Отговори на тема
 Заден диф. теч , отдушник 
Автор Съобщение

Постове: 146
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Имам много лек теч на задния диф.(за 10к км долях около 100гр.), който на 99% идва от отдушника. Въпросът ми е ако някои се е сблъсквал със същия проблем, дали може да се свали отдушника и да се почисти без да се сваля диф-а?

Чет Ное 03, 2016 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да не пускам нова тема...все още го имам проблема при определени условия(явно като ми е по тежък десния крак) пак се омаслява че дори имам пръски по бронята и петата врата. Някой успявал ли е да свали и отпуши отдушника без демонтиране на диф и тн. Приятел ми сподели за същия проблем и с много мъка е успял да го свали с цената на едно счупено зъбче от тръбичката която влиза в самия диф. И капачката и тръбичката са пластмасови. Та ако някой се е сблъсквал със същият проблем и сподели опит ще съм благодарен :beer:

Чет Яну 12, 2017 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Субару Импреса 2,0
Рейтинг: 116
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,има нещо неясно в обясненията ти.Ако този отдушник на дифа е запушен как тече масло от него.Ако тече от него както казваш на 99%,значи би трябвало логично да не е запушен.Как ще тече масло от нещо което е запушено??

Чет Яну 12, 2017 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ще се опитам да не съм голословен с малко снимков материал и с изводите до които стигнахме с моя приятел на по :beer: , при който проблема се е решил след почистване на въпросния отдушник.

Омасляването е с преимущество на дясната страна на диф-а.При огледа забелязах и че купето над него е силно омаслено.След старателно почистване и обезмасляване при спокойно каране след това проблем няма.Когато я настъпвам малко повече започва да събира капки на оградения на първата снимка болт. При колегата симптомите са били същите и след почистване на отдушника всичко се е върнало в норми. Обяснението според нас: въпросния отдушник, който е пластмасов, служи да "изведе" излишният въздух от диф-а навън който се получава при повишаване темп. и обема на маслото в него. Когато отдушника е запушен от боклуци и мърсотия въздуха не може да излезе повишава се налягането и изхвърля масло от там. След като направи всичко в масло много по лесно полепва прах и мърсотия и пак се запушва.
Колегата е успял да го извади отдушника, но с цената на едно счупено зъбче. Ще се опитам да го нарисувам на пейнт и да го постна :pardon:
Надявам се сега обясненията да са адекватни а разсъжденията верни :)

Прикачени файлове:
Коментар на файл: на оградения болт се събираха капки и при движение всичко отиваше по бронята и вратата на багажника
IMG_0674.JPG
IMG_0674.JPG [ 1.98 MiB | Прегледано 259 пъти ]
Коментар на файл: въпросния отдушник
IMG_0675.JPG
IMG_0675.JPG [ 1.52 MiB | Прегледано 259 пъти ]
Коментар на файл: и пак виновника
IMG_0676.JPG
IMG_0676.JPG [ 1.02 MiB | Прегледано 259 пъти ]
Коментар на файл: приоритетно омазаната дясна страна на диф-а
IMG_0677.JPG
IMG_0677.JPG [ 2.06 MiB | Прегледано 259 пъти ]
IMG_0678.JPG