Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Вибрации при D,3 и натисната спирачка 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 98
Автомобил: Subaru Outback H6-3.0 2001
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vmax да така е , но все пак дразни и ако се намери решение защо не да се отстрани.
Сега тествах за rmiroslavov:

Когато спирачките са студени вибрира, пробвах и с ръчната пак си вибрира. Пробвах да натисна силно педала спирчката, пак същото.
Карах 25км имах работа, според мен спирачките, дисковете всичко си загря и кано спираш е безшумно без вибрации , много smooth. Изключих климатика и няма вибрация. Натиснах посилно спирачката пак няма вибрация, с ръчната имаше лека лека вибрация.
Навън е 4градуса. Като стане над 15-20 съм убеден ,че ще изчезна, какно я взех лятото.

Нед Фев 07, 2016 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 243
Автомобил: Outback 2.5 AT 2002 и 2.5 2016
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И при мен го има това с вибрирането на Д и натисната спирачка
Следя темата вече с интерес :D
Дали пък не е нормално?

Вто Фев 09, 2016 9:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Май се филмирате излишно...карайте ги тия коли и не ги мислете толкова.
Горният копи пейст пост е за другата тема - на Васко ( quietriot ).

и моята тресе леко ма по Борис 3 какво ли не се тресе.
За коя друга тема Стани, една ли е ?

Вто Фев 09, 2016 10:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не - визирах екстракта в който се говореше за полуоските и вибрациите по време на движение. Това е за твоята тема и няма нищо общо с въпросните вибрации при автомата.
Въобще този "проблем" не е проблем, но колегите прекалено много се вторачват в подобни дреболии - като ни е здрава марката се чудим какви проблеми да търсим :D

По темата - на стария автомат ( преди 2001 ), това се решава със смяна на една тръба ( втулка към маслената помпа, нещо ми излезе от акъла в момента ), която с времето се износва и се получават едни надирания...Та тая простотия е ключа за мазето там, но:
1. Тук е с някаква безобразна цена - от САЩ 5-6 бройки покупка се връзваха на 30-40лв парчето, тук ако не ме лъже паметта обявиха нещо около 350... :-~
2. За да смени този п.шлек се разглабя цялата кутия...

Тук си говорим за стари коли, на които по трансмисията има доста тампони ( на двигател - тампон, кокал, отзад на диф, лагер кардан и т.н. ), които също са заподозрени, но подобна вибрация не е причина да се притеснява човек.

Вто Фев 09, 2016 10:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Не - визирах екстракта в който се говореше за полуоските и вибрациите по време на движение. Това е за твоята тема и няма нищо общо с въпросните вибрации при автомата.
Въобще този "проблем" не е проблем, но колегите прекалено много се вторачват в подобни дреболии - като ни е здрава марката се чудим какви проблеми да търсим :D

Аз лично се убедих,че няма как да изведа обоснован извод здраво ли субару , докато карам 15 годишна кола с неясна история , ако я бях взел нова, да , но така е мнго субективно и има външни фактори.

За тресенето , пак го има но му хванах цаката , как да изчезва , връщам газтта и то изчезва , по някое време пак се появява. Сега съм решил да черпя колта едно АТЕ дискове и накладка и нови цилиндърчета и маншони и нова маркучи отзад , може и да се оправи и да не се , не ми пука вече, след първата профилактика спира брутално добре , след Ате -то трябва да е още по добре, ма и да не е , не е болка за умиране.
Имала пистън слап , ми на 330 К как да няма , слагам си добавката и си усилвам музиката сутрин, като се затопли почти изчезва, след някое време ще отворя мотора и ще го ревизирам.....та те така те ......като не карате нови коли каквото и да сменяте нови няма да станат.

Вто Фев 09, 2016 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 255
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Гайс,
мисля че трябва да разграничаваме постовете, когато колата е в движение и стационарна.

Малко се обърках :)

Вто Фев 09, 2016 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Този "проблем" има ли го в следващото поколение аутбек с 5 скоростния автомат или японците са го отстранили?

Нед Фев 14, 2016 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 198
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=5&t=19344
Не знам колко общо има с темата....мисля ,че малко се е омешала от различни проблеми....но все пак мисля ,че моята тема има нещо общо.

Нед Фев 14, 2016 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ето го решението - viewtopic.php?f=5&t=19599

Вто Фев 16, 2016 3:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nikoz1 написа:
Ето го решението - viewtopic.php?f=5&t=19599

Колега,

Чети горните постове че темата стана миш маш...
Това което си пуснал се отнася за непостоянни вибрации по време на движение, темата е на Васил ( quietriot ) , и няма нищо общо с тази тема.

