| Автор |
Съобщение |
|
Tufaka
Автомобил: Subaru Lecacy
Рейтинг: 10
|
|
Здравейте, Колеги, става въпрос за субару легаси 2.5 2001. Така наречените отражатели-онези ламарини, които са монтирани по изпускателните колектори ми дрънчат яко. Веднъж ми ги заваряха преди няколко месеца пак се раздрънчаха, втори път ги заваряха преди 2 седмици и пак дрънчи ама не се трае и вече обмислям да ги махна нацяло. Моля споделете мнения, дали е добре да се махат? Може ли това да рефлектира върху нещо друго? Ако не е добре да се махат, как да реша проблема, защото до колкото ми казаха не е хубаво да се кара така, защото това бърка детонационния датчик?
|
|
|
|
| Вто Май 09, 2017 7:55 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
|
Махай ги, и моите дрънчаха и ги изрязох с флекса преди няколко години.Никакъв проблем не съм регистрирал в последствие.
|
|
|
|
| Вто Май 09, 2017 8:15 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Аз пък си ги оставих, но през 50мм пробих отвори и ги хванах с болчета и гайки. Където няма място за отвори щитовете ги подгънах и закопчах. Вече мина към година и не са мръднали. Иначе със заварки не става, късат се за нула време.
|
|
|
|
| Вто Май 09, 2017 8:21 pm |
|
|
|
Valio
|
По добре си смени майстора за заварките,отиди при друг но си махни кората под мотора за да достига и до предната част на отражателите.Другия вариант за тракането може да е натрошена пита на катализатора.. 
|
|
|
|
| Вто Май 09, 2017 8:24 pm |
|
|
|
Tufaka
|
Valio написа: По добре си смени майстора за заварките,отиди при друг но си махни кората под мотора за да достига и до предната част на отражателите.Другия вариант за тракането може да е натрошена пита на катализатора..  Правиха ми ги при Любо...там разбират доста от субару според мен и съм доволен от нещата, които съм правил при тях  За катализатора, също се чудя дали да го махам, но дрънченето не е от там, просто ясно се чува отпред и на място и в движение. Ако знам че няма да има проблем ги махам без да се замисля, но щом са ги проектирали и сложили в завода явно има защо. Притеснява ме да не вземе да загрява повече в този отсег и от там да повлияе на нещо друго, за това събирам мнения 
|
|
|
|
| Вто Май 09, 2017 9:13 pm |
|
|
|
Vami
|
И моите ги заваряваха два пъти при Любо, преди да направя това. Лошото е, че за да стане, трабва да свалиш изпускателните колектори и катализаторите.
|
|
|
|
| Вто Май 09, 2017 9:36 pm |
|
|
|
Tufaka
|
Vami написа: И моите ги заваряваха два пъти при Любо, преди да направя това. Лошото е, че за да стане, трабва да свалиш изпускателните колектори и катализаторите. Това е сложно да...и няма да мога сам да го направя  Другото е че след тези заварки по самите ламарини има дупки и самите те дрънчат като опират в колекторите, дори и да ги хвана отстрани тези дупки пак ще опират и дрънчат  Чудя се за някакви други изолации дали се слагат...мисля че съм виждал подобни неща в нета, но нямам представа как и от какво се правят 
|
|
|
|
| Вто Май 09, 2017 10:05 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
Още ли не си ги махнал тея ламаринки? Има и друг вариант ,ако толкова се притесняваш да не ти настинат колекторите можеш да ги увиеш с термолента,ще вдигне едни 5-10 коня  .
|
|
|
|
| Сря Май 10, 2017 5:57 am |
|
|
|
Tufaka
|
Anton Yankov написа: Още ли не си ги махнал тея ламаринки? Има и друг вариант ,ако толкова се притесняваш да не ти настинат колекторите можеш да ги увиеш с термолента,ще вдигне едни 5-10 коня  . Попрочетох и за тия термоленти, но повечето мнения са, че няма никакъв ефект, даже напротив...можело да задържат топлината и да пукнат тръбите  Мен ме притеснява да не е като се нагреят много и да вземат да разтопят и прецакат нещо друго, което минава наблизо до тях, я някакви кабели, я някакви гумени тампони и т.н., но щом казваш че ти години наред не си имал проблем ги махам и толкова. Твоята кола форестър ли е? Може и за това че е по висока да има достатъчно разстояние от тръбите до другите неща че да няма проблем 
|
|
|
|
| Сря Май 10, 2017 9:55 am |
|
|
|
askeless
|
|
Чугунийят на изпускателните колектор увивай рехаво. Не прекалявай, да останат и голи части. Наистина може да се спука. Тръбите от генерацията след колектора не ги бърка. Термолентите издържат 1000+ градуса, проблем става ако не се стегнат хубаво и се разплетат. Много преди да се запалят ще изтропа мотора.
|
|
|
|
| Сря Май 10, 2017 3:22 pm |
|
|
|
Tufaka
|
askeless написа: Чугунийят на изпускателните колектор увивай рехаво. Не прекалявай, да останат и голи части. Наистина може да се спука. Тръбите от генерацията след колектора не ги бърка. Термолентите издържат 1000+ градуса, проблем става ако не се стегнат хубаво и се разплетат. Много преди да се запалят ще изтропа мотора. А ако не сложа такава лента и ги оставя голи след като махна отражателите...аз за този вариант се чудя...защото тази лента хич не е евтина, а и трудно се била слагала и дето казваш...да не се разплете 
|
|
|
|
| Сря Май 10, 2017 5:12 pm |
|
|
|