|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Смяна на счупено предно стъкло
| Автор |
Съобщение |
|
valeri_vachev
Регистриран на: Пон Окт 06, 2014 4:01 pm Постове: 496 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145   
|
Здравейте колеги, На моя Бек за трети път ще ми се наложи да сменя челното стъкло. 10/2014 купих колата с пукнато стъкло, долу в ляво, около 20 см. След 2-3 месеца го смених в Кобра с Европейско с подгрев (360 лв). След още 2 месеца забелязах, че пак е спукано, но долу в дясно на реотаните, точно под чистачката. Отидох до Кобра и ми го смениха пак - гаранционно (явно при монтажа нещо не е било както трябва, защото гаранцията на Кобра е само на монтажа, не на стъклото ](./images/smilies/eusa_wall.gif) ). Миналата седмица докато чистех снега забелязах, че стъклото е спукано пак на същото място (в дясно под чистачката). Мисля да не ползвам отново услугите на Кобра, че нещо ме дразнят с отношението, както и с "професионализма" им. Освен Сим Пет Сим друга читава фирма за стъкла да може някой да сподели? 
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
|
|
15
|
|
| Сря Яну 18, 2017 2:24 pm |
|
|
|
steling
|
valeri_vachev написа: Здравейте колеги, На моя Бек за трети път ще ми се наложи да сменя челното стъкло. 10/2014 купих колата с пукнато стъкло, долу в ляво, около 20 см. След 2-3 месеца го смених в Кобра с Европейско с подгрев (360 лв). След още 2 месеца забелязах, че пак е спукано, но долу в дясно на реотаните, точно под чистачката. Отидох до Кобра и ми го смениха пак - гаранционно (явно при монтажа нещо не е било както трябва, защото гаранцията на Кобра е само на монтажа, не на стъклото ](./images/smilies/eusa_wall.gif) ). Миналата седмица докато чистех снега забелязах, че стъклото е спукано пак на същото място (в дясно под чистачката). Мисля да не ползвам отново услугите на Кобра, че нещо ме дразнят с отношението, както и с "професионализма" им. Освен Сим Пет Сим друга читава фирма за стъкла да може някой да сподели?  Младежо, не си пускай подгрева и няма да се пука 
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Сря Яну 18, 2017 2:26 pm |
|
|
|
Vami
|
valeri_vachev написа: На моя Бек за трети път ще ми се наложи да сменя челното стъкло. Значи не съм единствен... И аз се чудя каква марка да сложа, за да не се спука отново.
|
|
|
|
| Сря Яну 18, 2017 2:33 pm |
|
|
|
steling
|
Аз не се шегувам за подгрева  Наблюдавайте кога се пука, лято или зима.
|
|
|
|
| Сря Яну 18, 2017 2:35 pm |
|
|
|
Vami
|
steling написа: Младежо, не си пускай подгрева и няма да се пука  Добре де, а защо докато бях с оригиналното, не се пукна? А и не го намирам в инструкцията примерно под -15 градуса да не се пуска. Най-вероятно на не оригиналните е спестено малко от дебелината на слоевете или не са закалени както трябва... steling написа: Младежо, не си пускай подгрева и няма да се пука  Пука се зимата, лятото няма от какво.
|
|
Последна промяна Vami на Сря Яну 18, 2017 2:45 pm, променена общо 1 път
|
|
| Сря Яну 18, 2017 2:44 pm |
|
|
|
valeri_vachev
Регистриран на: Пон Окт 06, 2014 4:01 pm Постове: 496 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145   
|
|
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
|
|
|
|
| Сря Яну 18, 2017 2:45 pm |
|
|
|
Vami
|
valeri_vachev написа: И защо само от дясно се пука, на реотаните? При мен се е пукнало и по двата реотана.
|
|
|
|
| Сря Яну 18, 2017 2:47 pm |
|
|
|
steling
|
тия дни в големия студ, големи температурни разлики, а и колите ни не са нови, на по 10-15годинки са. Някой си играят малко повече извън пътя, купето се усуква, материалите поддават, деформират се ( дори и незабележимо), и излиза слаба точка от която почват проблемите. Пускай реотана като загрее малко колата и парното почне да обдухва топло, за да избегнеш температурния шок на стъклото. Отгоре му ила 2-3см. лед и пускаш жегата  Е то милото как да устиска 
|
|
|
|
| Сря Яну 18, 2017 2:49 pm |
|
|
|
Vami
|
steling написа: Пускай реотана като загрее малко колата и парното почне да обдухва топло, за да избегнеш температурния шок на стъклото. Не мога да се съглася с това мнение, щом колата има тази екстра, то не виждам защо да не се възползвам от нея... Дядото на неговата кола размръзява стъклата с гореща вода и проблем няма. А като позагрее колата, подгрева вече не ми трябва.
|
|
8
|
|
| Сря Яну 18, 2017 2:55 pm |
|
|
|
Valio
|
Vami написа: steling написа: Пускай реотана като загрее малко колата и парното почне да обдухва топло, за да избегнеш температурния шок на стъклото. Не мога да се съглася с това мнение, щом колата има тази екстра, то не виждам защо да не се възползвам от нея... Дядото на неговата кола размръзява стъклата с гореща вода и проблем няма. А като позагрее колата, подгрева вече не ми трябва. Да но забравяш ,че "европейското" стъкло няма нищо общо с оригиналното ,което 800+ лв.Нагревателя може да е с няколко вата по силен...и т.н.... 
|
|
|
|
| Сря Яну 18, 2017 5:00 pm |
|
|
|
Silvergreen
Регистриран на: Нед Окт 25, 2015 10:51 pm Постове: 180 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback
Рейтинг: 44
|
|
Да и аз тъкмо това щях да кажа. Може малко повечко да нагрява и от там да идва пукането. Аз моят подгрев го пипах и мога да кажа , че се усеща доста слабо. Колега Vami , това е подгрев на чистачките против обледеняване и ако се използва по предназначение , няма да има дертове. Много важно е също така стъклото да е добре изчистено от лед.
Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk
|
|
15
|
|
| Сря Яну 18, 2017 9:25 pm |
|
|
|
steling
|

Silvergreen написа: Да и аз тъкмо това щях да кажа. Може малко повечко да нагрява и от там да идва пукането. Аз моят подгрев го пипах и мога да кажа , че се усеща доста слабо. Колега Vami , това е подгрев на чистачките против обледеняване и ако се използва по предназначение , няма да има дертове. Много важно е също така стъклото да е добре изчистено от лед.
Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk Това имах в предвид, нашите реотани са за затопляне на чистачките, не за размразяване на предното стъкло, за него си има парно. Има коли, които имат тая екстра на предното стъкло - подгрев, като старите форд мондео, но там реотана върви по целия прозорец  не само ниско долу. Не претендирам да съм прав, но факт, че прозорците ви се пукат само зимата при много минус температури и сняг и лед. Освен в форума и в ФБ групата изреваха няколко човека от спукани стъкла тия дни. Предните ми коли също имаха тази екстра, и си я ползвах винаги, но нямам спукан прозорец ( ама варненската зима е два дена през 3 години ). Аз си имам странния навик да запаля колата и да я оставя с парно на макс 3-4мин. да се попречупи темп. на купе и мотор и тогава тръгвам. Но реално освен реотана друга причина не виждам, а това, че се размразяват стъкла с гореща вода не е много правилно според мен - елементарна физика, същото е като горещ мотор и студена водоструйка - само проблеми ( дали сега или след време все ги има) 
|
|
|
|
| Пет Яну 20, 2017 8:59 am |
|
|
|
kerekovski
|

Точно преди 3 години по това време точно във варненската зима през 1 седмица ми се спукаха челните стъкла и на двете коли, които никога не са имали никакви подгреви. Едната я направиха в Кобра с "европейско" стъкло по каско, но се осраха със сензора за светлина и дъжд и я върнах 3 пъти, като накрая се отказах и си оправих нещата сам. За другата - седмица по-късно не исках и да чувам за Кобра, доплатих си в Цербер да ми сложат Pilkington и всичко беше 6. Това "европейското" на първата се спука това лято, така го намерих една сутрин и нямаше никакви следи от камъчета. Смених го с Pilkington в Сим Пет Сим, София и съм доволен от монтажа, включително и на сензора за дъжд и светлина.
На Аутбека не спирам да си ползвам подгрева на чистачките на оригиналното стъкло и вече втора зима при мен не се е пукнало, въпреки че цялото е много бито от камъчета, пълно е със ситни точки.
Така че с подгреви, без подгреви, лете, зиме - все тая. Пука се, когато му дойде моментът. При всички положения температурните амплитуди оказват влияние, но не са първичната причина.
|
|
|
|
| Пет Яну 20, 2017 1:59 pm |
|
|
|
Vami
|
kerekovski написа: На Аутбека не спирам да си ползвам подгрева на чистачките на оригиналното стъкло и вече втора зима при мен не се е пукнало, въпреки че цялото е много бито от камъчета, пълно е със ситни точки. Това се опитвах няколко пъти да им обясна, но те си знаят тяхното и се отказах... На мнение съм, че ако не може да правиш едно нещо добре, по-добре не го прави.
|
|
|
|
| Пет Яну 20, 2017 2:20 pm |
|
|
|
marian_de
Регистриран на: Нед Май 22, 2016 5:47 am Постове: 399 Местоположение: Троян
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220    
|
|
Абе то това подгряване е малко ала - бала . Аз не го изключвам и звената на чистачките пак се одървят в движение и не чистят . Само като спра на място се пооправят нещата .
|
|
|
|
| Пет Яну 20, 2017 7:41 pm |
|
|
|
Vami
|
Silvergreen написа: Колега Vami , това е подгрев на чистачките против обледеняване и ако се използва по предназначение , няма да има дертове. Много важно е също така стъклото да е добре изчистено от лед. steling написа: Това имах в предвид, нашите реотани са за затопляне на чистачките, не за размразяване на предното стъкло, за него си има парно. А как ще коментирате това, че при форковците се пускат с един бутон заедно с подгрева на огледалата?
|
|
|
|
| Пет Фев 03, 2017 5:52 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |