Отговори на тема
 предстоящ собственик на Форестър. 
Автор Съобщение

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Предстои ми закупуване на Форестър. Моделите на които съм се спрял са 2004-2005г , 125к.с , или 2005 - 2007г ,156к.с.
Въпроса ми е - малкия двигател има ли достатъчно динамика при изпреварване и изкачване на дълги възвишения ? Повече клоня към него , поради по-ниския данък и цени на части , или да се напъвам и да събирам пари за по- големия ?п.п. не съм състезател, от 15г карам Голф1.4 .
Мерси за вниманието !

Нед Дек 18, 2016 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 98
Автомобил: outback h6 , forester s turbo
Телефон: 0887858135
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:hello: Колкото повече,толкова повече.Винаги ще искаш повече коне :beer:

Нед Дек 18, 2016 6:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А,защо не се''понапънеш''за турбо версията(177кс)?Малко е по скъпа за подръжка но,ако не ти е проблем е доста приятен за шофиране автомобил?Успех с търсенето

Нед Дек 18, 2016 7:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 640
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
welder написа:
п.п. не съм състезател, от 15г карам Голф1.4

Щом идваш от Голф 1.4 мисля, че и двата ще ти свършат работа. За ръчка няма проблем. Ако решиш да е автомат, ми се струва че е по добре да се насочиш към турбо версиите(макар и на малкия двигател). :beer:

Нед Дек 18, 2016 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ако си на бюджет - търси 125 к.с.
Проблемът не е кой двигател ще е избереш, а на колко читава кола ще попаднеш.

Размерът на данъка трябва да ти е последният критерий в случая.

Успех с търсенето.

Нед Дек 18, 2016 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей,
Аз карам 2004та, 125 к.с. (MT). Не очаквай кой знае каква динамика от кола, която има коефициент на аеродинамика като на тухла 4ка, но ще останеш приятно изненадан като я покараш. При изпреварване и на възвишения нямам никакви проблеми (е освен с дизелаците, но не се давам лесно и доста ги потя). Натоварен с 5 човека по магистралата с 170 км/ч без абсолютно никакви проблеми. С жена ми двамата след палатки из Бургас (багажника е пълен до горе - видимост 0) с пуснат климатик и лек баир си върви идеално. Ако сте двама само на магистралата и колата не е пълна отзаде с въдички и шарани няма да имаш никакви ядове. От към обслужване няма да имаш проблеми вярвам, не е кой знае каква поддръжката. Мотора понася добре газифициране (с газ съм от миналата година и нямам АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ядове).

Майстор Миро иначе ми е казвал че 2005-2007 156 коня моделите са чудни колички само да си ги караш на бензин (не са за газифициране). Предполагам има някакви филми там, но може би колегите с такива модели може да пишат повече по темата.

Успех с избора.

welder написа:
Предстои ми закупуване на Форестър. Моделите на които съм се спрял са 2004-2005г , 125к.с , или 2005 - 2007г ,156к.с.
Въпроса ми е - малкия двигател има ли достатъчно динамика при изпреварване и изкачване на дълги възвишения ? Повече клоня към него , поради по-ниския данък и цени на части , или да се напъвам и да събирам пари за по- големия ?п.п. не съм състезател, от 15г карам Голф1.4 .
Мерси за вниманието !

Пон Дек 19, 2016 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за изказаните мнения.До април месец се надявам да сложа и аз снимка на профила си , като горд собственик на Форестър !

Пон Дек 19, 2016 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От 6 месеца карам 2006 г,156 к. с.ръчка.BI FUEL.Пробвал съм и 125 к.Разлика във вървенето има,но се усещането е осезаемо във високите обороти/след 3500/.За 17 000 км съм сменил само изпарителя и съм направил промивка на охладителната с-ма и нов антифриз.Но я купих от колега от форума, които е полагал доста грижи за автомобила и кара само тази марка.Лоша кола няма,има лоши собственици.
Този модел на старта е муден,но след 4000 оборота е интересно..И има добра проходимост, това най много харесвам

Вто Дек 20, 2016 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема