Отговори на тема
 Спукан радиатор Н6 2001 автоматик 
Автор Съобщение

Постове: 44
Автомобил: Subaru Outback 2001 , H6 3.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,скоро си взех колата ( Н6 2001) и ето че след обслужванята дойде реда и радиатора да се спука... Има цепнатина в горния край на пластмасата в дясно до капачката. Едва ли е добре да се залепи? Колата е АТ скорости,дано не съм я прегрявал ,понеже стрелката не е показвала някакви аномалий...като отворих днес капачката след като беше изхвърлила антифриза си имаше в радиатора още...та сега каква е процедурата...какви пари и от къде да търся най-изгодно радиатор и има ли нещо специфично при смяната, и цената ме интересува . Ако някой има информация по въпроса ,моля да я сподели ,понеже горещо ме интересува :)

Пет Юни 09, 2017 11:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Търсиш нов радиатор - провери по сервизите да ти дадат цена със смяна.
Забрави за лепене - рисково е, особено при тези коли.

Пет Юни 09, 2017 11:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 107
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз се пробвах с лепене, но безуспешно та накрая си купих нов Koyo и не съм имал проблеми. Виж тук, за форума има намаление:

https://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=9939
 15

Съб Юни 10, 2017 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: Subaru
Нов фен
Отговори с цитат
Възползвай се от ситуацията и си сложи алуминиев радиатор.

Пон Юни 12, 2017 9:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм за по- мощен радиатор. Не знам твоето субару как е. Моето е същия модел и грее много яко. Перката се пуска през 1 минута ако си в града и чакаш в задръстване или караш бавно(под 60 км в час). Има си нужда от добро охлаждане. Доколкото разбрах по мощна и добра водна помпа не може да се сложи. Трябва си по дебел радиатор, който съдържа повече вода за да се увеличи обема на водата и цикъла загряване и охлаждане с перките да се разреди.
При мен може и проблема да е от ГИ, но не вярвам. Според мен двигателя отделя много топлина а радиатора му е малък. Количеството антифриз също е малко. При спряла кола за 45 секунди загрява от 90 до 96 градуса. За толкова сваля и от 96 до 91.

Пон Юни 12, 2017 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 135
Автомобил: GC,BH,SF,BP,SG,BR,GD, BMW
Рейтинг: 56
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stoychod написа:
И аз съм за по- мощен радиатор. Не знам твоето субару как е. Моето е същия модел и грее много яко. Перката се пуска през 1 минута ако си в града и чакаш в задръстване или караш бавно(под 60 км в час). Има си нужда от добро охлаждане. Доколкото разбрах по мощна и добра водна помпа не може да се сложи. Трябва си по дебел радиатор, който съдържа повече вода за да се увеличи обема на водата и цикъла загряване и охлаждане с перките да се разреди.
При мен може и проблема да е от ГИ, но не вярвам. Според мен двигателя отделя много топлина а радиатора му е малък. Количеството антифриз също е малко. При спряла кола за 45 секунди загрява от 90 до 96 градуса. За толкова сваля и от 96 до 91.

имаш проблем с колата, нито модела нито радиатора са проблемни ;) а и щом имаш и газ това е още едно нещо което трябва да се провери

Пон Юни 12, 2017 10:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 73
Автомобил: Outback H6 2008.
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
stoychod написа:

Колега, и аз съм с тази кола и за 45сек. да загрява така и то на място?!?! :-~
И аз карам на газ!
На мен ми прави впечатление, че се включват перки по-често когато съм пуснал климатика (което смятам зе редно) и не му обръщам внимание. Но в това време, което е навън сега (23-26 градуса), ако не ми работи климатика, в града (Варна) перките ми се включват доста рядко. :beer:

Пон Юни 12, 2017 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Поръчах радиатор капачка термостат и антифриз...исках да попитам за термостата ,къде се намира и сложна ли е смяната,,както и дали трябва да се изключват клемите на акумулатора при ремонта и нещо др ключово ако има да споделите ,което не е лошо да кажа на майстора

Сря Юни 14, 2017 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
maxon написа:
Поръчах радиатор капачка термостат и антифриз...исках да попитам за термостата ,къде се намира и сложна ли е смяната,,както и дали трябва да се изключват клемите на акумулатора при ремонта и нещо др ключово ако има да споделите ,което не е лошо да кажа на майстора

Няма сложно , откачат се 4 маркуча , ако си автоматик , ако не си два май само , сменя се термостат , тука имаше някаъв чалъм накъде да сочи да не се обърне наобратно , налива се антифриз и се обезвъздушава, желателно е да ти го прави майстор който си разбира от работата , ако е виждал и субару още по добре ;) .
А къпачката се отвива и завива с ръка :D .

Сря Юни 14, 2017 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А маркуча на маслото за автоматика като де откачи ,предполагам ще изтече,после се връща пак? И термостата ще се види къдесе намира , някъде по тръбите към радиатора...а за капачката вече ще питам и майстор =D>

Сря Юни 14, 2017 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 38
Автомобил: Subaru Outback AT
Телефон: 0887287618
Нов фен
Отговори с цитат
Я кажете от къде взимате тези алуминиеви радиатори?

Сря Юни 14, 2017 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kirlqn написа:

Зависи от бюджета ,но да споделя за китайче от колегата Kamenica можеш да го закупиш 300-350лв , ако искаш Мишамото ми звънни на тел.. За Н6 няма модел радиатор и се налага преправяне , отделно ще ти е нужен допълнителен маслен кулер за АТ , за твоята кола 2.5 мотор можеш да ползваш от Фори с ат охладител .При ръчка нещата са по-лесни , нужен е само подходящ за модела радиатор , но ръчките май не загряват , незнам не съм ги карал. П.С. Колега сложи си на Аватара модела на колата за да не гадаем за кой модел питаш.

Сря Юни 14, 2017 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 38
Автомобил: Subaru Outback AT
Телефон: 0887287618
Нов фен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
kirlqn написа:

Зависи от бюджета ,но да споделя за китайче от колегата Kamenica можеш да го закупиш 300-350лв , ако искаш Мишамото ми звънни на тел.. За Н6 няма модел радиатор и се налага преправяне , отделно ще ти е нужен допълнителен маслен кулер за АТ , за твоята кола 2.5 мотор можеш да ползваш от Фори с ат охладител .При ръчка нещата са по-лесни , нужен е само подходящ за модела радиатор , но ръчките май не загряват , незнам не съм ги карал. П.С. Колега сложи си на Аватара модела на колата за да не гадаем за кой модел питаш.

Ок мерси за инфото,аз ги гледах тези мишимотата ма дебеличко излиза близо 700 и отделно трябва и охладител,ще се насоча към китаец и охладител от фори .И слагам модела на аватара ,просто питах от къде се намират,аз засега не съм имал проблем но при смяна на антифриз счупих част от горния щуцер на радиатора , така карам вижда ми се остаряла пластмасата и да взимам мерки от рано .

Сря Юни 14, 2017 10:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема