Колега, страхотен избор! Това ще е и моята следваща кола, но още съм малък за там. Колите от обявите изглеждат добре, даже с документи, нищо не ти пречи да видиш колата на място и да я вкараш в Subaru сервиз да я погледнат и да ти кажат колко от написаното отговаря на истината. Пък и е по-близко от Германия. Ако обаче непременно държиш колата да не я купуваш от тук това вече е друг въпрос и според мен много спорен какво ще получиш за цена/качество. Иначе, ето вариант: https://auto.ricardo.ch/search/results/?smm=71|761
Намират се и по тукашните къщи, но е трудно. Приготви се за доста обикаляне и ги почвай една по една. Има няколко подобни теми, в които е обяснено какво къде и как да гледаш. Ако някоя ти хареса, караш я при Любо или при някой от другите известни сервизи и продължаваш.
За първата и последната не бих имал големи очаквания. Колите които съм гледал в тези две автокъщи не ме впечатлиха.
15
Чет Дек 29, 2016 5:42 pm
dimitkoto
Регистриран на: Пет Юни 10, 2011 7:22 pm Постове: 30 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback
Рейтинг: 15
Ако обаче непременно държиш колата да не я купуваш от тук това вече е друг въпрос и според мен много спорен какво ще получиш за цена/качество. Иначе, ето вариант: https://auto.ricardo.ch/search/results/?smm=71|761
Не държа да не е от тук, но едно че всички знаем че тук най-често се продават напудрени коли на стотици хиляди километри, обикновено с големи проблеми. Изключенията вероятно са минимални. Любопитното е че в чужбина на такива цени няма читави коли - което допълнително затвърждава идеята че няма как да се купи нормална кола от там, да се докара тук и с печалбата да излезе под 20000 лева... или поне не намирам на такива цени. А иначе като донагласих филтъра в този сайт остана само една кола, която е 13000 франка: https://auto.ricardo.ch/search/results/ ... &sy=2006|0
xargs, мерси за коментара - ще имам едно на ум ако реша да ги проверявам.
Чет Дек 29, 2016 5:55 pm
plaskom
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 4:06 pm Постове: 2780 Местоположение: София
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
За предпочитане е да НЕ купуваш кола от автокъща в Бг. Ако не можеш да намериш от частно лице, то прочети тази тема и ще разбереш кой е твоя човек за внос на Субару. viewtopic.php?f=5&t=16567&hilit=bat+bubi
Намират се и по тукашните къщи, но е трудно. Приготви се за доста обикаляне и ги почвай една по една. Има няколко подобни теми, в които е обяснено какво къде и как да гледаш. Ако някоя ти хареса, караш я при Любо или при някой от другите известни сервизи и продължаваш.
За първата и последната не бих имал големи очаквания. Колите които съм гледал в тези две автокъщи не ме впечатлиха.
Както е посочил колегата , пътя е един , проверка в сервиз разбиращ от Субару .Другото е на юнашко доверие от думите на продавача.Закупуване на автомобил от чужбина също има голяма доза риск.Моето мнение да използващ доказан човек от форума който намира читави коли , и гарантира за тях.Не си мислете ,че го прави без пари ,все пак е бизнес , но знае какво купува , и какво предлага.Не пиша име , нека новите четат форума и знаят , че Субару е най добрия лайф.
Чет Дек 29, 2016 11:25 pm
Be happy 1
Регистриран на: Сря Юни 01, 2016 3:34 pm Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195
Аз бях в твоето положение и стигнах до същите изводи. Посочили са ти човека, знае за какво става дума, разбира си от работата, бях решила и аз чрез него да взема моята, но излезе кола купувана и карана тук и така взех моята. Ако си търпелив във форума излиза,ат коли и то видимо добре поддържани.
Както е посочил колегата , пътя е един , проверка в сервиз разбиращ от Субару .Другото е на юнашко доверие от думите на продавача.Закупуване на автомобил от чужбина също има голяма доза риск.Моето мнение да използващ доказан човек от форума който намира читави коли , и гарантира за тях.Не си мислете ,че го прави без пари ,все пак е бизнес , но знае какво купува , и какво предлага.Не пиша име , нека новите четат форума и знаят , че Субару е най добрия лайф.
Понеже до сега съм карал дизелова турбо кола около 170 коня с ръчни скорости, а напоследък всеки ме убеждава че освен 2.5 XT мотора на Субару (който разбрах че в Европа не се слага на Аутбек) дори и 3.0 не е особено пъргав и няма да ми допадне.. се замислих за тест драйв.
Не знам дали да ходя в някоя автокъща, или има някой с H6 3.0 245 HP кола, който би ме повозил или дал възможност да направя едно кръгче за да разбера реално дали и кой се бърка в случая
По принцип съм в района на Младостите, но след работа мога да се разходя където и да е.
Ще ти стигнат конете небои се. Определено разликата е голяма дизел-бензин с турбо и без, но конете са си доста. 2.5хт си е вече за заигравка и много много любов особенно като подмине 300кс.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
Пет Фев 24, 2017 3:32 pm
dimitrov2000
Регистриран на: Пон Мар 21, 2011 1:18 pm Постове: 382 Местоположение: София
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Имам още една молба към вас! Понеже до сега съм карал дизелова турбо кола около 170 коня с ръчни скорости, а напоследък всеки ме убеждава че освен 2.5 XT мотора на Субару (който разбрах че в Европа не се слага на Аутбек) дори и 3.0 не е особено пъргав и няма да ми допадне.. се замислих за тест драйв.
Колега, макар и пристрастен, ще се намеся. Незнам, какво очакваш от един "пикап" и едно комби, като говориш за пъргавина? За тези работи си има друг сегмент и пазарна ниша. Относно това, което са те убеждавали, съвета ми е, не слушай на сляпо, а сравнявай. Субару ХТ е 1480 кг., 230 коня, турбо, база на Импреса. Аутбека е 1520 кг., 245 коня, атмосферен, база на Легаси. Кой е по пъргав при стока, кой върви повече, кой люлее повече, кой е по-стабилен и т.н. може много да се спори. Те просто са различни класове коли... В тази връзка конкретния ми съвет е: Понеже купуваме 10 и повече годишни дараци, ако искаш малко от малко да имаш първоначално предимство, винаги когато имаш възможност да избираш, избери по-високия клас автомобил. Просто материалите там са други, изработката е друга, заложеното във времето е друго, други хора са ги карали от нови и т.н. и т.н. Не случайно автомобилите се делят на класове.
P.S. В кръга на полу-шегата, ако трябва да цитирам познавачи, турбо се слага на двигатели, които нямат достатъчно цилиндри...
Пет Фев 24, 2017 5:30 pm
dimitkoto
Извинявам се, аз не съм го написал правилно. Това което ми казаха е че 2.5 XT върви, но пък то нали го няма в европа на бек, а H6 3.0 не е толкова интересен. Един вид да търся щатски бек 2.5 XT. Това не ми се струва идейно и няма да го направя.
Иначе за мое щастие с изискванията си за висок, сравнително бърз автомобил който има и място за багаж, успях лесно да скъся списъка и да знам какво точно издирвам. Купето е ясно - аутбек Ако имах още бюджет щях да гледам и олроуди от сегашната секта, но там става дебело..
И въпроса остана този - "колко па да не върви 3.0 атмосферен автомат с 5 скорости!?"
Незнам, какво очакваш от един "пикап" и едно комби, като говориш за пъргавина? За тези работи си има друг сегмент и пазарна ниша.
Не забравяй, че човека кара Audi и там има комбита (примерно RS6 Avant), които отдавна излизат от завода с над 500 коня и вървят като луди. Явно и тук очаква да е нещо такова
Върви си H6-цата , спор няма. Наистина не върви като дизел 250 к.с. , но при Аутбека специално, идеята е не да върви, а да драпа. Самата стойка на колата не е предназначена за състезания , аз дори още не мога да го приема, но си е факт.
Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk
Пет Фев 24, 2017 9:31 pm
dimitkoto
Е точно заради подобни мнения искам да разбера какво значи да е 250 коня ама да не върви като дизел, да не върви като ръчка, да не е за състезания и т.н.
И да - естествено че не карам и не търся S/RS, не ми миришат още толкова краката
Явно че и с четене няма да разбера нищо повече, ще потърся по автокъщите освен да се повозя.. но там предполагам няма да има някой който кара тази кола и може да ми разкаже повече. Затова и исках първо да питам тук.