Отговори на тема стр <  1, 2
 Смяна на счупено предно стъкло 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 496
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

На моя Бек за трети път ще ми се наложи да сменя челното стъкло.
10/2014 купих колата с пукнато стъкло, долу в ляво, около 20 см. След 2-3 месеца го смених в Кобра с Европейско с подгрев (360 лв). След още 2 месеца забелязах, че пак е спукано, но долу в дясно на реотаните, точно под чистачката. Отидох до Кобра и ми го смениха пак - гаранционно (явно при монтажа нещо не е било както трябва, защото гаранцията на Кобра е само на монтажа, не на стъклото ](*,) ). Миналата седмица докато чистех снега забелязах, че стъклото е спукано пак на същото място (в дясно под чистачката). Мисля да не ползвам отново услугите на Кобра, че нещо ме дразнят с отношението, както и с "професионализма" им.
Освен Сим Пет Сим друга читава фирма за стъкла да може някой да сподели?

:beer: :beer: :beer:

Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
 15

Сря Яну 18, 2017 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valeri_vachev написа:
Здравейте колеги,

10/2014 купих колата с пукнато стъкло, долу в ляво, около 20 см. След 2-3 месеца го смених в Кобра с Европейско с подгрев (360 лв). След още 2 месеца забелязах, че пак е спукано, но долу в дясно на реотаните, точно под чистачката. Отидох до Кобра и ми го смениха пак - гаранционно (явно при монтажа нещо не е било както трябва, защото гаранцията на Кобра е само на монтажа, не на стъклото ](*,) ). Миналата седмица докато чистех снега забелязах, че стъклото е спукано пак на същото място (в дясно под чистачката). Мисля да не ползвам отново услугите на Кобра, че нещо ме дразнят с отношението, както и с "професионализма" им.
Освен Сим Пет Сим друга читава фирма за стъкла да може някой да сподели?

Младежо, не си пускай подгрева и няма да се пука :)

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Сря Яну 18, 2017 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valeri_vachev написа:

Значи не съм единствен... И аз се чудя каква марка да сложа, за да не се спука отново.

Сря Яну 18, 2017 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз не се шегувам за подгрева :)

Наблюдавайте кога се пука, лято или зима.

Сря Яну 18, 2017 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
steling написа:

Добре де, а защо докато бях с оригиналното, не се пукна? А и не го намирам в инструкцията примерно под -15 градуса да не се пуска. Най-вероятно на не оригиналните е спестено малко от дебелината на слоевете или не са закалени както трябва...
steling написа:

Пука се зимата, лятото няма от какво.

Последна промяна Vami на Сря Яну 18, 2017 2:45 pm, променена общо 1 път

Сря Яну 18, 2017 2:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 496
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тия дни според мен се е спукало, тази година (2017). Защо да не го пускам бре, трябва да може да поема стъклото, нали е изчислено уж? И защо само от дясно се пука, на реотаните? Първото спукване беше от ляво, но не на реотаните, а по-настрани.

Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...

Сря Яну 18, 2017 2:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
valeri_vachev написа:
И защо само от дясно се пука, на реотаните?

При мен се е пукнало и по двата реотана.

Сря Яну 18, 2017 2:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
тия дни в големия студ, големи температурни разлики, а и колите ни не са нови, на по 10-15годинки са.
Някой си играят малко повече извън пътя, купето се усуква, материалите поддават, деформират се ( дори и незабележимо), и излиза слаба точка от която почват проблемите.
Пускай реотана като загрее малко колата и парното почне да обдухва топло, за да избегнеш температурния шок на стъклото. Отгоре му ила 2-3см. лед и пускаш жегата :)

Е то милото как да устиска :)

Сря Яну 18, 2017 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
steling написа:
Пускай реотана като загрее малко колата и парното почне да обдухва топло, за да избегнеш температурния шок на стъклото.

Не мога да се съглася с това мнение, щом колата има тази екстра, то не виждам защо да не се възползвам от нея... Дядото на неговата кола размръзява стъклата с гореща вода и проблем няма. А като позагрее колата, подгрева вече не ми трябва.
 8

Сря Яну 18, 2017 2:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Отговори с цитат
Vami написа:
steling написа:
Пускай реотана като загрее малко колата и парното почне да обдухва топло, за да избегнеш температурния шок на стъклото.

Не мога да се съглася с това мнение, щом колата има тази екстра, то не виждам защо да не се възползвам от нея... Дядото на неговата кола размръзява стъклата с гореща вода и проблем няма. А като позагрее колата, подгрева вече не ми трябва.

Да но забравяш ,че "европейското" стъкло няма нищо общо с оригиналното ,което 800+ лв.Нагревателя може да е с няколко вата по силен...и т.н.... :D

Сря Яну 18, 2017 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Автомобил: Outback
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Да и аз тъкмо това щях да кажа. Може малко повечко да нагрява и от там да идва пукането. Аз моят подгрев го пипах и мога да кажа , че се усеща доста слабо.
Колега Vami , това е подгрев на чистачките против обледеняване и ако се използва по предназначение , няма да има дертове. Много важно е също така стъклото да е добре изчистено от лед.

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk
 15

Сря Яну 18, 2017 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Silvergreen написа:
Да и аз тъкмо това щях да кажа. Може малко повечко да нагрява и от там да идва пукането. Аз моят подгрев го пипах и мога да кажа , че се усеща доста слабо.
Колега Vami , това е подгрев на чистачките против обледеняване и ако се използва по предназначение , няма да има дертове. Много важно е също така стъклото да е добре изчистено от лед.

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Това имах в предвид, нашите реотани са за затопляне на чистачките, не за размразяване на предното стъкло, за него си има парно.
Има коли, които имат тая екстра на предното стъкло - подгрев, като старите форд мондео, но там реотана върви по целия прозорец :) не само ниско долу.
Не претендирам да съм прав, но факт, че прозорците ви се пукат само зимата при много минус температури и сняг и лед. Освен в форума и в ФБ групата изреваха няколко човека от спукани стъкла тия дни.
Предните ми коли също имаха тази екстра, и си я ползвах винаги, но нямам спукан прозорец ( ама варненската зима е два дена през 3 години ).
Аз си имам странния навик да запаля колата и да я оставя с парно на макс 3-4мин. да се попречупи темп. на купе и мотор и тогава тръгвам.
Но реално освен реотана друга причина не виждам, а това, че се размразяват стъкла с гореща вода не е много правилно според мен - елементарна физика, същото е като горещ мотор и студена водоструйка - само проблеми ( дали сега или след време все ги има) :)

Пет Яну 20, 2017 8:59 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
Точно преди 3 години по това време точно във варненската зима през 1 седмица ми се спукаха челните стъкла и на двете коли, които никога не са имали никакви подгреви. Едната я направиха в Кобра с "европейско" стъкло по каско, но се осраха със сензора за светлина и дъжд и я върнах 3 пъти, като накрая се отказах и си оправих нещата сам. За другата - седмица по-късно не исках и да чувам за Кобра, доплатих си в Цербер да ми сложат Pilkington и всичко беше 6. Това "европейското" на първата се спука това лято, така го намерих една сутрин и нямаше никакви следи от камъчета. Смених го с Pilkington в Сим Пет Сим, София и съм доволен от монтажа, включително и на сензора за дъжд и светлина.

На Аутбека не спирам да си ползвам подгрева на чистачките на оригиналното стъкло и вече втора зима при мен не се е пукнало, въпреки че цялото е много бито от камъчета, пълно е със ситни точки.

Така че с подгреви, без подгреви, лете, зиме - все тая. Пука се, когато му дойде моментът. При всички положения температурните амплитуди оказват влияние, но не са първичната причина.

Пет Яну 20, 2017 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kerekovski написа:
На Аутбека не спирам да си ползвам подгрева на чистачките на оригиналното стъкло и вече втора зима при мен не се е пукнало, въпреки че цялото е много бито от камъчета, пълно е със ситни точки.

Това се опитвах няколко пъти да им обясна, но те си знаят тяхното и се отказах... На мнение съм, че ако не може да правиш едно нещо добре, по-добре не го прави.

Пет Яну 20, 2017 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 399
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе то това подгряване е малко ала - бала . Аз не го изключвам и звената на чистачките пак се одървят в движение и не чистят . Само като спра на място се пооправят нещата .

Пет Яну 20, 2017 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Silvergreen написа:

steling написа:
Това имах в предвид, нашите реотани са за затопляне на чистачките, не за размразяване на предното стъкло, за него си има парно.

А как ще коментирате това, че при форковците се пускат с един бутон заедно с подгрева на огледалата?

Пет Фев 03, 2017 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2