
|
Последна промяна Vami на Вто Фев 02, 2016 9:34 pm, променена общо 1 път
|
|
| Вто Фев 02, 2016 9:25 pm |
|
|
|
petko 69
|
Vami написа: Добавката да не е забърквана в аптека по рецепта и за това да си няма име и производител? Просто не съм запазил опаковката ,затова не я пиша.Не че е някаква тайна.
|
|
14
|
|
| Вто Фев 02, 2016 9:31 pm |
|
|
|
entusiast
Регистриран на: Пет Юни 20, 2014 8:39 am Постове: 85 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50 
|
|
+1 за Кастрола.
_________________ Таралежът е птица упорита,не го ли ритнеш - не полита!
|
|
|
|
| Сря Фев 03, 2016 4:57 pm |
|
|
|
tony
|
Vami написа: Добавката да не е забърквана в аптека по рецепта и за това да си няма име и производител? kerekovski написа: А каква е добавката? На кой производител? Добавките които съм използвал от Алекс са Red Line 85+ и Archoil. Първата я използвам редовно в горивото. Втората е насочена повече към даден елемент-турбо, DPF филтър, двигател и т.н. За промивка използвам Lubgard. Сипвам в загрял двигател, след 10 мин. точа, изчаквам около 30-40 мин. и заливан с новото масло. Всичко това е описано в темата на agent-a както е писал Петко. Въпросната тема ТУК. Приятно четене. 
|
|
|
|
| Сря Фев 03, 2016 7:25 pm |
|
|
|