Отговори на тема стр <  1, 2
 Загрява, а няма парно 
Автор Съобщение

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята кола е с почти двоен радиатор на фабричния и за 3-4 км. при тези студове загрява нормално , а парното пали цигари. ROFL ROFL.Тук темата е че загрява нормално ,а няма парно.Нека търсим решение на проблема на колегата,а не да споделяме как загряват нашите коли. :idea:

Чет Яну 21, 2016 8:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И моята загрява нормално, а парното е доста слабо. Не духа горещ въздух, а леко топъл и толкова. В тези студове тръгвам от Люлин по околовръстното и около Борис вече се живее в купето, дотогава ме спасява подгрева на седалките, якето и шапката, но краката ми замръзват. Пускам да върти само в купето и е малко по-добре, но ми се изпотяват стъклата. Миналата година в студовете по Нова година пътувах до Троян и на момента въпреки загрялата кола и 150+ изминати км, в колата си беше студено. Имам газ и изпарителя е вързан паралелно към маркуча за парното
Карам и Фиат и сравнявам с неговото парно - там още при кръстовището за Суходол почва да ме задушава жегата.

Пет Яну 22, 2016 9:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
Моята кола е с почти двоен радиатор на фабричния и за 3-4 км. при тези студове загрява нормално , а парното пали цигари. ROFL ROFL.Тук темата е че загрява нормално ,а няма парно.Нека търсим решение на проблема на колегата,а не да споделяме как загряват нашите коли. :idea:

Колега зададе въпрос и аз му отговорих. Понякога клапанчето в капачката на радиатора залепва и може да е дръпнала въздух и да се е разхерметизирала системата.

Пет Яну 22, 2016 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не смея да пиша колеги :D Вчера сутринта уж обезвъздуших системата, при паленето я оставих да работи на място около 20минути с няколко изфорсирвания. Иначе казанчето не беше до капачката и не знам дали трябва да е, но долях около 150мл антифриз и се напълни. Тъй като вчера и днес не съм я карал толкова много и за това не смея да напиша, че се е оправила, иначе за момента е ок - загрява си, държи темперетурата станилно, има си парно и перките си спират за някакви секунди. Като казах за перките, днес като я карах и дадох малко зор като отворих капака да видя перките дали ще спрат видях, че през преливника на разширителното казанче е текло антифриз, тъй като маркучлето беше мокро. До колкото знам варянтите оттам да хвърля антифриз са капачка, термостат, гарнитура глава/изпарител. Има ли варянт ако нищо не е развалено оттам да излезе антифриз? Също как да проверя клапанчето на капачката, термостата (четох, че за термостат паля колата, оставям я на място да работи докато не пуснат перките и ако като пуснат перките долния маркуч е топъл, значи е наред?) и за гарнитурата даже не искам да споменавам :D

Пет Яну 22, 2016 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Нов проблем. Днеска 1 час магистрала 160-180 никакви проблеми, влизам в града, в началото няма проблем, след 5 минути градско започва да дига темперетурата, като си има парно и си работи на газ, оставя ли я на място продължава да дига темперетурата, дам ли и газ, примерно около 1км да карам на 3-4к оборота с 70-80 я сваля. #-o

Вто Яну 26, 2016 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Време е вече за бял сервиз. .докато не е късно. :idea:

Вто Яну 26, 2016 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
askeless написа:
И моята загрява нормално, а парното е доста слабо. Не духа горещ въздух, а леко топъл и толкова. В тези студове тръгвам от Люлин по околовръстното и около Борис вече се живее в купето, дотогава ме спасява подгрева на седалките, якето и шапката, но краката ми замръзват. Пускам да върти само в купето и е малко по-добре, но ми се изпотяват стъклата. Миналата година в студовете по Нова година пътувах до Троян и на момента въпреки загрялата кола и 150+ изминати км, в колата си беше студено. Имам газ и изпарителя е вързан паралелно към маркуча за парното
Карам и Фиат и сравнявам с неговото парно - там още при кръстовището за Суходол почва да ме задушава жегата.

Здравейте, имам същия проблем и съм се насочил към преглед на газовата уредба. Успяхте ли да установите причината? В работата имаме автосервиз и колегата каза, че топлия въздух стига до купето и оттам-нататък се губи по трасето.

Чет Дек 15, 2016 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2