Отговори на тема стр 1, 2  >
 Съвет за покупка на Outback H6 3.0 '2006+ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 73
Автомобил: Outback H6 2008.
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, страхотен избор! Това ще е и моята следваща кола, но още съм малък за там. ROFL
Колите от обявите изглеждат добре, даже с документи, нищо не ти пречи да видиш колата на място и да я вкараш в Subaru сервиз да я погледнат и да ти кажат колко от написаното отговаря на истината. Пък и е по-близко от Германия.
Ако обаче непременно държиш колата да не я купуваш от тук това вече е друг въпрос и според мен много спорен какво ще получиш за цена/качество.
Иначе, ето вариант: https://auto.ricardo.ch/search/results/?smm=71|761

Поздрави :beer:

Чет Дек 29, 2016 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Намират се и по тукашните къщи, но е трудно. Приготви се за доста обикаляне и ги почвай една по една. Има няколко подобни теми, в които е обяснено какво къде и как да гледаш. Ако някоя ти хареса, караш я при Любо или при някой от другите известни сервизи и продължаваш.

За първата и последната не бих имал големи очаквания. Колите които съм гледал в тези две автокъщи не ме впечатлиха.
 15

Чет Дек 29, 2016 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 30
Автомобил: Outback
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Цитат:
Ако обаче непременно държиш колата да не я купуваш от тук това вече е друг въпрос и според мен много спорен какво ще получиш за цена/качество.
Иначе, ето вариант: https://auto.ricardo.ch/search/results/?smm=71|761

Не държа да не е от тук, но едно че всички знаем че тук най-често се продават напудрени коли на стотици хиляди километри, обикновено с големи проблеми. Изключенията вероятно са минимални. Любопитното е че в чужбина на такива цени няма читави коли - което допълнително затвърждава идеята че няма как да се купи нормална кола от там, да се докара тук и с печалбата да излезе под 20000 лева... или поне не намирам на такива цени. А иначе като донагласих филтъра в този сайт остана само една кола, която е 13000 франка:
https://auto.ricardo.ch/search/results/ ... &sy=2006|0

xargs, мерси за коментара - ще имам едно на ум ако реша да ги проверявам.

Чет Дек 29, 2016 5:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За предпочитане е да НЕ купуваш кола от автокъща в Бг. Ако не можеш да намериш от частно лице, то прочети тази тема и ще разбереш кой е твоя човек за внос на Субару.
viewtopic.php?f=5&t=16567&hilit=bat+bubi

:)

Чет Дек 29, 2016 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
xargs написа:
Намират се и по тукашните къщи, но е трудно. Приготви се за доста обикаляне и ги почвай една по една. Има няколко подобни теми, в които е обяснено какво къде и как да гледаш. Ако някоя ти хареса, караш я при Любо или при някой от другите известни сервизи и продължаваш.

За първата и последната не бих имал големи очаквания. Колите които съм гледал в тези две автокъщи не ме впечатлиха.
Както е посочил колегата , пътя е един , проверка в сервиз разбиращ от Субару .Другото е на юнашко доверие от думите на продавача.Закупуване на автомобил от чужбина също има голяма доза риск.Моето мнение да използващ доказан човек от форума който намира читави коли , и гарантира за тях.Не си мислете ,че го прави без пари ,все пак е бизнес , но знае какво купува , и какво предлага.Не пиша име , нека новите четат форума и знаят , че Субару е най добрия лайф. :cool: :beer:

Чет Дек 29, 2016 11:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 273
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз бях в твоето положение и стигнах до същите изводи. Посочили са ти човека, знае за какво става дума, разбира си от работата, бях решила и аз чрез него да взема моята, но излезе кола купувана и карана тук и така взех моята. Ако си търпелив във форума излиза,ат коли и то видимо добре поддържани.

Пет Дек 30, 2016 7:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
xargs написа:

Както е посочил колегата , пътя е един , проверка в сервиз разбиращ от Субару .Другото е на юнашко доверие от думите на продавача.Закупуване на автомобил от чужбина също има голяма доза риск.Моето мнение да използващ доказан човек от форума който намира читави коли , и гарантира за тях.Не си мислете ,че го прави без пари ,все пак е бизнес , но знае какво купува , и какво предлага.Не пиша име , нека новите четат форума и знаят , че Субару е най добрия лайф. :cool: :beer:

Привет Петко ще ми дадеш ли името на Човека на ЛМ

Пет Дек 30, 2016 8:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Не е нужно, Боян Bat'Bubi е доволно известен.

Пет Дек 30, 2016 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Alxx написа:

Предполагам Рашев пита за телефона на Павлин от Пловдив:
"Павлин от Пловдив тел.0888135423"
 8

Пет Дек 30, 2016 11:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Свързах се с Боян и доколкото мога за кратък разговор по телефона да го преценя - ами това ще е човека който ще се занимава с тази нелека задача :bow:

Сега остана да имам и късмет и да намерим някоя хубавица с която да се ровя из преспите ;)

Весели празници на всички и мерси за коментарите!

Пет Дек 30, 2016 11:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Alxx написа:

Предполагам Рашев пита за телефона на Павлин от Пловдив:
"Павлин от Пловдив тел.0888135423"

Да аз питам благодаря , намерих го и вече съм се договорил с Павлин, дай боже всичко да е по план БЛАГОДАРЯ на всички помагащи ми в търсенето и избора

Пет Дек 30, 2016 11:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Имам още една молба към вас!

Понеже до сега съм карал дизелова турбо кола около 170 коня с ръчни скорости, а напоследък всеки ме убеждава че освен 2.5 XT мотора на Субару (който разбрах че в Европа не се слага на Аутбек) дори и 3.0 не е особено пъргав и няма да ми допадне.. се замислих за тест драйв.

Не знам дали да ходя в някоя автокъща, или има някой с H6 3.0 245 HP кола, който би ме повозил или дал възможност да направя едно кръгче за да разбера реално дали и кой се бърка в случая :)

По принцип съм в района на Младостите, но след работа мога да се разходя където и да е.

Мерси предварително!

Вто Фев 21, 2017 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще ти стигнат конете небои се.
Определено разликата е голяма дизел-бензин с турбо и без, но конете са си доста.
2.5хт си е вече за заигравка и много много любов особенно като подмине 300кс.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Фев 24, 2017 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimitkoto написа:
Имам още една молба към вас!
Понеже до сега съм карал дизелова турбо кола около 170 коня с ръчни скорости, а напоследък всеки ме убеждава че освен 2.5 XT мотора на Субару (който разбрах че в Европа не се слага на Аутбек) дори и 3.0 не е особено пъргав и няма да ми допадне.. се замислих за тест драйв.

Колега, макар и пристрастен, ще се намеся. Незнам, какво очакваш от един "пикап" и едно комби, като говориш за пъргавина?
За тези работи си има друг сегмент и пазарна ниша.
Относно това, което са те убеждавали, съвета ми е, не слушай на сляпо, а сравнявай.
Субару ХТ е 1480 кг., 230 коня, турбо, база на Импреса.
Аутбека е 1520 кг., 245 коня, атмосферен, база на Легаси.
Кой е по пъргав при стока, кой върви повече, кой люлее повече, кой е по-стабилен и т.н. може много да се спори.
Те просто са различни класове коли...
В тази връзка конкретния ми съвет е: Понеже купуваме 10 и повече годишни дараци, ако искаш малко от малко да имаш първоначално предимство,
винаги когато имаш възможност да избираш, избери по-високия клас автомобил. Просто материалите там са други, изработката е друга,
заложеното във времето е друго, други хора са ги карали от нови и т.н. и т.н. Не случайно автомобилите се делят на класове.

P.S. В кръга на полу-шегата, ако трябва да цитирам познавачи, турбо се слага на двигатели, които нямат достатъчно цилиндри...

Пет Фев 24, 2017 5:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Извинявам се, аз не съм го написал правилно. Това което ми казаха е че 2.5 XT върви, но пък то нали го няма в европа на бек, а H6 3.0 не е толкова интересен. Един вид да търся щатски бек 2.5 XT. Това не ми се струва идейно и няма да го направя.

Иначе за мое щастие с изискванията си за висок, сравнително бърз автомобил който има и място за багаж, успях лесно да скъся списъка и да знам какво точно издирвам. Купето е ясно - аутбек :) Ако имах още бюджет щях да гледам и олроуди от сегашната секта, но там става дебело..

И въпроса остана този - "колко па да не върви 3.0 атмосферен автомат с 5 скорости!?" :)

Пет Фев 24, 2017 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Отговори с цитат
върви си прилично, особено като свикнеш да го държиш в обороти.

Пет Фев 24, 2017 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimitrov2000 написа:
Незнам, какво очакваш от един "пикап" и едно комби, като говориш за пъргавина?
За тези работи си има друг сегмент и пазарна ниша.

Не забравяй, че човека кара Audi и там има комбита (примерно RS6 Avant), които отдавна излизат от завода с над 500 коня и вървят като луди. Явно и тук очаква да е нещо такова :)

Пет Фев 24, 2017 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
На дали кара това комби .Вземи Н6 и ще бъдеш ОК.6

Пет Фев 24, 2017 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Върви си H6-цата , спор няма. Наистина не върви като дизел 250 к.с. , но при Аутбека специално, идеята е не да върви, а да драпа. Самата стойка на колата не е предназначена за състезания , аз дори още не мога да го приема, но си е факт.

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Пет Фев 24, 2017 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Е точно заради подобни мнения искам да разбера какво значи да е 250 коня ама да не върви като дизел, да не върви като ръчка, да не е за състезания и т.н.

И да - естествено че не карам и не търся S/RS, не ми миришат още толкова краката :)

Явно че и с четене няма да разбера нищо повече, ще потърся по автокъщите освен да се повозя.. но там предполагам няма да има някой който кара тази кола и може да ми разкаже повече. Затова и исках първо да питам тук.

Съб Фев 25, 2017 1:50 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >