Вибрации при D,3 и натисната спирачка
| Автор |
Съобщение |
|
nikoz1
Регистриран на: Пон Окт 26, 2015 9:24 am Постове: 98 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6-3.0 2001
Рейтинг: 10
|
|
Vmax да така е , но все пак дразни и ако се намери решение защо не да се отстрани. Сега тествах за rmiroslavov:
Когато спирачките са студени вибрира, пробвах и с ръчната пак си вибрира. Пробвах да натисна силно педала спирчката, пак същото. Карах 25км имах работа, според мен спирачките, дисковете всичко си загря и кано спираш е безшумно без вибрации , много smooth. Изключих климатика и няма вибрация. Натиснах посилно спирачката пак няма вибрация, с ръчната имаше лека лека вибрация. Навън е 4градуса. Като стане над 15-20 съм убеден ,че ще изчезна, какно я взех лятото.
|
|
|
|
| Нед Фев 07, 2016 2:24 pm |
|
|
|
boricha
Автомобил: Outback 2.5 AT 2002 и 2.5 2016
Рейтинг: 85 
|
И при мен го има това с вибрирането на Д и натисната спирачка Следя темата вече с интерес Дали пък не е нормално?
|
|
|
|
| Вто Фев 09, 2016 9:46 am |
|
|
|
quietriot
|
Vmax написа: Май се филмирате излишно...карайте ги тия коли и не ги мислете толкова. Горният копи пейст пост е за другата тема - на Васко ( quietriot ). и моята тресе леко ма по Борис 3 какво ли не се тресе. За коя друга тема Стани, една ли е ?
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Фев 09, 2016 10:12 am |
|
|
|
Vmax
|

Не - визирах екстракта в който се говореше за полуоските и вибрациите по време на движение. Това е за твоята тема и няма нищо общо с въпросните вибрации при автомата. Въобще този "проблем" не е проблем, но колегите прекалено много се вторачват в подобни дреболии - като ни е здрава марката се чудим какви проблеми да търсим По темата - на стария автомат ( преди 2001 ), това се решава със смяна на една тръба ( втулка към маслената помпа, нещо ми излезе от акъла в момента ), която с времето се износва и се получават едни надирания...Та тая простотия е ключа за мазето там, но: 1. Тук е с някаква безобразна цена - от САЩ 5-6 бройки покупка се връзваха на 30-40лв парчето, тук ако не ме лъже паметта обявиха нещо около 350... 2. За да смени този п.шлек се разглабя цялата кутия... Тук си говорим за стари коли, на които по трансмисията има доста тампони ( на двигател - тампон, кокал, отзад на диф, лагер кардан и т.н. ), които също са заподозрени, но подобна вибрация не е причина да се притеснява човек.
|
|
|
|
| Вто Фев 09, 2016 10:45 am |
|
|
|
quietriot
|

Vmax написа: Не - визирах екстракта в който се говореше за полуоските и вибрациите по време на движение. Това е за твоята тема и няма нищо общо с въпросните вибрации при автомата. Въобще този "проблем" не е проблем, но колегите прекалено много се вторачват в подобни дреболии - като ни е здрава марката се чудим какви проблеми да търсим Аз лично се убедих,че няма как да изведа обоснован извод здраво ли субару , докато карам 15 годишна кола с неясна история , ако я бях взел нова, да , но така е мнго субективно и има външни фактори. За тресенето , пак го има но му хванах цаката , как да изчезва , връщам газтта и то изчезва , по някое време пак се появява. Сега съм решил да черпя колта едно АТЕ дискове и накладка и нови цилиндърчета и маншони и нова маркучи отзад , може и да се оправи и да не се , не ми пука вече, след първата профилактика спира брутално добре , след Ате -то трябва да е още по добре, ма и да не е , не е болка за умиране. Имала пистън слап , ми на 330 К как да няма , слагам си добавката и си усилвам музиката сутрин, като се затопли почти изчезва, след някое време ще отворя мотора и ще го ревизирам.....та те така те ......като не карате нови коли каквото и да сменяте нови няма да станат.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Фев 09, 2016 1:27 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
Гайс, мисля че трябва да разграничаваме постовете, когато колата е в движение и стационарна. Малко се обърках 
|
|
|
|
| Вто Фев 09, 2016 4:57 pm |
|
|
|
nikoz1
|
|
Този "проблем" има ли го в следващото поколение аутбек с 5 скоростния автомат или японците са го отстранили?
