Отговори на тема
 Нормално ли е ... 
Автор Съобщение

Постове: 28
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
та да попитам , нормално ли е сутрин, като запаля Горския оборотите да се качват на 1 100 и като почне да загрява ги сваля на 850-900 оборота. Аз лично си го обяснявам, че се включва автоматичен смукач за определен период от време и заради това качва на 1100 оборота. Мой колега ми каза, че това не е нормално , но той кара Волво, все пак различни коли са. :roll:

И още едно питане , днеска сутринта ми направи впечатление, едно бучене което не бях чувал досега. Като дам на контакт се чува въпросното бучене отляво и като изгасне лампичката за проверката на ABS-а изчезва. Пробвах няколко пъти за да се опитам да установя евентуално откъде идва, но след 3-тия опит изчезна. Понеже в кв. Левски Г беше доста влажно сутринта , възможно ли е да мокри някъде и оттам да идва това бучене. Надявам се , че не съм го обяснил по най-тъпия начин :D .

Благодарско предварително за мненията!

Поздрави

Последна промяна sdnt на Сря Авг 13, 2008 10:34 am, променена общо 1 път

Сря Авг 13, 2008 10:01 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Оборотите са ОК
Зимата за пример оборотите ми се качват и над тия ти 1100rpm рано сутрин, но като загрее падат до към 700rpm...това е съвсем нормално.

Сря Авг 13, 2008 10:16 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza94 написа:
Оборотите са ОК
Зимата за пример оборотите ми се качват и над тия ти 1100rpm рано сутрин, но като загрее падат до към 700rpm...това е съвсем нормално.

И аз така предположих :), но все пак за по сигурно да си питам :)

Сря Авг 13, 2008 10:43 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
бученето най вероятно идва от бензиновата помпа,което е нормално след като дадеш контакт.и при мен е така,оборотите и бученето :wink:

Сря Авг 13, 2008 10:50 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
sdnt написа:
И аз така предположих :), но все пак за по сигурно да си питам :)

Питай, няма лошо - форума е за това ;-) Няма да даваш на всеки втори да ти мъти мозъка. Да си карат бегачките и да не се обаждат :-)

Сря Авг 13, 2008 10:55 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
imprezaWRX написа:
бученето най вероятно идва от бензиновата помпа,което е нормално след като дадеш контакт.и при мен е така,оборотите и бученето :wink:

Интересното е , че досега не съм го чул да го има въпросното бучене, само тази сутрин, затова ми направи впечатление.

Сря Авг 13, 2008 10:56 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Нормално е на студен мотор да държи по-високи обороти, ако не паднат след 1-2 минути (лятото) е ненормално. Ако си забравил от предния ден включен климатроника може да се обяснят и високите обороти и бученето. След палене климата се включва, след 20-30 секунди се усеща, че няма какво да охлажда, защото температурата е ОК и се изключва.

Сря Авг 13, 2008 11:13 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
lantov написа:
Нормално е на студен мотор да държи по-високи обороти, ако не паднат след 1-2 минути (лятото) е ненормално. Ако си забравил от предния ден включен климатроника може да се обяснят и високите обороти и бученето. След палене климата се включва, след 20-30 секунди се усеща, че няма какво да охлажда, защото температурата е ОК и се изключва.

Климатроник нямам :) има само климатик, който не го включвам засега понеже не работи добре , т.е. духа много слабо студено като е на макс, по натам мисля да го оправям. Иначе за около 1-2 минути оборотите са високи, после падат, както каза колегата lantov. Мисълта ми беше , че откакто го имам Горския не е било толкова влажно сутрин и това бучене не го е имало въобще, и си помислих , че е възможно да мокри някъде или нещо подобно. Преди малко пак дадох само на контакт , светна лампичката за ABS-a и бученето го нямаш, което беше сутринта. За напред ще се ослушвам дали се появява пак и при какви условия.

Благодарско за мненията.

П.С. Всеки четвъртък ли се събирате на Хит в Младост. Аз по принцип живея на един .... :-D място (в Мусагеница), та ще трябва да взема да мина някои четвъртък.

Сря Авг 13, 2008 11:26 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Всеки четвъртък от 20:00 (за летния сезон поне). И аз живея на 1/2 от същия ... място :-D на края на моста (Мусагеница-Младост) в Младост1.
Надявам се да се видим този четвъртък :smt041

Сря Авг 13, 2008 11:41 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
lantov написа:
Всеки четвъртък от 20:00 (за летния сезон поне). И аз живея на 1/2 от същия ... място :-D на края на моста (Мусагеница-Младост) в Младост1.
Надявам се да се видим този четвъртък :smt041

Този няма да мога понеже съм до 21 часа на работа :smt024 . Следващия предполагам ще мога , понеже съм до 18 часа.

Сря Авг 13, 2008 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Мдааа, това с оборотите си е напълно нормално.
Даже аз лично съм се чудил как за 2-3 минути двигателят успява да достигне работната си температура ама японска работа все пак.
Щото съм карал и Ауди 90 и там загряването отнема значително повече време хем термостата му беше ОК понеже го мениха :).

Относно шумът след като дадеш на контакт при мен винаги чувам едно щракване на реле и после едно ел. моторче върти за около секунда - секунда и нещо.
Винаги го прави като дам на контакт - според мен е бензиновата помпа.

Сря Авг 13, 2008 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 36
Автомобил: subaru forester
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, имам следният въпрос .Сутрин когато колата е стояла повече време без да е палена пали по- трудно но като загрее пали веднага.Колата е Форестер 125к и е с АГУ.Възможно лие да е от газовата уредба.

Съб Май 01, 2010 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 84
Автомобил: Subaru Outback 2,5i AWD
Телефон: 0888 433 742
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Не би трябвало да е от газовата защото трябва да пали на бензин и след това да превключи на газ.Преди изгасване на ДВГ може да пробваш да превключиш на бензин и тогава гасиш. :)

Пон Май 03, 2010 11:33 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 36
Автомобил: subaru forester
Нов фен
Отговори с цитат
Оq. колега ще опитам и ще информирам.

Вто Май 04, 2010 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил