Здравейте колеги
В тази тема ще публикувам интересни снимки, полезни съвети, евентуални въпроси и нужда от помощ(недай Боже)
Малко със закъснение, но е време и аз да се похваля
Намерих това което търсех - Субару Форестър 2003г. 2.0ХТ АТ
Малко предистория:
В разгара на лятото почти на шега продадох предишния си форестър и се оказа, че намирането на що годе читава кола
е мисия невъзможна....добре, възможна, но отнемаща 3-4-5 месеца
В началото времето беше хубаво и се придвижвах с колело, ама след идването на есента взех да губя надежда...
Всеки ден, ама всеки ден гледах новите обяви и дори малкото коли от този модел, които се появяваха бяха пълни греди...
И така едни хубав петъчен ден виждам обявата - топла, топла
След кратък разговор всичко е решено и в събота сутринта вече пътувахме към Монтана за оглед...
Честно казано бях малко резервиран, ама удавник нали знаете...
Търговеца се указва разбран - колата не беше палена, каквато беше и уговорката и каза да гледаме и караме колкото и каквото искаме
Единственото което малко ме "дразнеше" бяха дребните забележки по външния вид, липсата на щора и шума от предните стъкла
Седнахме с братЪ, обсъдихме колата, а на мен ми трябваше някой съвсем леко да ме тласне...е той успя
Пито - платено...даже изрекох и думите: Бензин догоре!

След кротко шофиране на влизане в София отново изрекох същите думи и се оказа, че разхода беше 8.5л/100км.
Още същата вечер някой увеличи дребните забележки по предната броня с две стабилни деруги, ама аз бях щастлив..
Тук е на отговорно пазене

През следващата седмица минах през КАТ и обслужих колата - масло, филтри, ремъци, водна помпа, ангренаж и антифриз
Спестените пари леко изтъняха и за Газово трябваше да поема малко въздух...та подкарах Форко на бензин
Успях да "смогвам" един месец и като гледах цената на газта вътрешно нямах покой...
Газифицирахме се при Радо и колата имаше леко придърпване при теста на магистралата(Радо рече: свещи млади момко)
След 2 дни с малко помощ смених свещите и колата се успа! Средния разход до момента е около 13л./100км.
Междувременно тази година ябълките дадоха много плод...а е грях да гният на земята

Зимата настъпи и леко ни "забели"

А това беше точното време за нещо сухо

За коледен подарък се наложи да сменя радиатора и термостата...малко неприятно ама аз съм щастлив
Вече зимата е в разгара си и малко се качихме в планината

Даже имахме време да си поиграем с една кака(по конски сили)

Две снимки след СПА

Та това е накратко и засега моята история...до момента за 3 месеца завъртяхме около 4500км. с усмивка
...в интерес на истината доста бързо свикнах с таз кола и тетакате

Поздрави