melhaer написа:
А и мисля, че не е разрешена такава конверсия, ако нямаш миене на фаровете, или греша - лед, нали е студена светлина и не би могла да топи сняг и изпарява вода?
Снегът няма нищо общо с това изискване. Дори и твоята халогенна крушка не грее толкова. Пипни си фара отпред и ще разбереш, че е така. Още повече, че и ти като мен си с лупи и температурата е по-ниска и въобще няма как да разтопи сняг. Идеята е когато се изцапа фара да няма отблясъци и да заслепяваш насрещно движещите.
В Австралия и някои Европейски страни( може би в целия европейски съюз) е задължително ако силата на крушката е повече от 2000lm да има почистваща система. В Щатите и Япония няма подобно изискване и явно не е толкова голям проблем липсата и.
За да спестят пари от тази система на бюджетните автомобили започват да слагат Xenon d8s 25w, който е 2000lm.
При ретрофит LED проблема е в охлаждането на електрониката и във фокуса. Изгледах десетки клипове, но никой от тях не ме убеди да сложа LED на късите. Реално основния лъч не стига по-далеч дори напротив. Цветовата температура, на масово предлаганите, не е много подходяща при дъжд, сняг и мъгла. Общо взето мисля, че все още е рано за ретрофит LED