Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Тест драйв в София 2,5 АТ и 3,0 АТ и малко инфо за начинаещи 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 36
Автомобил: Subaru OUTBACK 2005 2.5 MT
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги! Много съм се запалил по марката и по - специално към Аутбек НО нямам много опит с подобен род автомобили (4х4) и автомат. Карал съм единствено субито на един колега 2,5 ръчка '98 на газ и ме впечатли как пролазих няколко баира на кал и трева в дъждовно време. Чуденето ми е следното 2,5 или 3,0 и ръчка или автомат? Газта е задължителна! Насочил съм се към версиите 2001 - 2003 година. Вече почти 2 седмици чета във форума теми (основно за Аутбек) но всичко е много субективно - до шофьор и до автомобил. Много ще се радвам ако се намери някой да ми позволи да опитам неговото суби (2,5 АТ и 3,0 АТ) - почерпката е гарантирана :beer: Не ми се взима "горублянка" но във форума ръчки не съм засичал да се продават а и така или иначе ако я взема от борсата пак ще дам едни 2-4 хил лв за ремонти и по - добре това да го прескоча и да си ги платя в базовата цена :good: . Ще ми се да е от човек във форума защото ще е гледана и неприятните изненади след покупката ще са значително по малко - пък и обичам да работя с хора а не с фирми ;) . Скоро смятам да се женя а и къща довършвам в момента и смятам, че аутбека ще е идеален семеен автомобил. Обичам да пътувам и чат пат да забягвам по страничните пътеки я на палатки, я на барбекю, но с авенсиса не смея много да се отдалечавам от асфалта :D Доста информация и съвети съм понатрупал от четенето тук и от "чужди грешки" споделени във форума НО те касаят поддръжката и експлоатацията на колата, която все още нямам ROFL :cry: . Приемам всякакъв акъл и градивни предложения за да се свърши тая мъка с избирането и да почна да се чудя какви гуми и масла и газ да и сипвам ROFL :good: :beer:

Нед Окт 16, 2016 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
3000 Аутбек е само автомат,2500 са меко казано недостатъчни за това купе.

Нед Окт 16, 2016 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако можеш да си позволиш да храниш и поддържаш 3.0, изобщо не ти трябва 2.5.

Нед Окт 16, 2016 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 36
Автомобил: Subaru OUTBACK 2005 2.5 MT
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
dragoveli написа:
3000 Аутбек е само автомат,2500 са меко казано недостатъчни за това купе.

Именно за да определя дали са "достатъчни" искам да подкарам и двата модела защото ми се струва, че е много субективно.

Относно "издръжката" не ми е много ясно в цифри как стоят нещата с регулярните плащания по двата модела (данъци, застраховки, каско, масла, филтри ... и гуми през 3-4 години) но май разликата не е много голяма ( и тука е субективно де за кой колко точно е "много" пари за поддръжка) Затова искам малко "цифри" (инженер съм и затова :idea: ) и малко тест драйв от хора с опит по въпроса :cool:

Нед Окт 16, 2016 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 75
Автомобил: KIA Sportage 1.6T AWD GT,A6 3.0TDI
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изправен технически 2,5 си е предостатъчен за купето по мое мнение, изпреварвам спокойно в колона и по завои/Шипка и Пампорово/, за мен това е критерия дали е достатъчен или не. Повече от 130-140км не карам. Но в крайна сметка покарай ги и двете и си прецени, който и да избереш обаче го вземи тук от форума, аз определено повече субару от човек извън форума или автокъща не бих купил.

Пон Окт 17, 2016 9:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И с 1.6 изпреварвам, ама с 3.0 изпреварвам по съвсем друг начин и в други обороти и на места, където с по-малък мотор няма как да стане по същия начин. Вярно, моето 3.0 е по-новата генерация (245 коня) и прави доста по-голяма разликата с 2.5, но и старото 3.0 с твърдите валове и 209-те си коня пак е чувствително по-добре. Иначе - с всичко се свиква. Но ако можеш да си позволиш малко по-висок данък, малко по-скъпа гражданска отговорност (да кажем в комплект разликата да е 100-150 лв за година), една идея по-скъп ГИ (еднократно), 2 свещи в повече (40-тина лв на всеки 50-100 000 км), по-скъпо регуилиране на клапаните, но за сметка на това пък по-рядко, мааааалко по-голям разход на гориво и чувствително по-скъпите ангренажни вериги (които обаче надживяват повече от 3 ангренажни ремъка, та изобщо не идват по-скъпи), то 3.0 е твоят мотор.

Пон Окт 17, 2016 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Ако можеш да си позволиш да храниш и поддържаш 3.0, изобщо не ти трябва 2.5.

Той ако може да си позволи 3.0 мотора, по-добре да се понапъне още малко и да вземе Audi Allroad 3.0-TDI. Много повече върви, а и много повече получава за парите си. Разхода е доста надолу. Два такива фирмени имахме и до 300к км само консумативи. А са карани в обороти като за бензинови. Няма загрявания в жегите, няма нищо. Автоматите им са супер, особено типтроника е доста удобен при изпреварване. А и не ръждясва, нито купе, нито окачване. Като проходимост е малко по зле, но и Аутбека не е нищо особено с тази дълга база. Случвало ми се е да мина на косъм на места, на които доста коли с по-малък клиренс минават без проблем.

Последна промяна Vami на Пон Окт 17, 2016 10:41 am, променена общо 1 път

Пон Окт 17, 2016 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Тук вече се скача на съвсем друг автомобил и няма да стане с малко напъване. Доста повече ще трябва да е.

Пон Окт 17, 2016 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Гледам, че в мобилето за съответните години са на сходни цени. Естествено 3.0-TDI е моделна година 2004 или 2005 нагоре, не помня точно.

Пон Окт 17, 2016 10:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Елементарни неща като каско, гуми, спирачки и други консумативи ще са чувствително по-скъпи. А и едно е да го вземеш ново и да му навъртиш 300к км, друго е да го вземеш на 300к км (реално дори не го знаеш на колко още е) и тепърва да почват скъпите ремонти, които ще са по-скъпи от на Субаруто, определено.

Пон Окт 17, 2016 10:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 160
Рейтинг: 240
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тъй като до сравнително скоро живеех в чужбина и гледах коли там (дори предишната ми кола си я бях купувал в Холандия), НИКОГА не бих си купил внесено в България дизелово Ауди. Там такива коли се купуват за минимум 30-40 хил.км. годишен пробег и често се продават на по 450+ хил.км. Ама нали после всичко идва на Горубляне и в Дупница с по 120 хилки на километража, та ние купуваме яко и си мислим, че сме хванали оня брадатия за беневреците...

По темата - нямам никакъв опит с други Субару двигатели освен H6, но с моите 209 кончета изпреварването е повече от приятно. Мога да уредя тест-драйв във/около София, но трябва да се има предвид, че да се намери кола в състояние като моята (след пълен основен ремонт) на поносима цена клони към нула.

ПП: Не става ясно (или съм изтървал?) кое поколение и с какъв бюджет се търси. Щото ако става дума за B12, швабският allroad е прекалено скъп, за да бъдат дори само сравнявани.

Пон Окт 17, 2016 10:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Колега Vami, ти систематично ни нахъсваш за немските суперкари, но в повечето случаи цитираш фирмени автомобили висок клас закупени нови и облужвани по график. Не се сърди, но човек остава с впечатлението, че си си купил Субару-то само докато изчакаш шефа да врътне 300к на Q7-та , пък като дойде при тебе за почти без пари, да се наслаждаваш на премиума още 10 години само с масло и филтри.
Мисля, че никой не се залъгва, че Субару са в премиум класа на немските тигри.
Автора на темата търси кола на 13-15 години. Дори не съм сигурен, че А6 Allroad го има с този мотор на тази възраст, камо ли в този ценови диапазон. Но да речем че го има - ти наемаш ли се да му гарантираш безпроблемни км след 300к + навъртяни в Италия след "безкомпромисно" обслужване или, че смяната на вериги на 3.0 tdi e по-евтина от смяна на вериги на H6 3.0?

Пон Окт 17, 2016 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Изобщо не се сърдя, но следя и двата форума. Виждам какво се пише тук и там. Много по-лесно и много по-голяма е вероятноста да намери читаво Ауди, отколкото Субару.

Пон Окт 17, 2016 11:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Отговори с цитат
Vami написа:
Изобщо не се сърдя, но следя и двата форума. Виждам какво се пише тук и там. Много по-лесно и много по-голяма е вероятноста да намери читаво Ауди, отколкото Субару.

:facepalm: :cool: ROFL
Титуляр.Тази година участвах в покупката на няколко коли,вкл. Ауди.
За 13к € от Германия на истински 220 000км проверена и разговаряно по телефона няколко пъти.
3.0 ТДИ куатро,типтроник С-лайн. Първо се оказа,че колата е от Италия.После 5 хилки за обслужване и дребни проблемчета.
Много съизмеримо. :lipseal:

Пон Окт 17, 2016 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 109
Автомобил: legacy 2.0R
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Vami написа:

Разкажи ни как се намира читав душегуб?

Пон Окт 17, 2016 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Vami написа:

Колега ,ако имаш възможност да видиш плаца за произведени Ауди ,ще разберещ какво е свръх производство, ние сме по малка фирма и предлагането е доста по ниско.Субару не е масова кола и в това е нейния чар ,а този форум е затова да си помагаме и обичаме любимата марка.Когато почнеш да поддържаш твое Ауди висок клас ,купено на 120-149 ХИЛ. км. от дядо лекар ,и баба държаща се за бронята докато отнасят любимата кола , тогава ще оцениш Субару :bow: .
 3

Пон Окт 17, 2016 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 26
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
Субару не е масова кола и в това е нейния чар ,а този форум е затова да си помагаме и обичаме любимата марка.

Именно. Хайде да се опитаме да помогнем на човека. Той ясно зададе въпроса дали да е 2,5 или 3,0 и вторият въпрос е за автомат или ръчна.
Моята история е следната. Купих преди 2 години чрез BatBubi 2.5, автомат, модел 2003-а след фейслифта. Относно поддръжката - сменил съм масло и маслен филтър на двигателя, масло на скоростна кутия и диференциали, воден радиатор, капачката на радиатора и термостат. Монтирах газова уредба тук (колата нямаше, когато я купих). Не съм правил компромиси с качеството на консумативите, т.е. можеше да сложа и доста по-евтини, но не го направих. Изминал съм около 30 000 км., което не е много. Колата идеално се вписва в определението "семеен тип". Вози добре, има голям багажник, има достатъчно динамика при изпреварване стига да не си нервен шофьор, и се държи чудесно по черни пътища в лоши метео условия. С малко по-стара кола от същия модел, с мой приятел минахме 10-ина км. след обилен дъжд, по кален път до брега на Дунав. Не закъсахме, макар, че доста ни се зарадваха накрая в автомивката. Такъв автомобил с ръчна кутия не съм карал, но и автоматичната предлага добри възможности.
Моят съвет е първо да потърсиш добре поддържан автомобил, а на второ място да избираш между различни двигатели и видове скоростни кутии. Разликата в размера на данъка и на гражданската ще ти се види песен като се наложи да наливаш много пари за да я приведеш в приличен вид.

Прикачени файлове:
Снимка005403000001.JPG
Снимка005403000001.JPG [ 196.21 KiB | Прегледано 2712 пъти ]
Вто Окт 18, 2016 11:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като собственик на 2,5 мога отговорно да заявя, 156 са малко за това купе, 209 пак са малко, но са доста по-добре за почти 2 тона кола и въртящия момент там е по-добър.
Автоматика на 2,5 е доста муден в сравнение със ръчните скорости на 2,5 , при 3,0 няма ръчна кутия така че там е само автомат и дилемата отпада.
Ако не си карал 4X4 няма как да прецениш дали да е 2,5 или 3,0 защото няма да смееш да го изръчкаш като хората и да усетиш разликата, още повече пък чужди коли, така че за мен тест драйва ти е безмислен.

Аз лично повече 2,5 няма да си купя освен ако няма турбина, но аз карам субару от 7 години и разликата е голяма, също така никога няма да си купя друга кола освен автомат, но това си е моята камбанария......

Вто Окт 18, 2016 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Започни да търсиш кола и каквато читава изпадне. Аз исках Фори 2.0 заради по евтината подръжка а накрая се озовах с Outback H6.
И моето мнение съвпада с това на Васко - 209 коня са му малко на outback-a. В началото много ме дразнеше колко е мудна колата, но с времето се свиква. И 2.5 двигател да вземеш ще свикнеш. Предполагам си прочел темата viewtopic.php?f=5&t=10925.
Със всички недостатъци и предимства на марката се свиква, важното е да уцелиш здрава кола да не ти се чупи. Преди да си купиш си отговори на въпроса:

Държиш ли на 4х4 и по-високия клиърънс и готов ли си да плащаш за да го имаш? В сравнение с някоя по-непретенциозна кола(примерно опел Астра комби) разликата според мен е към 2000лв годишно. Тук визирам по-високата цена на автомобила, по-високия разход на бензин, по-скъпа подръжка, данъци... Преди някой да ме е нападнал за сумата: аз така ги смятам нещата, имам и опел и субару. Не е важна точната сума, важното е предварително да си прецени човек има ли възможност и заслужава ли си.

Не искам да отказвам човека да си вземе subaru. Ако попадне на читав автомобил ще е много доволен. Въпроса е предварително да си прецени, за да не се ядосва после. В форума напоследък се предлагат и продават добри коли. Хората вадят фактури за по 7-8000 лева за подръжката.

Аз прецених, че ще карам subaru, въпреки по-високите разходи. Живея извън София на черен път, който не се чисти през зимата. Пътувам всеки ден по 2.5 часа. Автоматика е супер в задръстванията. Детето е с астма и дизелови двигатели отпадат.

Виж цените в немските сайтове. Под 10000 хубава кола на тези години според мен няма да намериш. Или ще е на супер много километри, или километрите няма да са чак толкова много но щее карана на газ. Най добрия вариант е запазена кола на малко километри карана на бензин. Подготви си 15000 и скачай в дълбокото. Ако ги имаш няма да съжаляваш. Ако ги нямаш и не може да си ги позволиш може много да съжаляваш след време.

Ако имаш път към Руски паметник мини някоя обедна почивка да врътнем едно кръгче

Вто Окт 18, 2016 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Подкрепям колегите 2.5 АТ е недостатъчен за това купе. 3.0 Н6 АТ , по бива , макар че някаква огромна разлика няма да намериш, или поне аз не мога.
А колегата с 15 хил. лв . и скачай в дълбокото.... Стига брат :) 15 хил. лв. за кола на 13-15 г. Погледни реално малко. Запазен Аутбек във форума до скоро се продаваше за 6800лв мисля. и в този ред на мисли горе долу ти попадаш в точно такъв диапазон. Колата едва ли би струвала повече от 8000 лв. Като за 8000лв. ще получиш най-вероятно автомобил, който няма да има нужда от голямо обслужване скоро. Визирам ремъци(ако е 2.5 иначе вериги), ролки , водна помпа, термостат, масло на АТ и дифове и т.н. Та не се плаши много, следи обявите във форума и съвсем скоро ще изпадне нещо . Успех!:)

Вто Окт 18, 2016 8:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >