Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Утопия ли е Субару... Нека сме откровени :)
| Автор |
Съобщение |
|
Петър Велков
|
CANCEL написа: ...за парите които плащаш за Субару можеш да получиш повече от друга марка. Някой май не е чел моето мнение някъде в началото на темата. Ще получиш "повече", ама повече какво? Щото и Субару си има много "повече" неща от Волвото (карах Волво до преди да взема Субару). И с всяка друга кола е така. 20-годишната ми Хонда също има много "повече" от Субаруто - особено откъм разходи за поддръжка. Но въпросът с "повече"-то винаги опира до това повече какво искаш ТИ да ти даде твоята кола. Хората искат повече комфортни седалки, повече мощност, повече стабилност, повече сигурност, повече икономия, повече място, повече мусака в багажника.... и се получава един списък от десетнайсе хиляди "повече"-та, от които трябва да си избереш няколко, щото са несъвместими едно с друго.
|
|
14
|
|
| Пон Окт 31, 2016 4:45 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
Колега, при мен драма няма и главата ми е доста избистрена уверявам те. Съгласен съм, че за парите, за които се продава Субару, определено човек може да очаква малко повече. Но това са доста дъвкани неща и по други подобни теми и точно това имах предвит. Който не е случил на читав автомобил, просто да го разкара, незнам защо си причиняват такова нещо. От друга страна "Bat Bubi" смятам че доста добре е обяснил някой неща и защо се получава разминаване между очакванията и реалността. Аз също се учудвам на колегите с H6 , как си блъскат главата с тези прегрявания, термостати, пърформанс радиатори, капачки на различно налягане и какво ли още не. Чак се чудя една и съща марка коли ли караме, аз лично ако колата ми прави такива парчета, бих я разкарал на минутата без въобще да се замислям и това е. Но всеки си има собствено виждане за нещата... и така. Затова смятам, че това дали е утопия или не, е доста субективно и всеки гледа от собствената си камбанария. vzidarov написа: че за парите които плащаш за Субару можеш да получиш повече от друга марка Това е така, да. На мен си ми харесва за момента(със всичките и недостатъци) и ми върши перфектна работа (да чукна на дърво), така че ще си я карам, а по нататък ще видим.
|
|
|
|
| Пон Окт 31, 2016 5:08 pm |
|
|
|
dimitrov2000
|
CANCEL написа: DDD написа: Ами продавайте ги... Който е доволен, ще си ги караме, който не да я продава. Големи драми. Драмата май е само за теб, че няко може да не харесва Субару  ако си избистриш главата , ще видиш, че никой не плюе марката, а просто се казва , че за парите които плащаш за Субару можеш да получиш повече от друга марка.  Това разбира се , за коли на старо, защото 90 % от членовете карата такива  А задаваш ли си въпроса, защо се налага да плащаш тези пари? При колко марки коли ти търсят 10-15 хиляди лева за 10-12 годишна кола? Няколко души тук изглежда сте си навили нещо на пръста и не мирясвате, докато не се съгласим с вас. Няма как да стане. Има една приказка, не слушай старо, ами патило, макар че не е зле да слушаш понякога и старо и патило... Преди доста години чух една приказка от един стар джамбазин и я запомних за цял живот. Къщата му беше пълна с аудита, пасати, голфове и беемвета. Попитах го, какво ще ми препоръча, и той ми отговори: "Виж сега, за коли втора употреба има две марки - Субару и Лексус". Всичко друго е или много боклук или много късмет. Ако мислиш, че го имаш - огледай се тука. Избор бол..." Ще си позволя да обобщя това, което колеги вече го казаха: 1. Субару е една от малкото интелигентно замислени и изпълнени коли. 2. Субару е една от много малкото коли на нашия пазар, произведена в Япония. /Важно е, защото там имат друга философия, когато правят нещата/ 3. Не съди за Субару по екземпляр купен от морга навън и опитан да бъде съживен от Бай Хой тука...за възможно по-малко пари. 4. Проблемите по Субару са значително по-малко, отколкото при повечето други марки. Тук не мога да се въздържа...влизал ли е някой от вас в английския форум на Ровър. Аз влизах, защото за много кратко бях собственик на Ровър 75 /БМВ 5-та серия от глава до пети/, да види там за какви проблеми си говорят хората на хиляди и хиляди теми и още повече хиляди страници... 5. Субару има, как да го нарека...Х-фактор, който се среща много рядко при автомобилите и оттам идва субективизма на тези, които имат сетива да го усетят. За да се изразя по-ясно, сменил съм десетки коли, само при Субару съм имал усещането, че някой ме е стиснал за гърлото, дни след продажбата... Това са основните причини да е реалност, а не утопия...
|
|
15
|
|
| Вто Ное 01, 2016 9:56 am |
|
|
|
vzidarov
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo
Телефон: 089409522*
Рейтинг: 28
|
Сериозен ли си за някои неща които казваш, че ми стана интересно...? 1. Какво означава една от малкото интелигентно замислени и изпълнени коли? Има много коли които не са изпълнени интелигентно и в момента не обсъждаме тях... Няма нужда да изреждаме марки. Говорим за интелигентно замислените... 2. Ами те японските коли не са и "много много" по това което си написал... Ако искаш японец, не е само Субару на пазара... Какво търсиш си е твоя работа. 3. Може така да е тръгнала темата тук, но не е темата за това. 4. Е тук вече ще се радвам да се обосновеш, защото ми стана много интересно... О, ии... Роувър 75 (5-та серия от глава до пети...) Сериозно?!?!?!?!  Или аз съм много незапознат или такова животно няма... Да, Роувър ползват някои двигатели на БМВ, ама да кажеш от глава до пети... 5. Този X-фактор не е само в Субару... Хората сме различни и изпитваме най-различни емоции от всеки друг автомобил, въпроса е, къде ще е най-силен за теб. Щом при теб е в Субару - А относно това, че сякаш някой те е стиснал за гърлото, дни след продажбата... Амииии.... Кой знае какво си продал на човека.... Да не е било нещо от 3-та точка... 
|
|
3
|
|
| Вто Ное 01, 2016 10:41 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Не е логично да обръщате темата в нападки! Има доволни има и недоволни и няма начин едните да се съгласят, да признаят мнението на другите и обратно! Въпрос на гледна точка.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 10:51 am |
|
|
|
vzidarov
|
Не нападам никого. Просто искам да ми се обясни за тези неща за които е написал човека... 
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 11:28 am |
|
|
|
dimitrov2000
|
vzidarov написа: Сериозен ли си за някои неща които казваш, че ми стана интересно...? 1. Какво означава една от малкото интелигентно замислени и изпълнени коли? Има много коли които не са изпълнени интелигентно и в момента не обсъждаме тях... Няма нужда да изреждаме марки. Говорим за интелигентно замислените... 2. Ами те японските коли не са и "много много" по това което си написал... Ако искаш японец, не е само Субару на пазара... Какво търсиш си е твоя работа. 3. Може така да е тръгнала темата тук, но не е темата за това. 4. Е тук вече ще се радвам да се обосновеш, защото ми стана много интересно... О, ии... Роувър 75 (5-та серия от глава до пети...) Сериозно?!?!?!?!  Или аз съм много незапознат или такова животно няма... Да, Роувър ползват някои двигатели на БМВ, ама да кажеш от глава до пети... 5. Този X-фактор не е само в Субару... Хората сме различни и изпитваме най-различни емоции от всеки друг автомобил, въпроса е, къде ще е най-силен за теб. Щом при теб е в Субару - А относно това, че сякаш някой те е стиснал за гърлото, дни след продажбата... Амииии.... Кой знае какво си продал на човека.... Да не е било нещо от 3-та точка...  Май трябва да се съобразяваме с аудиторията, като се опитваме да пишем умерено... 1. В момента обсъждаме интелигентно изпълнените коли, а не другите. Интелигентния замисъл идва от това, хем да е с нисък център, хем да е 4х4, хем да семейна кола и т.н. Изброй ми другите такива, дето са "много" от годините, от които е Субару, насам. 2. Знаеш ли колко точно коли, от тези които са на пазара, са произведени в Япония? Ленд Крузер, Лексус, Сузуки Лиана, някой модели на Дайхатсу и всички Субара...Сигурно изпускам някоя, но едва ли са много. 3. Ако не е темата за това, оправи си заглавието. Не можеш да поставяш на обсъждане, дали Субару е утопия /между нас казано, това не е точния термин, ама нейсе/ или реалност и да ми даваш за пример, колко си изстрадал с някой дарак. Писах по-горе, ама няма кой да чете. Субару е скъпа марка и не е за всеки. 4. Прав си, не е БМВ...само двигател, шаси, ходова част и електроника... 5. За други Х-фактори си има други форуми. Никой не те е довел насила тук, та да ме убеждаваш, колко много други коли превъзхождали Субару. P.S. Вероятно карам Субару, отпреди ти да се родиш. Голяма част от обявите ми стоят в този форум /виж раздела "Продава"/. Ако някое беше от т.3, нямаше да съм го купил.
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 11:32 am |
|
|
|
Vami
|
dimitrov2000 написа: Ако не е темата за това, оправи си заглавието. Не можеш да поставяш на обсъждане, дали Субару е утопия /между нас казано, това не е точния термин, ама нейсе/ или реалност и да ми даваш за пример, колко си изстрадал с някой дарак. Тя темата в началото имаше друго заглавие (утопията за здравината), но не знам кой и защо я промени. Колега по повод интелигентността на японците, в заблуда си... Прочети тази тема, но цялата и ще придобиеш представа за азиатците през погледа на неговите очи. През моя поглед е същото. Просто доста по-рано стартираха от китайците. 
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 11:40 am |
|
|
|
vzidarov
|
dimitrov2000 написа: vzidarov написа: Сериозен ли си за някои неща които казваш, че ми стана интересно...? 1. Какво означава една от малкото интелигентно замислени и изпълнени коли? Има много коли които не са изпълнени интелигентно и в момента не обсъждаме тях... Няма нужда да изреждаме марки. Говорим за интелигентно замислените... 2. Ами те японските коли не са и "много много" по това което си написал... Ако искаш японец, не е само Субару на пазара... Какво търсиш си е твоя работа. 3. Може така да е тръгнала темата тук, но не е темата за това. 4. Е тук вече ще се радвам да се обосновеш, защото ми стана много интересно... О, ии... Роувър 75 (5-та серия от глава до пети...) Сериозно?!?!?!?!  Или аз съм много незапознат или такова животно няма... Да, Роувър ползват някои двигатели на БМВ, ама да кажеш от глава до пети... 5. Този X-фактор не е само в Субару... Хората сме различни и изпитваме най-различни емоции от всеки друг автомобил, въпроса е, къде ще е най-силен за теб. Щом при теб е в Субару - А относно това, че сякаш някой те е стиснал за гърлото, дни след продажбата... Амииии.... Кой знае какво си продал на човека.... Да не е било нещо от 3-та точка...  Май трябва да се съобразяваме с аудиторията, като се опитваме да пишем умерено... 1. В момента обсъждаме интелигентно изпълнените коли, а не другите. Интелигентния замисъл идва от това, хем да е с нисък център, хем да е 4х4, хем да семейна кола и т.н. Изброй ми другите такива, дето са "много" от годините, от които е Субару, насам. 2. Знаеш ли колко точно коли, от тези които са на пазара, са произведени в Япония? Ленд Крузер, Лексус, Сузуки Лиана, някой модели на Дайхатсу и всички Субара...Сигурно изпускам някоя, но едва ли са много. 3. Ако не е темата за това, оправи си заглавието. Не можеш да поставяш на обсъждане, дали Субару е утопия /между нас казано, това не е точния термин, ама нейсе/ или реалност и да ми даваш за пример, колко си изстрадал с някой дарак. Писах по-горе, ама няма кой да чете. Субару е скъпа марка и не е за всеки. 4. Прав си, не е БМВ...само двигател, шаси, ходова част и електроника... 5. За други Х-фактори си има други форуми. Никой не те е довел насила тук, та да ме убеждаваш, колко много други коли превъзхождали Субару. P.S. Вероятно карам Субару, отпреди ти да се родиш. Голяма част от обявите ми стоят в този форум /виж раздела "Продава"/. Ако някое беше от т.3, нямаше да съм го купил. 1. Можеш и сам да се сетиш ако си махнеш капаците... 2. Ще кажа само ХА... Виж, работата ми е свързана с автомобили и работя към VW и следя "конкуренцията"... Това което го казваш е много невярно... Ама не ми се влиза в спорове да ти казвам доводи и други глупости, защото интернет пространството е голямо и е свободно за всички... иф ю ноу уат ай миийн... 3. Хайде кажи ти каква трябва да е темата, професоре.. Може би, "Купих си дарака и не знам какво да я правя... или "Заслужават ли си парите които давам за колата"... Мисля, че сме достатъчно опън маиндед за да разберем темата повечето тук... 4. Леле ама и шасито... тц тц тц... Мязат си. Може и да е сглабяно някъде в ГФР-то. 5. Така е така е... Ама нито те убеждавам и не съм дошъл на сила и не убеждавам никого, просто търся АДЕКВАТНИ мнения и кой с какво се е сблъсквал... А, за последното... Само като видя какви ги пишеш мога да преценя дали въобще имаш книжка отпреди да се родя... Това за т.3 беше шега... 
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 12:02 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
Нещо, тонът тук много загрубя..! Ще им писне на админите и ще затворят темата. На детска градина го обърнахте бе колеги... Sorry 
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 12:08 pm |
|
|
|
dimitrov2000
|
Vami написа: dimitrov2000 написа: Ако не е темата за това, оправи си заглавието. Не можеш да поставяш на обсъждане, дали Субару е утопия /между нас казано, това не е точния термин, ама нейсе/ или реалност и да ми даваш за пример, колко си изстрадал с някой дарак. Тя темата в началото имаше друго заглавие (утопията за здравината), но не знам кой и защо я промени. Колега по повод интелигентността на японците, в заблуда си... Прочети тази тема, но цялата и ще придобиеш представа за азиатците през погледа на неговите очи. През моя поглед е същото. Просто доста по-рано стартираха от китайците.  Колега, това е дълга тема. Казах единствено, че японците имат друга философия за правене на нещата. Бил съм в Япония и го видях с очите си. Няма друга такава нация. Японеца дори да го накараш да свърши нещо през куп за грош, няма да го направи. Просто са си такива и това се отразява във всичко. Няма да е пресилено, ако кажа, че няма нито една технология в автомобилостроенето, измислена в Япония, както и няма нито една - изпълнена по-добре в практиката. За да ме разбереш по правилно, гледай филмчето на Дискавъри за правенето на... Ламборджини.Остави, че ще видиш каката със сешоара да опъва алкантарата по таблото, това добре - ръчна изработка ще каже някой, но после като го вдигне да го носи, ще видиш отдолу планките за закрепване, направени от гола ламарина, с остри ръбове, все едно съм я кълцал с лозарска ножица...Това японец няма да го сложи посмъртно на градски евтин таралясник, камо ли на кола от този клас. Ама оставало под таблото, ама не се виждало и т.н. това говори за отношение към нещата. Затова отдавам такова значение на материалите и сглобката.
|
|
8
|
|
| Вто Ное 01, 2016 4:41 pm |
|
|
|
dimitrov2000
|
Mitaka FU написа: Нещо, тонът тук много загрубя..! Ще им писне на админите и ще затворят темата. На детска градина го обърнахте бе колеги... Sorry  Бях се зарекъл да не влизам в дебати с такива, ама ме заблуди, че иска сериозно и непреднамерено да научи нещо... Nevermore, както казваше баба ми.
|
|
15
|
|
| Вто Ное 01, 2016 4:46 pm |
|
|
|
vzidarov
|
|
| Вто Ное 01, 2016 5:59 pm |
|
|
|
sudi
Телефон: 0898516028
Рейтинг: 0
|
Изчетох темата......и аз да се изкажа, за МОЕ голямо съжаление повтарям МОЕ/не на някой или някои други/и аз влязох в графата ква я мислех, ква стана, а то строших СКОРОСТНАТА кутия-Аутбек 2,5 2005г. ръчна, бързи/бавни. И наистина се надявам да е от мене, въпреки, че вобще не ме топли аз ли съм причината или колата. Минал съм с нея 34000км. за 1г10м. Вкара ми я Бат Буби от Германия на 130100км. от дилъра който я е продал там. Това го коментирам за да стане ясно, че колата е с изрядна история, визия, техническо състояние. Проверена по ВИН номер и т.н.Обслужване само и изцяло в Боксер кар/с/ при Пламен във Варна-супер обслужване, нямам забележки вкл. и този ремонт с кутията От момента когато я смъкнахме от камиончето на Иван-само газ до дупка. Досега без забележки. Магистрално каране 160-170 средна скорост/чудя се как карат такива коли под 3500 об. ама нейсе/ изкачил съм Тъжа, Орелек/до Кулата/, поляната под Гоцев връх-оттам тръгва пътеката за него, който е ходил по тези места знае, който не ако иска да ходи, няма да описвам за какъв камънак става въпрос. И по още много по-къси участъци из разни планини и гори. Лятото терена от Тюленово до Дуранкулак само по море не съм го минавал. Зимата-хора стига напъни, видях за какво става дума, защото аз карах, колкото и откъдето върви лятото оттам и зимата, ама с 1000пъти по голям кеф. На Узана участвахме в състезание тикане отпред после отзад на Мерцове, БМВта, Мазди, Опели, всичко оре надолу докато затъне и спре. Само Суби хвърчи НАГОРЕ-разбирачите по темата да обясняват как и защо, но аз не закопах, ами по живо и здраво се прибрах в страшната веялица миналата зима пътя до Узана беше затворен-все някой ще знае за кога говоря. Шереметя го изпънах с 130 в лявата лента-нечистена те и други пъплеха по средната лента, разни джипове, коли, суби ги заливаше със снежна мъгла и т.н. Всичко това за да стане ясно, че бях превзел идеята че съм в спортен БТР-Ама то и така си беше. Стана на магистралата бях със 180 и изключи 5-та, другите всички влизаха. След два дни на път за Варна-към сервиза блокира, че и остана на 3-та, че до Варна от Струйно с натиснат съединител се дърпахме-все пак бях подготвен и с втора кола зад мен. И сега от мене ли стана или от колата-казват ми от гонка не можело да стане и то на 164к, и сега с новата/стара/ кутия докога-до нови 164к или само 34к. Нали Субару не се чупи-чета за какви работи пишете-комфорта бил малко абе айде на черния хайвер лъжичката ви крива. Сега си върви както преди-естествено няма едни шумове които са се чували а пък аз съм неглижирал и т.н. , но след тази случка ми се смени настроението. Пожелавам на всички да стигате накъдето сте тръгнали на ход със собствените коли, без платформи, дърпане и 
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 7:26 pm |
|
|
|
krasio666
Регистриран на: Нед Мар 11, 2012 8:00 am Постове: 181 Местоположение: варна
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
|
|
(Магистрално каране 160-170 средна скорост/чудя се как карат такива коли под 3500 об). колега, не знам ама мойта на 3000 оборота е на 100 км/ч.със 170 не съм карал не защото ме е страх,ами просто не виждам смисъл да мъча машината в такива обороти при условие че няма да стигна много по-рано(ако изобщо стигна-спукана гума с тая скорост.................)
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 8:16 pm |
|
|
|
petko 69
|
krasio666 написа: (Магистрално каране 160-170 средна скорост/чудя се как карат такива коли под 3500 об). колега, не знам ама мойта на 3000 оборота е на 100 км/ч.със 170 не съм карал не защото ме е страх,ами просто не виждам смисъл да мъча машината в такива обороти при условие че няма да стигна много по-рано(ако изобщо стигна-спукана гума с тая скорост.................) Сега е 2016 г.времето на Ладите е в миналото и всяко Поло 1.6 държи 160км, на магистралата.НеКА СЕ ПРЕДЪРЖАМЕ КЪМ ТЕМАТА БЕЗ ДА СЕ МИСЛИМ ЗА кат.
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 8:27 pm |
|
|
|
krasio666
Регистриран на: Нед Мар 11, 2012 8:00 am Постове: 181 Местоположение: варна
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
|
е затова новините започват с "този се блъснал .оня се утрепал".а ми се гордеете че возите семейства и малки деца 
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 9:11 pm |
|
|
|
petko 69
|
krasio666 написа: е затова новините започват с "този се блъснал .оня се утрепал".а ми се гордеете че возите семейства и малки деца  Колега ,нека по темата,ако ти се прави на милиционер виж темата ,,Кои са тези състезатели..
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 9:16 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
|
Като си купувах форестъра преди 5 години.Сравнявах цените на всички сувове които отговарят на същите показатели.Автоматик,4х4, клиренс 20 см.,някакво прилично пространство вътре.И не останах с впечатлението за това че субару е скъпа марка,говоря за втора употреба на около 10 години.Мисля че е една идея по капризна от други АНАЛОГИЧНИ марки,но ако се обслужва грамотно не създава ядове.Но моята си я докарах лично от Германия.Не мога да си позволя риска да взема субару от местен търгаш.На мен лично ми върши перфектна работа,и я използвам по предназначение.До сега не ме е изненадвала неприятно,напротив даже доста е надеждна. Така че мене ме пишете в графата ДОВОЛЕН.
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 9:22 pm |
|
|
|
petko 69
|
Тони напиши по-точно на всички къде работиш зимата и как всеки ден ползваш .. Горския като ..моторна шейна за да отидеш на работа. 
|
|
|
|
| Вто Ное 01, 2016 9:32 pm |
|
|
|