Отговори на тема стр <  1, 2
 Имам си subaruuu 
Автор Съобщение

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля че повечето отговори ще научиш в търсачката за новодошли във форума,Субару не е кола която можеш сам да ремонтираш със съвети по ИНТЕРНЕТ.Препоръчвам за София сервиза на Тенчо 1040 ,само добри отзиви съм чувал за него.Успех .

Чет Мар 24, 2016 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 81
Автомобил: subaru legacy outback 2007
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз не ги открих, специално на тези въпроси.

Прочетох Всичко за Autback и най-вече "Oсобености на Субару Аутбек III (2004-2009)" и не видях някой да е споменал това което питам, както и в тема или раздел, за ремонти.
Споменах че няма да я ремонтирам аз. Не знам какво повече.

Впрочем, намерих(за скоростите): SUBARU ATF Type-HP или Dexron III(за това не съм мн. сигурен) :)

Видях къде се намира сервиза на Тенчо 1040, Благодаря :)

Чет Мар 24, 2016 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,

Прочети форума като цяло и ползвай търсачката. Инфото за маслата е толкова голямо че няма да ти стигне един уикенд да четеш. Секретите се продават също в една тема в раздел продава. Има всичко нужно - трябва малко старание, няма да преповтаряме едно и също за всяко ново субару... Нищо лично.

Обслужи си колата безкомпромисно и безаварийни километри!

Пет Мар 25, 2016 7:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честитка и от мен!
Прекрасен цвят :love: . Този цвят, барабар със Newport Blue Pearl и Moss Green Metallic са ми любимите!
Безаварийни безчет км. Не сравнявай конете на Субару с масов лекичък автомобил с предно предаване /още повече ако е с ръчка/.....Е ако не е някоя любезна спортна Импрезка...
И друг, преди мен го спомена, обърни внимание и на клапаните - реглаж, пък и система за омасляване...

Поздрави

Пет Мар 25, 2016 9:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 81
Автомобил: subaru legacy outback 2007
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Благодаря,

Ще обърна внимание на всеки един детайл. В това отношение съм педантичен, поради което докато не продадох старата кола, не можех да събера пари за нова :).

Не знам защо моята кола ми я дава като търся, че е от 2008-2009, а не 2007 както е по книжка с този двигател 127kw.

Прави сте, всеки новодошъл все пита.. все иска всичко на ново да му обясниш и все същите малоумни въпроси.

А с ръждата отдолу, имате ли инфо за някой който няма да ми одере кожата и ще я направи както трябва, с кит за боди или не само да затърка и да я пръсне.

Лек и успешен ден :)

Последна промяна nach40 на Пет Мар 25, 2016 2:06 pm, променена общо 1 път

Пет Мар 25, 2016 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На тази възраст, макар и германка от дулу трябва да имаш ръжда единствено по окачването, но там всичко е дебело и здраво. Купето доста по късно почва да ръждясва, освен ако не е удряна и правена. А и трябва на почти целия под да има пластмасови предпазни кори.

Пет Мар 25, 2016 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
Моята е 2005-та и е купувана от нова в България, заради което ръжда има основно по тръбите на генерацията. Останалото е някакви дреболии по окачването (най-вече по болтовете):

Изображение

Изображение

Пет Мар 25, 2016 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, генерацията си е консуматив там и за това не я споменах. Условията (химикалите) тук в никакъв случай не могат да се сравняват с тези в Германия и Щвейцария.

Пет Мар 25, 2016 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
На км на които е колата ти, ако са реални разбира се, колата не ми се вярва да е само за настройка на клапаните, но като се отвори и ще се разбере, дали ще се наваряват леглата и шлайфат главите, което си е един вид пак леко рутинен ремонт, но все пак финансовото изражение не е. като за настройка. Относно ръждата, ако е това което виждам, от опита ми с многото Субарута в Германия бих казал, че си е на километрите. Малките жълти джудженца, са преценили, че няма нужда да се защитават детайлите направени от качествена плътна стомана, като носачи, стабилизиращи щанги и др. и за това във времето хващат повърхностна ръжда, която в повечето случай на тези км е като филм отгоре. Повечето майстори , като видят тази гледка отдолу само хулят, защото масово са свикнали да се сблъскват с колите на джамбазите вкарани от Италия, но тази ръжда не е болка за умиране.....просто ги дразни да режат с флексове някой болт по тракта, когато трябва да го махат.....но ако има ръжда по купето, отстрани покрай праговете , по ламарината и снадките - това вече е проблем и има начин или за временно ПРИКРИВАНЕ, с полиране, специален грунд и отгоре ПУ или подобно или да се събаря , чистене с пяскоструйка и след това по реда си , за да стане, като хората, но това струва пари ! (както примерно при нас направихме 5 коли за Ретро музея).......зарази ли се един път мястото - всичко е временно, ако не се направи като хората..... :idea:

Пет Мар 25, 2016 2:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2