Тук се обсъжда малките вибрации/треперене когато колата е на скорост с натисната спирачка. :idea:

Вто Фев 16, 2016 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 16
Автомобил: Outback H6
Телефон: 0899885548
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
когато спра натискам силно спира4ката и нямам вибрации,при по леко натискане се усещат :beer:

Сря Апр 06, 2016 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Отговори с цитат
Вибрации на всичко освен на P и N ако имате - вижте дали нямате афтърмаркет карета/полуоски. Ако имате сменяйте ги с оригинални. Навънка е много чест проблем точно при натисната спирачка на място и на включена скорост. Не си ремонтйрайте още скоростните кутии :D
 4

Вто Май 03, 2016 1:02 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU OUTBACK 3.0,2007
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
5 степенен автоматик 2007 г. с зимни гуми 16 - ки чисто нови Континентал с размер 205/60/16 и оригинални алуминиеви джанти при спряна кола и натисната спирачка на D има вибрации в педала.
Притесних се...
Същата кола с летни гуми 17 - ки Дот 2215 Пирели с размер 215/55/17 и джанти оригинални алуминиеви джанти при спряна кола и натисната спирачка на D няма вибрации в педала. :beer:
Не мога да си обясня на какво се дължи разликата?

Съб Май 14, 2016 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Бил си с хлабави джанти?

Нед Май 15, 2016 5:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU OUTBACK 3.0,2007
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Гумаджията не ми каза такова нещо при смяната на зимни гуми с летни ](*,)
Ще видим октомври - ноември при другата смяна на гуми.

Сря Май 18, 2016 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Автомобил: Outback H6, 2002
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

При мен също има много леко вибриране в спряло състояние и натисната спирачка, когато колата е на D. На R не го прави. Вибрациите са различни в зависимост от това дали колата е загряла, алтернатора е натоварен и други подобни конфигурации. Не съм хванал точна зависимост, но предполагам става някакъв резонанс в определените условия. От скоро имам автомобила и останах с впечатлението, че това е нормално за този автомат и възрастта му.

Като цяло не е дразнещо и си карам така без да го мисля много.

Виктор

Съб Май 28, 2016 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз до онзи ден имах вибрация на мотора докато спирам на сфетофар . Направих реглаж на клапани и мотора заработи много по-добре и вибрациите изчезнаха . Реглажа ми излезе 60лв.

Съб Май 28, 2016 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 212
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди известно време намерих начин да укротя въпросната вибрация. Всъщност вече над 1 година. Става на въпрос за трайно притъпяване на симптомите и свеждане на вибрацията до ниво, което не дразни, поне мен.

Съгласно ръководството, оборотите на празен ход при загрял двигател трябва да бъдат 700 +/- 100 (EJ25), при изключени консуматори и селектор на скоростния лост в позиция D. Тъй като в ежедневието постоянно съм с включени фарове, обичайно и парно/вентилатор, + CD, при мен се получава следното нещо:
- загрял двигател, без консуматори, празен ход, селектора на P - обороти ~650
- при включване на консуматори видимо няма промяна, т.е. - обороти ~650
- при преместване на селектора от позиция Р в позиция D/3/2/1/R - обороти ~600

С помощта на KKL кабел и RomRaider (Logger), влизам в т.нар. меню Global Timing and Idle. Това меню позволява да се правят корекции в Global Timing & AC On/Off Idle RPM Values, т.е. в предварението (единствено в посока намаляване с до 6 градуса), а също така и корекции в оборотите на празен ход при включен и изключен климатик.
Моят съвет е никога да не пипате стойността за предварението, основно поради простата причина, че този двигател няма делко и предварението е променлива величана зависеща от куп фактори, включително горивото. Което гориво в родната ни държавица е отвратително и единственото, което можете да направите, е да влошите ситуацията.
Колкото до оборотите - при мен увеличаване на оборотите при изключен климатик с 50 или 75 (стъпката е 25 оборота), води до:
- загрял двигател, без консуматори, празен ход, селектора на P - обороти ~700
- при включване на консуматори видимо няма промяна, т.е. - обороти ~700
- при преместване на селектора от позиция Р в позиция D/3/2/1/R - обороти над 650

Ето това^^^ намалява вибрациите до санитарен минимум, който според мен е абсолютно нормален и характерен за E-4AT кутията.

Единственият недостатък е, че т.нар. обучение се губи след махане клема на акумулатора.

Пет Яну 20, 2017 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 255
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Да, но тези вибрации при мен лично ги има и оборотите на загряла кола са си перфектни.

Едно от нещата, което ми прави впечатление е, че по някога като спра на място колата си вибрира, натискам спирачката по силно и се усеща едно ритане и вибрациите значително намаляват, почти не се усещат.

Почвам да се чудя, дали това не е някой датчик, дали той е на спирачката, дали е на педала на газта, дали е на скоростната кутия, знам ли.

Вто Яну 24, 2017 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 212
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Написаното по-горе от мен е в сила само и единствено за автомобили в изрядно техническо състояние. И най-вече за автомобили, които не са газифицирани, въпреки че би трябвало корекциите на бензин да се отразят на работата и на газ.
Трябва да дефинираш понятието "оборотите на загряла кола са си перфектни" - константни са, мерил си ги с дигитално устройство различно от аналогивия оборотомер, знаеш че са в норма според предписанието за съответния двигател?
Това, което описваш като "ритане" не попада в определението от първото ми изречение. Промяната в усилието върху педала на спирачката също не би трябвало при равни други условия да води до каквато и да е промяна.
Като цяло коментара ти не дава отговор дали си опитал предложеното от мен "решение". По-скоро звучиш като човек, на който въпросното "решение" не му се струва, че ще има ефект, но без да си опитал си склонен да го отхвърлиш.

Вто Яну 24, 2017 6:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >