Отговори на тема стр 1, 2  >
 Нов съединител, ама... 
Автор Съобщение

Постове: 66
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo
Телефон: 089409522*
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пичове помагайте.... Преди няколко часа взех колата от сервиза с чисто нов съединител и колата боксува... Със старият съединител беше по-добре, само дето отделяше горе...
Феродовия диск и притискателния са Exedy, а аксиалния лагер е NTN. Давайте мнения.
Благодаря предварително ](*,)

Сря Мар 16, 2016 12:54 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да се корегирам: Можеби не боксува, а тресе.
Колата е Forester 2.0 S Turbo 98г.

Сря Мар 16, 2016 1:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е какви мнения да ти дадем?

Отиваш обратно в сервиза и им правиш рекламация - да ти оправят колата

Сря Мар 16, 2016 7:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм имал подобни проблеми с Exedy-то .....

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Сря Мар 16, 2016 7:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vzidarov написа:
Пичове помагайте.... Преди няколко часа взех колата от сервиза с чисто нов съединител и колата боксува... Със старият съединител беше по-добре, само дето отделяше горе...
Феродовия диск и притискателния са Exedy, а аксиалния лагер е NTN. Давайте мнения.
Благодаря предварително ](*,)

Като знам какво "Екседи" се продава в БГ, изобщо не ме изненадваш . :)
Рекламация му е майката .

Сря Мар 16, 2016 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Когато маховика се е износил неправилно, понякога на притискателя му е по - малка силата на притискане от силата на триене на диска. Резултата е тресене при потегляне или при полусъединител. Това обикновено се случва при смяна само на диска с нов и оставането със стария притискател. Също така може да е дефект в притискателя.
Съединителя от сервиза ли ти беше предоставен или ти им го остави да го сложат?
Важно е за да си ползваш рекламацията.

Сря Мар 16, 2016 9:13 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Отговори с цитат
Колко пари ти взеха за смяната и съединителя? И аз имам чувството, че май само феродото са сменили.

Сря Мар 16, 2016 9:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
И при мен се появява ефектът понякога, ама чичо ви Тенчо коректно ми беше снимал маховика, та да си знам за какво иде реч.

Сря Мар 16, 2016 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 23
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
След две-три седмици каране се оправя всичко. Уляга.
Трябват си много превключвания...

Сря Мар 16, 2016 3:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да и на мен така ми казаха от сервиза. Днес се обадих, дано всичко се оправи... Ще следя нещата.
Благодаря ви!

Сря Мар 16, 2016 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Хмм,не знам какво уляга,но от повече от година го чакам да улегне :D

Сря Мар 16, 2016 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако всичко е направено както трябва, няма нужда да се притесняваш. След смяна на съединител, маховик, притискател и т.н. на Аутбека и Аудито в началото също леко прибоксуваше, но с времето всичко се оправи. Ако тресе обаче е лошо.

Сря Мар 16, 2016 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много подобна ситуация имах - една година го чаках да улегне с рекламации и всичко, но си тресе докато не се счупи вилката на съединителя. Явно е била тръгнала преди това или при монтажа са оакали нещо. Вилката втора употреба след това изкара около година и нещо без тресене, но и тя замина. Сега съм с нова оригинална - да видим докога. Не е за подценяване тая възможност за тресенето.

Сря Мар 16, 2016 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Хм... ще покарам малко, да видим как ще е след 200-300 км. Интересното е, че като позагрее тогава почва да претриса...

Чет Мар 17, 2016 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
vzidarov написа:
Хм... ще покарам малко, да видим как ще е след 200-300 км. Интересното е, че като позагрее тогава почва да претриса...

Аз така карах 30 000 км, с нов комплект "LUK" на един Меган. Като загрееше, започваше да притриса, още веднага след смяната. Постепенно с времето и пробега това тресене се увеличаваше. Започна да се появява не само на първа при потегляне, ами и при включване на втора под товар. В един момент притрисането стана толкова силно, че малко му оставаше на мотора да излезе от коша, а и много зачести. Зимата много рядко се появяваше след доста градски трафик, докато лятото - още с първото палене и потегляне. Така изкара 30 000 км, след което реших, че повече няма да я бъде и последва нова смяна. Този път оригинален (в кутията беше Валео, но за френска кола това е нормално). Нямаше абсолютно нищо общо визуално между двата комплекта. Маховикът беше леко посинял, притискателят също, явно при притрисане е буксувал. Веднага след смяната с Валеото всичките негативни ефекти изчезнаха, започна и да зацепва много по-меко. Отварям една скоба - маховикът на Мегана е едномасов, феродовият диск има демпферни пружини, които на менташкия Люк бяха 4 на брой единични, а на Валеото - 6 на брой, двойни. Та в моя случай това притрисане се оказа точно от кофти съединител, вероятно и притискателят е бил слабичък, омеквали са му и пружините неравномерно след затопляне, кой знае. Междувременно подмених всички тампони на мотор и кутия, но нещата си останаха същите и единственото логично следващо действие бе да сменя отново съединителя.

Чет Мар 17, 2016 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лично за мен има само един вариянт в който няма рекламация , ако ти си им дал частитте и ремонта е бил без пари щото сте приятели, във всеки друг случай им караш колата да се оправят! Тези приказки" ще си напарави канал и ще улегне" си заминаха заедно със соца, щом плащаш трябва и да получаваш насреща адекватна услуга, все някой някъде е сгафил колата да не е наред сега, така че търси си правата!

Чет Мар 17, 2016 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Съединителя беше от мен... Ремонта си го платих, явно ще духам супата...

Чет Мар 17, 2016 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vzidarov написа:
Съединителя беше от мен... Ремонта си го платих, явно ще духам супата...

Значи не можеш да им вменяваш вина за част която ти си дал, освен ако явно не и е личало че не е читава и те са го премълчали за да ти вземат парите за ремонта.
Аз лично бих го върнал на търговеца освен ако нер ти го е подарил , тогава знаеш приказката за харазания кон и зъбите....да ще платиш двойно на сервиза , но може да накараш търговеца да ти плати ремонта по подмяната под угрозата от жалба в КЗП примерно.

Чет Мар 17, 2016 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
300 км по-късно, имаме положителни резултати. За сега движи добре. Да видим... :dontknow:

Пет Мар 18, 2016 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 137
Автомобил: Subaru Impreza STI v6
Телефон: 0885346602
Рейтинг: 187
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте и от мен,
чак сега видях темата и реших да опресня малко инфото. Аз съм "търговеца" а Любо е "сервиза".
За Любо няма да пиша, защото предполагам всички знаете че най-вероятно не му е първия такъв съединител за смяна.
Относно търговеца (в случая АЗ) каквото беше нужно по рекламацията беше направено и то в срок!
Ако бе установено че съединителя е дефектен, щеше да бъде сменен с нов(който за съжаление не беше наличен в БГ и трябваше да се поръча с 40лв доставка, които предложих да поема аз, но Влади отказа категорично) без пари за работа!
Влади ще потвърди!
В крайна сметка се оказа, че наистина си му трябва да поулегне, защото сега колата няма никъкви грижи.
Без значение с какво се занимава, всеки трябва да носи отговорност за действията си. Аз поемам пълна отговорност и съм насреща винаги.
Поздрави на всички и весели празници!
Данаил

Mario Andretti
 25

Сря Апр 27, 2016 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >