Отговори на тема
 Изпускателна система-отражатели? 
Автор Съобщение

Постове: 74
Автомобил: Subaru Lecacy
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, Колеги, става въпрос за субару легаси 2.5 2001.
Така наречените отражатели-онези ламарини, които са монтирани по изпускателните колектори ми дрънчат яко. Веднъж ми ги заваряха преди няколко месеца пак се раздрънчаха, втори път ги заваряха преди 2 седмици и пак дрънчи ама не се трае и вече обмислям да ги махна нацяло. Моля споделете мнения, дали е добре да се махат? Може ли това да рефлектира върху нещо друго? Ако не е добре да се махат, как да реша проблема, защото до колкото ми казаха не е хубаво да се кара така, защото това бърка детонационния датчик?

Вто Май 09, 2017 7:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Махай ги, и моите дрънчаха и ги изрязох с флекса преди няколко години.Никакъв проблем не съм регистрирал в последствие.

Вто Май 09, 2017 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз пък си ги оставих, но през 50мм пробих отвори и ги хванах с болчета и гайки. Където няма място за отвори щитовете ги подгънах и закопчах. Вече мина към година и не са мръднали. Иначе със заварки не става, късат се за нула време.

Вто Май 09, 2017 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По добре си смени майстора за заварките,отиди при друг но си махни кората под мотора за да достига и до предната част на отражателите.Другия вариант за тракането може да е натрошена пита на катализатора.. :good:

Вто Май 09, 2017 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Valio написа:
По добре си смени майстора за заварките,отиди при друг но си махни кората под мотора за да достига и до предната част на отражателите.Другия вариант за тракането може да е натрошена пита на катализатора.. :good:

Правиха ми ги при Любо...там разбират доста от субару според мен и съм доволен от нещата, които съм правил при тях :bow: За катализатора, също се чудя дали да го махам, но дрънченето не е от там, просто ясно се чува отпред и на място и в движение. Ако знам че няма да има проблем ги махам без да се замисля, но щом са ги проектирали и сложили в завода явно има защо. Притеснява ме да не вземе да загрява повече в този отсег и от там да повлияе на нещо друго, за това събирам мнения :)

Вто Май 09, 2017 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И моите ги заваряваха два пъти при Любо, преди да направя това. Лошото е, че за да стане, трабва да свалиш изпускателните колектори и катализаторите.

Вто Май 09, 2017 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vami написа:
И моите ги заваряваха два пъти при Любо, преди да направя това. Лошото е, че за да стане, трабва да свалиш изпускателните колектори и катализаторите.

Това е сложно да...и няма да мога сам да го направя :( Другото е че след тези заварки по самите ламарини има дупки и самите те дрънчат като опират в колекторите, дори и да ги хвана отстрани тези дупки пак ще опират и дрънчат :( Чудя се за някакви други изолации дали се слагат...мисля че съм виждал подобни неща в нета, но нямам представа как и от какво се правят :(

Вто Май 09, 2017 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Още ли не си ги махнал тея ламаринки?
Има и друг вариант ,ако толкова се притесняваш да не ти настинат колекторите можеш да ги увиеш с термолента,ще вдигне едни 5-10 коня :-? .

Сря Май 10, 2017 5:57 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
Още ли не си ги махнал тея ламаринки?
Има и друг вариант ,ако толкова се притесняваш да не ти настинат колекторите можеш да ги увиеш с термолента,ще вдигне едни 5-10 коня :-? .

Попрочетох и за тия термоленти, но повечето мнения са, че няма никакъв ефект, даже напротив...можело да задържат топлината и да пукнат тръбите :pardon: Мен ме притеснява да не е като се нагреят много и да вземат да разтопят и прецакат нещо друго, което минава наблизо до тях, я някакви кабели, я някакви гумени тампони и т.н., но щом казваш че ти години наред не си имал проблем ги махам и толкова. Твоята кола форестър ли е? Може и за това че е по висока да има достатъчно разстояние от тръбите до другите неща че да няма проблем :pardon:

Сря Май 10, 2017 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чугунийят на изпускателните колектор увивай рехаво. Не прекалявай, да останат и голи части. Наистина може да се спука. Тръбите от генерацията след колектора не ги бърка. Термолентите издържат 1000+ градуса, проблем става ако не се стегнат хубаво и се разплетат. Много преди да се запалят ще изтропа мотора.

Сря Май 10, 2017 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
askeless написа:
Чугунийят на изпускателните колектор увивай рехаво. Не прекалявай, да останат и голи части. Наистина може да се спука. Тръбите от генерацията след колектора не ги бърка. Термолентите издържат 1000+ градуса, проблем става ако не се стегнат хубаво и се разплетат. Много преди да се запалят ще изтропа мотора.

А ако не сложа такава лента и ги оставя голи след като махна отражателите...аз за този вариант се чудя...защото тази лента хич не е евтина, а и трудно се била слагала и дето казваш...да не се разплете :-?

Сря Май 10, 2017 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема