|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
За какво служи малкия бутон на лоста, които се намира под този за превключване?
Прикачени файлове:
7194_27.jpg [ 38.47 KiB | Прегледано 1643 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Авг 29, 2008 3:17 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
За това, което е на надписа - "Power"
Това е спортния режим на автоматика. По принцип на какви обороти превключва зависи от това как натискаш педала на газта, но спортния режим го прави на малко по-високи при еднакво натискане.
|
|
|
|
| Пет Авг 29, 2008 3:51 pm |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
Mladen99 написа: За какво служи малкия бутон на лоста, които се намира под този за превключване?
Ти да не се сдоби вече със Суби 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Пет Авг 29, 2008 5:40 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Аами точи лиги само - ако беше до сега да го е пробвал 
|
|
|
|
| Пет Авг 29, 2008 5:46 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Пет Авг 29, 2008 9:20 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ама то полза от него няма особена - кикдауна си е същия или при по-разко натискане. Не съм сигурен точно в оборотите, но при плавно примерно включва втора на 2000, при по-рязко натискане на 3500, до ламарината кикдауна примерно на 5000, а със спортния режим вместо на 2000 е 2500, вместо 3000 - 3500, кикдауна мисля че няма разлика.
|
|
|
|
| Пет Авг 29, 2008 9:34 pm |
|
|
|
Mladen99
|
|
Още не съм се сдобил с Субару, но поне се отървах от МБ купето, засега карам Ц-класата на приятелката, докато се продаде, или преждевременно ще си купя кола, но имя някои неща които ме спират за Субару (макар че искам да си взема)
Притеснява ме:
Високата цена на ролки ремъци, които при МБ ги няма защото е с верига.
Потдръжка на окачването по нашите пътища.
Липса на добър сервиз в Бургас или поне дерат кожи.
Като знам какъв карък съм ще попадна на някое с повреда в ЛСД или по системата 4х4, или недаи си боже се прецака при мене... не разполагам скои знае колко пари за ремонти.
Искам да е автоматик, което пак идва проблем с потдръжката или поне е много скъпа.
Знам че няма хубаво и евтино, но незнам кои от изискванията да махна за да стигна до алтернативен вариянт.
Поради високата цена на горивата, 90% ще карам на Газ, незнам как ще се държи колата на Газ...
Даите някои акъл. Моля.
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2008 7:12 pm |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
|
ролките и ремъците не се сменят всеки ден,пък и има доста други марки с подобни и още по-високи цени.колкото до автоматика,и на другите автоматици поддръжката е скъпа.за избора,караш в сервиз и това е.ако взимаш кората от софия,уговори се с митака или дани да я видят 
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2008 7:27 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Като гледам как мислиш дърпаш дявола за опашката
Тази по тдръжка с много пот ще се поддържа
Това за веригата е доста странно изявление - веригата също се сменя на 2-3 пъти по-голям интервал, но и струва 2-3 пъти повече  Това са еднократни разходи и не са големи - цената е като на другите "простосмъртни" (с ремък) коли.
Не знам, но подозирам че и за Мерцедеса важи същото - "Липса на добър сервиз в Бургас или поне дерат кожи."
Естествено е, че екстрите и качествата си имат и цена! Това, което ти трябва да прецениш е до колко дадено качество е ценно за теб, за да му платиш цената. Искаш автоматик, здрава, голяма кола, 4х4 и да няма разходи за ремонт, за гориво...
Преценката няма кой да направи вместо теб. Срещни се с някой от Бургас със Субару - има такива във форума и поговори, виж, прецени...
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2008 7:33 pm |
|
|
|
Mladen99
|
|
| Нед Авг 31, 2008 7:38 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
понеже и мен ме притесняват разходите си купувам до 98г ръчни скорости, след 98 частите вече са дърво, колкото до ремонт на окачването не е скъпо пък се и налага много рядко, на газ няма никакви проблеми, ако искаш кола на малко годинки вероятността да изревеш на умряло е доста по-голяма 
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2008 7:38 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
първото което си харесал е много евтино за да е хубаво, гаранция има нещо, изглежда и доста увиснало явно бая товар е носело а и волана ми се вижда доста зле за кола на такива километри.
