Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  >
 Утопия ли е Субару... Нека сме откровени :) 
Автор Съобщение

Постове: 160
Рейтинг: 240
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
CANCEL написа:
...за парите които плащаш за Субару можеш да получиш повече от друга марка.

Някой май не е чел моето мнение някъде в началото на темата.

Ще получиш "повече", ама повече какво? Щото и Субару си има много "повече" неща от Волвото (карах Волво до преди да взема Субару). И с всяка друга кола е така. 20-годишната ми Хонда също има много "повече" от Субаруто - особено откъм разходи за поддръжка. Но въпросът с "повече"-то винаги опира до това повече какво искаш ТИ да ти даде твоята кола. Хората искат повече комфортни седалки, повече мощност, повече стабилност, повече сигурност, повече икономия, повече място, повече мусака в багажника.... и се получава един списък от десетнайсе хиляди "повече"-та, от които трябва да си избереш няколко, щото са несъвместими едно с друго.
 14

Пон Окт 31, 2016 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Колега, при мен драма няма и главата ми е доста избистрена уверявам те. Съгласен съм, че за парите, за които се продава Субару, определено човек може да очаква малко повече. Но това са доста дъвкани неща и по други подобни теми и точно това имах предвит. Който не е случил на читав автомобил, просто да го разкара, незнам защо си причиняват такова нещо. От друга страна "Bat Bubi" смятам че доста добре е обяснил някой неща и защо се получава разминаване между очакванията и реалността. Аз също се учудвам на колегите с H6 , как си блъскат главата с тези прегрявания, термостати, пърформанс радиатори, капачки на различно налягане и какво ли още не. Чак се чудя една и съща марка коли ли караме, аз лично ако колата ми прави такива парчета, бих я разкарал на минутата без въобще да се замислям и това е. Но всеки си има собствено виждане за нещата... и така. Затова смятам, че това дали е утопия или не, е доста субективно и всеки гледа от собствената си камбанария.
vzidarov написа:
че за парите които плащаш за Субару можеш да получиш повече от друга марка

Това е така, да. На мен си ми харесва за момента(със всичките и недостатъци) и ми върши перфектна работа (да чукна на дърво), така че ще си я карам, а по нататък ще видим.

Пон Окт 31, 2016 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
CANCEL написа:
DDD написа:
Ами продавайте ги...
Който е доволен, ще си ги караме, който не да я продава. Големи драми.

Драмата май е само за теб, че няко може да не харесва Субару ;) ако си избистриш главата , ще видиш, че никой не плюе марката, а просто се казва , че за парите които плащаш за Субару можеш да получиш повече от друга марка. :) Това разбира се , за коли на старо, защото 90 % от членовете карата такива :)

А задаваш ли си въпроса, защо се налага да плащаш тези пари? При колко марки коли ти търсят 10-15 хиляди лева за 10-12 годишна кола?
Няколко души тук изглежда сте си навили нещо на пръста и не мирясвате, докато не се съгласим с вас.
Няма как да стане. Има една приказка, не слушай старо, ами патило, макар че не е зле да слушаш понякога и старо и патило...

Преди доста години чух една приказка от един стар джамбазин и я запомних за цял живот.
Къщата му беше пълна с аудита, пасати, голфове и беемвета. Попитах го, какво ще ми препоръча, и той ми отговори:
"Виж сега, за коли втора употреба има две марки - Субару и Лексус". Всичко друго е или много боклук или много късмет.
Ако мислиш, че го имаш - огледай се тука. Избор бол..."

Ще си позволя да обобщя това, което колеги вече го казаха:
1. Субару е една от малкото интелигентно замислени и изпълнени коли.
2. Субару е една от много малкото коли на нашия пазар, произведена в Япония. /Важно е, защото там имат друга философия, когато правят нещата/
3. Не съди за Субару по екземпляр купен от морга навън и опитан да бъде съживен от Бай Хой тука...за възможно по-малко пари.
4. Проблемите по Субару са значително по-малко, отколкото при повечето други марки. Тук не мога да се въздържа...влизал ли е някой от вас в английския форум на Ровър. Аз влизах, защото за много кратко бях собственик на Ровър 75 /БМВ 5-та серия от глава до пети/, да види там за какви проблеми си говорят хората на хиляди и хиляди теми и още повече хиляди страници...
5. Субару има, как да го нарека...Х-фактор, който се среща много рядко при автомобилите и оттам идва субективизма на тези, които имат сетива да го усетят. За да се изразя по-ясно, сменил съм десетки коли, само при Субару съм имал усещането, че някой ме е стиснал за гърлото, дни след продажбата...

Това са основните причини да е реалност, а не утопия...
 15

Вто Ное 01, 2016 9:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 66
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo
Телефон: 089409522*
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Сериозен ли си за някои неща които казваш, че ми стана интересно...?
1. Какво означава една от малкото интелигентно замислени и изпълнени коли? Има много коли които не са изпълнени интелигентно и в момента не обсъждаме тях... Няма нужда да изреждаме марки. Говорим за интелигентно замислените...
2. Ами те японските коли не са и "много много" по това което си написал... Ако искаш японец, не е само Субару на пазара... Какво търсиш си е твоя работа.
3. Може така да е тръгнала темата тук, но не е темата за това.
4. Е тук вече ще се радвам да се обосновеш, защото ми стана много интересно... О, ии... Роувър 75 (5-та серия от глава до пети...) Сериозно?!?!?!?! :-? Или аз съм много незапознат или такова животно няма... Да, Роувър ползват някои двигатели на БМВ, ама да кажеш от глава до пети... :-? #-o
5. Този X-фактор не е само в Субару... Хората сме различни и изпитваме най-различни емоции от всеки друг автомобил, въпроса е, къде ще е най-силен за теб. Щом при теб е в Субару - :good:
А относно това, че сякаш някой те е стиснал за гърлото, дни след продажбата... Амииии.... Кой знае какво си продал на човека.... Да не е било нещо от 3-та точка... :D
 3

Вто Ное 01, 2016 10:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Не е логично да обръщате темата в нападки! Има доволни има и недоволни и няма начин едните да се съгласят, да признаят мнението на другите и обратно!
Въпрос на гледна точка.

Вто Ное 01, 2016 10:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Не нападам никого. Просто искам да ми се обясни за тези неща за които е написал човека... ;)

Вто Ное 01, 2016 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
vzidarov написа:
1. Какво означава една от малкото интелигентно замислени и изпълнени коли? Има много коли които не са изпълнени интелигентно и в момента не обсъждаме тях... Няма нужда да изреждаме марки. Говорим за интелигентно замислените...
2. Ами те японските коли не са и "много много" по това което си написал... Ако искаш японец, не е само Субару на пазара... Какво търсиш си е твоя работа.
4. Е тук вече ще се радвам да се обосновеш, защото ми стана много интересно... О, ии... Роувър 75 (5-та серия от глава до пети...) Сериозно?!?!?!?! :-? Или аз съм много незапознат или такова животно няма... Да, Роувър ползват някои двигатели на БМВ, ама да кажеш от глава до пети... :-? #-o
5. Този X-фактор не е само в Субару... Хората сме различни и изпитваме най-различни емоции от всеки друг автомобил, въпроса е, къде ще е най-силен за теб. Щом при теб е в Субару - :good:
А относно това, че сякаш някой те е стиснал за гърлото, дни след продажбата... Амииии.... Кой знае какво си продал на човека.... Да не е било нещо от 3-та точка... :D

Май трябва да се съобразяваме с аудиторията, като се опитваме да пишем умерено...
1. В момента обсъждаме интелигентно изпълнените коли, а не другите. Интелигентния замисъл идва от това, хем да е с нисък център, хем да е 4х4, хем да семейна кола и т.н. Изброй ми другите такива, дето са "много" от годините, от които е Субару, насам.
2. Знаеш ли колко точно коли, от тези които са на пазара, са произведени в Япония? Ленд Крузер, Лексус, Сузуки Лиана, някой модели на Дайхатсу и всички Субара...Сигурно изпускам някоя, но едва ли са много.
3. Ако не е темата за това, оправи си заглавието. Не можеш да поставяш на обсъждане, дали Субару е утопия /между нас казано, това не е точния термин, ама нейсе/ или реалност и да ми даваш за пример, колко си изстрадал с някой дарак. Писах по-горе, ама няма кой да чете. Субару е скъпа марка и не е за всеки.
4. Прав си, не е БМВ...само двигател, шаси, ходова част и електроника...
5. За други Х-фактори си има други форуми. Никой не те е довел насила тук, та да ме убеждаваш, колко много други коли превъзхождали Субару.

P.S. Вероятно карам Субару, отпреди ти да се родиш. Голяма част от обявите ми стоят в този форум /виж раздела "Продава"/. Ако някое беше от т.3,
нямаше да съм го купил.

Вто Ное 01, 2016 11:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
dimitrov2000 написа:
Ако не е темата за това, оправи си заглавието. Не можеш да поставяш на обсъждане, дали Субару е утопия /между нас казано, това не е точния термин, ама нейсе/ или реалност и да ми даваш за пример, колко си изстрадал с някой дарак.

Тя темата в началото имаше друго заглавие (утопията за здравината), но не знам кой и защо я промени. Колега по повод интелигентността на японците, в заблуда си... Прочети тази тема, но цялата и ще придобиеш представа за азиатците през погледа на неговите очи. През моя поглед е същото. Просто доста по-рано стартираха от китайците. :)

Вто Ное 01, 2016 11:40 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
dimitrov2000 написа:
vzidarov написа:

Май трябва да се съобразяваме с аудиторията, като се опитваме да пишем умерено...
1. В момента обсъждаме интелигентно изпълнените коли, а не другите. Интелигентния замисъл идва от това, хем да е с нисък център, хем да е 4х4, хем да семейна кола и т.н. Изброй ми другите такива, дето са "много" от годините, от които е Субару, насам.
2. Знаеш ли колко точно коли, от тези които са на пазара, са произведени в Япония? Ленд Крузер, Лексус, Сузуки Лиана, някой модели на Дайхатсу и всички Субара...Сигурно изпускам някоя, но едва ли са много.
3. Ако не е темата за това, оправи си заглавието. Не можеш да поставяш на обсъждане, дали Субару е утопия /между нас казано, това не е точния термин, ама нейсе/ или реалност и да ми даваш за пример, колко си изстрадал с някой дарак. Писах по-горе, ама няма кой да чете. Субару е скъпа марка и не е за всеки.
4. Прав си, не е БМВ...само двигател, шаси, ходова част и електроника...
5. За други Х-фактори си има други форуми. Никой не те е довел насила тук, та да ме убеждаваш, колко много други коли превъзхождали Субару.

P.S. Вероятно карам Субару, отпреди ти да се родиш. Голяма част от обявите ми стоят в този форум /виж раздела "Продава"/. Ако някое беше от т.3,
нямаше да съм го купил.

1. Можеш и сам да се сетиш ако си махнеш капаците...
2. Ще кажа само ХА... Виж, работата ми е свързана с автомобили и работя към VW и следя "конкуренцията"... Това което го казваш е много невярно... Ама не ми се влиза в спорове да ти казвам доводи и други глупости, защото интернет пространството е голямо и е свободно за всички... иф ю ноу уат ай миийн...
3. Хайде кажи ти каква трябва да е темата, професоре.. Може би, "Купих си дарака и не знам какво да я правя... или "Заслужават ли си парите които давам за колата"... Мисля, че сме достатъчно опън маиндед за да разберем темата повечето тук...
4. Леле ама и шасито... тц тц тц... Мязат си. Може и да е сглабяно някъде в ГФР-то.
5. Така е така е... Ама нито те убеждавам и не съм дошъл на сила и не убеждавам никого, просто търся АДЕКВАТНИ мнения и кой с какво се е сблъсквал...
А, за последното... Само като видя какви ги пишеш мога да преценя дали въобще имаш книжка отпреди да се родя... Това за т.3 беше шега...
:lipseal: :-?

Вто Ное 01, 2016 12:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Нещо, тонът тук много загрубя..! Ще им писне на админите и ще затворят темата. На детска градина го обърнахте бе колеги... Sorry :facepalm:

Вто Ное 01, 2016 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Vami написа:
dimitrov2000 написа:
Ако не е темата за това, оправи си заглавието. Не можеш да поставяш на обсъждане, дали Субару е утопия /между нас казано, това не е точния термин, ама нейсе/ или реалност и да ми даваш за пример, колко си изстрадал с някой дарак.

Тя темата в началото имаше друго заглавие (утопията за здравината), но не знам кой и защо я промени. Колега по повод интелигентността на японците, в заблуда си... Прочети тази тема, но цялата и ще придобиеш представа за азиатците през погледа на неговите очи. През моя поглед е същото. Просто доста по-рано стартираха от китайците. :)

Колега, това е дълга тема. Казах единствено, че японците имат друга философия за правене на нещата.
Бил съм в Япония и го видях с очите си. Няма друга такава нация. Японеца дори да го накараш да свърши нещо през куп за грош,
няма да го направи. Просто са си такива и това се отразява във всичко. Няма да е пресилено, ако кажа, че няма нито една технология
в автомобилостроенето, измислена в Япония, както и няма нито една - изпълнена по-добре в практиката. За да ме разбереш по правилно,
гледай филмчето на Дискавъри за правенето на... Ламборджини.Остави, че ще видиш каката със сешоара да опъва алкантарата по таблото,
това добре - ръчна изработка ще каже някой, но после като го вдигне да го носи, ще видиш отдолу планките за закрепване, направени от гола ламарина, с остри ръбове, все едно съм я кълцал с лозарска ножица...Това японец няма да го сложи посмъртно на градски евтин таралясник, камо ли на кола от този клас. Ама оставало под таблото, ама не се виждало и т.н. това говори за отношение към нещата. Затова отдавам такова значение на материалите и сглобката.
 8

Вто Ное 01, 2016 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Mitaka FU написа:
Нещо, тонът тук много загрубя..! Ще им писне на админите и ще затворят темата. На детска градина го обърнахте бе колеги... Sorry :facepalm:

Бях се зарекъл да не влизам в дебати с такива, ама ме заблуди, че иска сериозно и непреднамерено да научи нещо...
Nevermore, както казваше баба ми.
 15

Вто Ное 01, 2016 4:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
:facepalm:

Вто Ное 01, 2016 5:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Телефон: 0898516028
Рейтинг: 0
Нов фен
Изчетох темата......и аз да се изкажа, за МОЕ голямо съжаление повтарям МОЕ/не на някой или някои други/и аз влязох в графата ква я мислех, ква стана, а то строших СКОРОСТНАТА кутия-Аутбек 2,5 2005г. ръчна, бързи/бавни. И наистина се надявам да е от мене, въпреки, че вобще не ме топли аз ли съм причината или колата. Минал съм с нея 34000км. за 1г10м. Вкара ми я Бат Буби от Германия на 130100км. от дилъра който я е продал там. Това го коментирам за да стане ясно, че колата е с изрядна история, визия, техническо състояние. Проверена по ВИН номер и т.н.Обслужване само и изцяло в Боксер кар/с/ при Пламен във Варна-супер обслужване, нямам забележки вкл. и този ремонт с кутията От момента когато я смъкнахме от камиончето на Иван-само газ до дупка. Досега без забележки. Магистрално каране 160-170 средна скорост/чудя се как карат такива коли под 3500 об. ама нейсе/ изкачил съм Тъжа, Орелек/до Кулата/, поляната под Гоцев връх-оттам тръгва пътеката за него, който е ходил по тези места знае, който не ако иска да ходи, няма да описвам за какъв камънак става въпрос. И по още много по-къси участъци из разни планини и гори. Лятото терена от Тюленово до Дуранкулак само по море не съм го минавал. Зимата-хора стига напъни, видях за какво става дума, защото аз карах, колкото и откъдето върви лятото оттам и зимата, ама с 1000пъти по голям кеф. На Узана участвахме в състезание тикане отпред после отзад на Мерцове, БМВта, Мазди, Опели, всичко оре надолу докато затъне и спре. Само Суби хвърчи НАГОРЕ-разбирачите по темата да обясняват как и защо, но аз не закопах, ами по живо и здраво се прибрах в страшната веялица миналата зима пътя до Узана беше затворен-все някой ще знае за кога говоря. Шереметя го изпънах с 130 в лявата лента-нечистена те и други пъплеха по средната лента, разни джипове, коли, суби ги заливаше със снежна мъгла и т.н. Всичко това за да стане ясно, че бях превзел идеята че съм в спортен БТР-Ама то и така си беше.
Стана на магистралата бях със 180 и изключи 5-та, другите всички влизаха. След два дни на път за Варна-към сервиза блокира, че и остана на 3-та, че до Варна от Струйно с натиснат съединител се дърпахме-все пак бях подготвен и с втора кола зад мен. И сега от мене ли стана или от колата-казват ми от гонка не можело да стане и то на 164к, и сега с новата/стара/ кутия докога-до нови 164к или само 34к.
Нали Субару не се чупи-чета за какви работи пишете-комфорта бил малко абе айде на черния хайвер лъжичката ви крива. Сега си върви както преди-естествено няма едни шумове които са се чували а пък аз съм неглижирал и т.н. , но след тази случка ми се смени настроението.
Пожелавам на всички да стигате накъдето сте тръгнали на ход със собствените коли, без платформи, дърпане и :beer:

Вто Ное 01, 2016 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 181
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
(Магистрално каране 160-170 средна скорост/чудя се как карат такива коли под 3500 об).
колега, не знам ама мойта на 3000 оборота е на 100 км/ч.със 170 не съм карал не защото ме е страх,ами просто не виждам смисъл да мъча машината в такива обороти при условие че няма да стигна много по-рано(ако изобщо стигна-спукана гума с тая скорост.................)

Вто Ное 01, 2016 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
krasio666 написа:
(Магистрално каране 160-170 средна скорост/чудя се как карат такива коли под 3500 об).
колега, не знам ама мойта на 3000 оборота е на 100 км/ч.със 170 не съм карал не защото ме е страх,ами просто не виждам смисъл да мъча машината в такива обороти при условие че няма да стигна много по-рано(ако изобщо стигна-спукана гума с тая скорост.................)

Сега е 2016 г.времето на Ладите е в миналото и всяко Поло 1.6 държи 160км, на магистралата.НеКА СЕ ПРЕДЪРЖАМЕ КЪМ ТЕМАТА БЕЗ ДА СЕ МИСЛИМ ЗА кат.

Вто Ное 01, 2016 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 181
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
е затова новините започват с "този се блъснал .оня се утрепал".а ми се гордеете че возите семейства и малки деца :facepalm:

Вто Ное 01, 2016 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
krasio666 написа:
е затова новините започват с "този се блъснал .оня се утрепал".а ми се гордеете че возите семейства и малки деца :facepalm:

Колега ,нека по темата,ако ти се прави на милиционер виж темата ,,Кои са тези състезатели..

Вто Ное 01, 2016 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Като си купувах форестъра преди 5 години.Сравнявах цените на всички сувове които отговарят на същите показатели.Автоматик,4х4, клиренс 20 см.,някакво прилично пространство вътре.И не останах с впечатлението за това че субару е скъпа марка,говоря за втора употреба на около 10 години.Мисля че е една идея по капризна от други АНАЛОГИЧНИ марки,но ако се обслужва грамотно не създава ядове.Но моята си я докарах лично от Германия.Не мога да си позволя риска да взема субару от местен търгаш.На мен лично ми върши перфектна работа,и я използвам по предназначение.До сега не ме е изненадвала неприятно,напротив даже доста е надеждна.
Така че мене ме пишете в графата ДОВОЛЕН.

Вто Ное 01, 2016 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Тони напиши по-точно на всички къде работиш зимата и как всеки ден ползваш .. Горския като ..моторна шейна за да отидеш на работа. :cool:

Вто Ное 01, 2016 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  >