Вчера успях да се позанимавам и свалих нацяло дроселовата клапа. Почистих я, но отзад (откъм колектора) общо взето няма как да се почисти повече освен ако не се кисне в нещо, но предполагам е нормално да е така:

Това е външната страна към филтъра:

Така изглежда отвътре колектора:

След това ресетнах пак акумулатора и до момента карах около 200км. само на бензин, като първо минах през 30км. процедурата, към която е даден линк горе. Положението си остава същото... Не е нещо фрапантно, но просто го забелязвам и ме дразни, още повече като преди това бях свикнал да бъде по друг начин. Просто при форсиране на свободен ход се държи различно, както и при палене на загрята кола леко губи обороите (а понякога и направо гасне).
Ще налея утре 20 литра 100 октана от ЕКО (досега си бях с обикновен бензин) да покарам още малко и да видя ако има промяна, но не мисля, че е до обучаване проблемът. На газаджиите да я връщам също не виждам смисъл в момента, щото се чувах с тях бая пъти, карах им я на място да я гледат и те ми казаха да ида при Павлин да я види, че нищо нередно не откриват... А уж има бая доволни хора от тях, не ми се струва да ме мятат. Не знам самият монтаж как е правен, дали е свалян колектора и т.н. и дали нещо някъде по тая линия не е фиксирано правилно, но мисля просто да покарам още 1000-2000км. докато стане за обслужване и тогава да я оставя при Павлин, ако той открие нещо нередно.
Не е като да нямам забележки за монтажа - например уговорката да ми сложат възможно най-голямата бутилка и като гледам по размери / каталог на LPi би трябвало да мога да събера и 65L докато са ми сложили 55L но да речем, че това не е кой знае какъв проблем.
Иначе другото което забелязах е, че LPi инжекторите ми са от светло кафевите:
https://use.zerniq.nl/upload/www.vialle ... prices.pdfТук уж пише, че тези са до 34HP per cylinder, а H6 би трябвало да е около 40 HP per cylinder, тоест за бели инжектори - не знам при другите колеги с LPi дали е направено по същия начин, а и това би трябвало да има значение по-скоро при високи обороти и тормоз на колата, а не при свободен ход.
Ами това е общо взето, като има някакво друго развитие ще пиша пак, но до момента тествах няколко разкачания на акумулатора, чистене на дроселовата клапа, каране само на бензин, 2-3-4 метода за обучение намерени из нета, но общо взето не виждам голяма промяна и колата пак не е както си беше преди инсталацията на газовото.