от второто бягай далече щом те е страх от сервиз
За мен това е варианта ако искаш по-голяма кола, проходима и с евтина поддръжка. 2.2 е един от най-хубавите мотори.
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vdhltchszioe
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lximuc314op2
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2008 8:12 pm |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 8:08 pm Постове: 310 Местоположение: шумен Рейтинг: 0
|
и така и така ще я купуваш отвън защо не е я купиш от някой сервиз субару аз така направих ине сбърках  има такива обяви в мобилето  верно там цената е друга и пазарлъците не вървят ама гарантират хората вземаш с нови масла ремъци гуми инспекции и всичко както си му е редът  на такава кола трудно и се взема душата  тва са мои наблюдения всеки прави своя избор сам 
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2008 10:35 pm |
|
|
|
Dobs
Регистриран на: Чет Окт 04, 2007 2:21 pm Постове: 176 Местоположение: Бургас Рейтинг: 102  
|

Колега, изобщо не се заблуждавай, че пъртвоначалното обслужване е чак толкова скъпо. Около 1000 лв. би трябвало да ти стигнат за всичко.
Ако те плашат цените на ангренажните ремъци и ролки, значи си ограничил автоматично избора си само до Мерцедес и БМВ.
В Бургас има сервиз който ще ти направи първоначалното обслужване без проблем. Аз на моя Outback всичко съм си правил в Бургас като го купих.
За автоматика на Субару нямам сериозни наблюдения, карам такъв само от Май месец (около 8000 км), но много често цитирам едно мнение, което прочетох някъде: "Трябва да си абсолютен идот за да успееш да счупиш авт. скоростна кутия на Субару"... Потдръжката на автоматика се изразява в смяната на едно масло като я купиш. Това е. След 50000 км пак. Ако все още колата е твоя...
Относно разхода, ако вземеш кола подобна на тези от поста ти, не си и мечтай за разход под 12-13 градско. Това е кола с 2.5 двигател 4х4 и по книжка дават разход 13/100. Реално според мен гори 14-15, но с много спокойно каране можеш да я докараш и на 13/100. Извън града ако караш разумно ще ти гори под 10/100. Поне при мен е така. Не вярвам Мерцедеса да ти е горял по-малко. Специално при Outback с ръчната кутия гори повече от автоматика (по книжка).
Относно газовото нищо не мога да кажа. Аз лично мисля, че е грехота... Ако искам да правя икономии от гориво ще си купя малолитражка.
Относно колите от обявите ти, наистина първата изглежда подозрително евтина. Просто погледни по-нататък в колонката в мобиле.де и ще видиш, че 99% от колите са доста по-скъпи. На тези пари може евентуално да намериш не особено запазена от Италия.
Съвета на колегата по-горе да потърсиш кола от Субару дилър е много добър. Аз моята я купих от Субару дилър в Болоня и в обявата пишеше, че дават 12 месеца гаранция. В сервизната книжка няма нито един ремонт за близо 7-8 години каране. Само обслужване. Принципно не е трудно да се намери такава кола, защото в Европа клиентите на Субару са много лоялни към марката и в голям процент сменят старото си Субару с ново. Старото остава в дилъра и доплащат за ново. Аз докато търсих съм попадал много често на такива обяви.
С 2 думи моя съвет е разпростирай се според бюджета си. Ако имаш пари за запазен Outback след 99та скачай, но ако ще е със зор (най-евтината кола в мобиле) и после няма да имаш 1000-2000 лв за обслужване, регистрация, застраховки, евентуално някой дребен ремонт, по-добре вземи нещо по-старо, но в по-добро състояние. Ако не ти трябва по-висока проходимост по-добре да вземеш Legacy, защото за по-малко пари ще намериш по-читава кола.
Успех!
|
|
|
|
| Пон Сеп 01, 2008 8:05 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|

Да кажа и аз моя опит, защото ми е пресен. Търсих кола от октомври 2007 до август 2008. В България нищо читаво,на което да се довериш не намерих. Съветвах се с много хора. И накрая ползвах услугите на човек в Германия. За комисионна от 200 евро, човека четеше обявите, които намирах (не знам немски), проверяваше ги и ми казваше какво му е мнението. Което харесвахме ходеше да го види на място. Докато накрая не видях тази кола, пратих го и той каза че е много запазена и хората дето я продават му вдъхват доверие. Купих я от дилър на Форд. Беше оставена там от собственика, който си беше взел нов Форд. Хората даваха гаранция 12 месеца...
Та моя човек в Гемнаия докато дискутирахме по скайпа разни коли ми каза нещо много важно, което в последствие се доказа на практика.
Каза: "Забрави за колите от първа страница!"
В германия не са идиоти и знаят кога и на каква цена да продават. Ако нещо е евтино в 90 процената от случаите има за какво да е евтино.
Освен това гледай и www.autoscout24.de. Не всички обяви се повтарят. Моята кола я немрих там, а в мобиле.де я нямаше.
Та като обобщение - няма начин да искаш нещо наистина запазено, да го купиш от чужбина, да го докараш и после да искаш да ти излезе колкото баракудите дето ги пробутват тук. Винаги ще е по-скъпо.
Имам далечни братовчеди които се занимават с внос на коли от Щвейцария и покраи тях видях наживо за какво става дума и ми беше обяснено, че когато вкарваш коли идеята е да са ударени, защото са в пъти по-евтини, а тук ги правят много евтино. Запазеното си е запазено, струва повече пари и всички го знаят (поне в европа).
Упех в начинанието!
|
|
|
|
| Пон Сеп 01, 2008 9:57 am |
|
|
|
Mladen99
|
|
Много ви благодаря колеги. Отзовахте се бързо и качествено.
Разочарован съм от колегите от форума на МБ понеже искаха да ме Бамнат напоследък (понеже започнаха да си пишат разни си приказки из темата) както и да е.
Вече ми стана ясно как се избира кола от чужбина.
Обаче основния фактор които ме спира е разхода. За мен наистина ми е от значение.
Ще поогледам за някоя импреза pirch (не съм сигурен дали се пише така) понеже проходимоста ми е от значение, а и 2.0л 115кс. ще е по икономичен. А може и Фори 122кс. макар че голямото купе също е от значение за разхода.
|
|
|
|
| Пон Сеп 01, 2008 5:29 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
Моделите с двигатели от 1.8 то 2.5 харчат еднакво. Автоматика мооооже би харчи с половин литър отгоре.
Взимай каквото ти е кеф. Разходите по обслужването за всички модели, освен за Трибека и бегачките са почти еднакви.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Вто Сеп 02, 2008 11:02 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
zodias написа: Моделите с двигатели от 1.8 то 2.5 харчат еднакво. Автоматика мооооже би харчи с половин литър отгоре. Взимай каквото ти е кеф. Разходите по обслужването за всички модели, освен за Трибека и бегачките са почти еднакви.
харченето зависи от качеството на бензина и задкормилното устройство... аз от 2.0 ипреза комби автомат съм много доволен.
може да караш икономично , спортно и супер спортно(режим POWER  )
автомата е по скъп за поддръжка, но си заслужава според мен
най-много ми харесва че и без газ върви, на светофара винаги съм пъври на старта. и като се замисля това е икономия защото с ръчни скорости не можеш да се движиш на свободен ход на двигателя.
поздрави 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Вто Сеп 02, 2008 3:59 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|