Ако има вече такава тема, моля простете, дайте линк към другата и затворете тази. Търсих с търсачката с ключови думи шум / прозорци / свистене, но не намерих...
Та мисля, че това е често срещан проблем при Subaru. В темата за ветробрани и дефлектори попадна един доста ценен пост с линк, но тъй като не искам да спамя другата тема за това отварям тази.
032 написа:
https://www.youtube.com/watch?v=WHKLN0JAvUg Много добър резултат и става лесно и евтино. Потърси залепващите уплътнения/ленти за врати и прозорци, ако не това.
Вече направих опит с доста близко до размера от видеото, но не съвсем, ефект нулев... Свързах се с колегата 032, той ми сподели опита си и материала, който е използвал, днес го купих, опитах пак (доста се старая), но ефекта пак е нулев.
Интересно ми е има ли други, които са опитвали и да се е получавало при тях?
Как трябва да изглежда вратата след подпъхване на гумата?
Ето две снимки:
Преди:
Прикачени файлове:
WP_20170329_18_16_29_Pro.jpg [ 258.74 KiB | Прегледано 914 пъти ]
След:
Прикачени файлове:
WP_20170329_18_16_05_Pro.jpg [ 276.57 KiB | Прегледано 914 пъти ]
Това, което ми направи впечатление от двата опита с различни материали е че когато е напъхано до край, както трябва седи, като на втората снимка без прехапваници тук-там. Ако има прехапано, значи някъде не е пъхнато до край. Когато е сложено на бързо може да изглежда, като на първата снимка все едно нищо не сме направили, от горе на всичко заради надигането и горното ъгълче стърчи ужасно и се получава голям отвор.
След всичките си наблюдения, мисля, че трябва да изглежда, като на втората снимка и така да бъде при всяко отваряне и затваряне на вратата или прозореца, без прехапваници. С опоритост стана и точно вече си мислих, че съм успял на 100% и си представях как този път няма да шуми, но след 75-80 км. почва да се чува.
Материалите, които ползвах (първия утре снимка), втория препоръчан от колегата 032 -
http://www.praktika-bg.com/index.php?id ... er=productНо аз лично не го препоръчвам, тъй като има дразнеща лента, под която има лепило, лесно се маха тази лента и почне ли да ви се лепка от долу вече става тегаво... Утре ще отида в специализиран магазин за уплатнители и ще докладвам...