|
|
|
|
| Нед Фев 14, 2016 12:27 pm |
|
|
|
subaruhipo
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 3:48 pm Постове: 198 Местоположение: СОФИЯ
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
|
viewtopic.php?f=5&t=19344Не знам колко общо има с темата....мисля ,че малко се е омешала от различни проблеми....но все пак мисля ,че моята тема има нещо общо.
|
|
|
|
| Нед Фев 14, 2016 10:55 pm |
|
|
|
nikoz1
|
|
| Вто Фев 16, 2016 3:39 pm |
|
|
|
Vmax
|
Колега, Чети горните постове че темата стана миш маш... Това което си пуснал се отнася за непостоянни вибрации по време на движение, темата е на Васил ( quietriot ) , и няма нищо общо с тази тема. Тук се обсъжда малките вибрации/треперене когато колата е на скорост с натисната спирачка. 
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2016 4:23 pm |
|
|
|
Калпазанин
Автомобил: Outback H6
Телефон: 0899885548
Рейтинг: 0
|
когато спра натискам силно спира4ката и нямам вибрации,при по леко натискане се усещат 
|
|
|
|
| Сря Апр 06, 2016 4:41 pm |
|
|
|
vizor
|
Вибрации на всичко освен на P и N ако имате - вижте дали нямате афтърмаркет карета/полуоски. Ако имате сменяйте ги с оригинални. Навънка е много чест проблем точно при натисната спирачка на място и на включена скорост. Не си ремонтйрайте още скоростните кутии 
|
|
4
|
|
| Вто Май 03, 2016 1:02 am |
|
|
|
ggkolev
Регистриран на: Пет Мар 28, 2014 10:57 pm Постове: 110 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: SUBARU OUTBACK 3.0,2007
Рейтинг: 31
|
5 степенен автоматик 2007 г. с зимни гуми 16 - ки чисто нови Континентал с размер 205/60/16 и оригинални алуминиеви джанти при спряна кола и натисната спирачка на D има вибрации в педала.Притесних се... Същата кола с летни гуми 17 - ки Дот 2215 Пирели с размер 215/55/17 и джанти оригинални алуминиеви джанти при спряна кола и натисната спирачка на D няма вибрации в педала. Не мога да си обясня на какво се дължи разликата?
|
|
|
|
| Съб Май 14, 2016 6:25 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Бил си с хлабави джанти?
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Нед Май 15, 2016 5:58 am |
|
|
|
ggkolev
Регистриран на: Пет Мар 28, 2014 10:57 pm Постове: 110 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: SUBARU OUTBACK 3.0,2007
Рейтинг: 31
|
Гумаджията не ми каза такова нещо при смяната на зимни гуми с летни ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Ще видим октомври - ноември при другата смяна на гуми.
|
|
|
|
| Сря Май 18, 2016 10:06 pm |
|
|
|
viktortt
Автомобил: Outback H6, 2002
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте,
При мен също има много леко вибриране в спряло състояние и натисната спирачка, когато колата е на D. На R не го прави. Вибрациите са различни в зависимост от това дали колата е загряла, алтернатора е натоварен и други подобни конфигурации. Не съм хванал точна зависимост, но предполагам става някакъв резонанс в определените условия. От скоро имам автомобила и останах с впечатлението, че това е нормално за този автомат и възрастта му.
Като цяло не е дразнещо и си карам така без да го мисля много.
Виктор
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2016 3:12 pm |
|
|
|
DJ-Stenly
Регистриран на: Вто Апр 29, 2014 9:29 am Постове: 359 Местоположение: Бургас
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
|
|
Аз до онзи ден имах вибрация на мотора докато спирам на сфетофар . Направих реглаж на клапани и мотора заработи много по-добре и вибрациите изчезнаха . Реглажа ми излезе 60лв.
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2016 5:00 pm |
|
|
|
martin7937
Регистриран на: Съб Яну 25, 2014 9:52 pm Постове: 212 Местоположение: София
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182    
|

Преди известно време намерих начин да укротя въпросната вибрация. Всъщност вече над 1 година. Става на въпрос за трайно притъпяване на симптомите и свеждане на вибрацията до ниво, което не дразни, поне мен.
Съгласно ръководството, оборотите на празен ход при загрял двигател трябва да бъдат 700 +/- 100 (EJ25), при изключени консуматори и селектор на скоростния лост в позиция D. Тъй като в ежедневието постоянно съм с включени фарове, обичайно и парно/вентилатор, + CD, при мен се получава следното нещо: - загрял двигател, без консуматори, празен ход, селектора на P - обороти ~650 - при включване на консуматори видимо няма промяна, т.е. - обороти ~650 - при преместване на селектора от позиция Р в позиция D/3/2/1/R - обороти ~600
С помощта на KKL кабел и RomRaider (Logger), влизам в т.нар. меню Global Timing and Idle. Това меню позволява да се правят корекции в Global Timing & AC On/Off Idle RPM Values, т.е. в предварението (единствено в посока намаляване с до 6 градуса), а също така и корекции в оборотите на празен ход при включен и изключен климатик. Моят съвет е никога да не пипате стойността за предварението, основно поради простата причина, че този двигател няма делко и предварението е променлива величана зависеща от куп фактори, включително горивото. Което гориво в родната ни държавица е отвратително и единственото, което можете да направите, е да влошите ситуацията. Колкото до оборотите - при мен увеличаване на оборотите при изключен климатик с 50 или 75 (стъпката е 25 оборота), води до: - загрял двигател, без консуматори, празен ход, селектора на P - обороти ~700 - при включване на консуматори видимо няма промяна, т.е. - обороти ~700 - при преместване на селектора от позиция Р в позиция D/3/2/1/R - обороти над 650
Ето това^^^ намалява вибрациите до санитарен минимум, който според мен е абсолютно нормален и характерен за E-4AT кутията.
Единственият недостатък е, че т.нар. обучение се губи след махане клема на акумулатора.
|
|
|
|
| Пет Яну 20, 2017 11:01 am |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
|
Да, но тези вибрации при мен лично ги има и оборотите на загряла кола са си перфектни.
Едно от нещата, което ми прави впечатление е, че по някога като спра на място колата си вибрира, натискам спирачката по силно и се усеща едно ритане и вибрациите значително намаляват, почти не се усещат.
Почвам да се чудя, дали това не е някой датчик, дали той е на спирачката, дали е на педала на газта, дали е на скоростната кутия, знам ли.
|
|
|
|
| Вто Яну 24, 2017 6:10 pm |
|
|
|
martin7937
Регистриран на: Съб Яну 25, 2014 9:52 pm Постове: 212 Местоположение: София
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182    
|
|
Написаното по-горе от мен е в сила само и единствено за автомобили в изрядно техническо състояние. И най-вече за автомобили, които не са газифицирани, въпреки че би трябвало корекциите на бензин да се отразят на работата и на газ. Трябва да дефинираш понятието "оборотите на загряла кола са си перфектни" - константни са, мерил си ги с дигитално устройство различно от аналогивия оборотомер, знаеш че са в норма според предписанието за съответния двигател? Това, което описваш като "ритане" не попада в определението от първото ми изречение. Промяната в усилието върху педала на спирачката също не би трябвало при равни други условия да води до каквато и да е промяна. Като цяло коментара ти не дава отговор дали си опитал предложеното от мен "решение". По-скоро звучиш като човек, на който въпросното "решение" не му се струва, че ще има ефект, но без да си опитал си склонен да го отхвърлиш.
|
|
|
|
| Вто Яну 24, 2017 6:38 pm |
|
|
|