Отговори на тема стр <  1, 2
 Крушки за предни светлини? 
Автор Съобщение

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е, толкова ли си огромни, че капачката не може да ги обгърне? Освен да се направи на този 3д принтер капачка със същия димаетър но по-дълбока...

Нед Фев 12, 2017 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако са с пасивно охлаждане са доста, а тези с вентилаторчетата, не ми вдъхват доверие на тези условия. Като ги затвориш под капачката, ще намалиш охлаждането и диодите ще прегреят. Живота им пряко зависи от температурата на която работят.

Нед Фев 12, 2017 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А и мисля, че не е разрешена такава конверсия, ако нямаш миене на фаровете, или греша - лед, нали е студена светлина и не би могла да топи сняг и изпарява вода?

Нед Фев 12, 2017 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 44
Автомобил: Subaru Legacy 3.0R MY06
Рейтинг: 48
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
melhaer написа:
А и мисля, че не е разрешена такава конверсия, ако нямаш миене на фаровете, или греша - лед, нали е студена светлина и не би могла да топи сняг и изпарява вода?

Снегът няма нищо общо с това изискване. Дори и твоята халогенна крушка не грее толкова. Пипни си фара отпред и ще разбереш, че е така. Още повече, че и ти като мен си с лупи и температурата е по-ниска и въобще няма как да разтопи сняг. Идеята е когато се изцапа фара да няма отблясъци и да заслепяваш насрещно движещите.
В Австралия и някои Европейски страни( може би в целия европейски съюз) е задължително ако силата на крушката е повече от 2000lm да има почистваща система. В Щатите и Япония няма подобно изискване и явно не е толкова голям проблем липсата и.
За да спестят пари от тази система на бюджетните автомобили започват да слагат Xenon d8s 25w, който е 2000lm.

При ретрофит LED проблема е в охлаждането на електрониката и във фокуса. Изгледах десетки клипове, но никой от тях не ме убеди да сложа LED на късите. Реално основния лъч не стига по-далеч дори напротив. Цветовата температура, на масово предлаганите, не е много подходяща при дъжд, сняг и мъгла. Общо взето мисля, че все още е рано за ретрофит LED

Нед Фев 12, 2017 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 7
Автомобил: Outback'03 Facelift H6 3.0 AT
Телефон: 0897961633
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря на всички Ви за отделеното време и отговорите. Оригиналните крушки са H7 за къси светлини и H1 за дълги!!!

Съб Юли 08, 2017 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2