Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 масла и добавки Bardahl 
Автор Съобщение

Постове: 98
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.5XT
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
колеги, видях че някой от вас са споделили впечатления от масла с тази марка. Та въпросът ми към всички е: дали наистина е вярно това което се рекламира или е поредният рекламен трик??? Визирам маслата Bardahl и по-специално добавката "фюлерин" или с други думи какво е мнението на тези които са ползвали масла с тази добавка или отделно добавка към масла:
Bardahl - SUMOLUB-BAR-2580
Изключителен подобрител за смазочни масла. Bardahl SUMOLUB е химическа съставка от последна генерация съдържаща нано частици. Тази комбинация от свойства значително подобрява работата и състоянето на: скоростни кутии, хидравлични системи, двигатели, редуктори и др. Bardahl SUMOLUB съдържа формулата Полар плюс, благодарение на която продукта взаимодейства с метала на молекулярно ниво, като същия освен, че образува стабилен маслен филм се втрива в самия метал. Благодарение на реакцията между продукта и метала, получаваме силна и сигурна защита при високо налягане и висока температура, отлична защита при екстремно натоварване и износване, намаляване на триенето, намаляване на изразходваната енеригя при триенето с повече от 40%, намалява работната температура с повече от - 42% ( see friction test ), значително намаляване на шума при работа. Отлична защита от корозия и оксидация. Безопасен за всякакви видове гарнитури, гумени уплътнения и т.н. Подходящ за всякакви видове на бронзови метали. Съвместим с всякакви видове масла. (Минерални, синтетични и полусинтетични). Удължава живота на маслото, машините и сервизните материали.
Начин на използване: SUMOLUB може да бъде смесван с всякакви смазочни масла,
5 % с хидравлични масла, 5 % с двигателни масла, 5 до 10% при редуктори, лагери и др.
надявам се всеки да сподели опит (който има такъв)

Пет Юни 23, 2017 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет колега,

Не ми става ясно точно какво те интересува - дали маслата са добри или дали фулерена добавен към тях наистина работи, та набързо и за двете.

Моя опит с маслата е само с 5w40 от пълната им синтетика със и без фулерен. Маслата са много добри според мен и задържат качествата си по-дълго в процеса на експлоатация. Какво имам в предвид - Eneos, Ravenol и Motul синтетика обикновенно не мърдат като ниво в двигателя докъм 3000-5000 км наработка и след това започват да изчезват в процеса на работа и докъм 8-10000 км обикновенно доливам до литър масло. С Bardahl нивото остава едно и също до 6000-7000 км наработка и необходимостта от доливане е съвсем малка ако изобщо е нужна.

Маслото с фулерен е по "прилепващо" в смисъл, че остава по повърхността на двигателя по-дълго време. За това съдя по времето, което минава докато нивото на маслото по щеката за мерене спира да се променя - около 15-на мин.

Като цяло продуктите на Bardahl изглеждат с добро качество, пробвал съм добавките им за почистване на бензинови и дизелови двигатели - резултатите са осезаеми и продължавам да ги ползвам.

Самия фулерен преставлява сфера съставена от въглеродни атоми, мисля, че минималния брой беше 60. Много устойчиви са и освен това бидейки сфери с нано-размер очевидно помагат за по-ниско механично триене. Повече за тях - тук:

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A4% ... 0%B5%D0%BD

Съб Юни 24, 2017 9:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 98
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.5XT
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря, колега. Точно това ме интересуваше. А ти сега с добавката ли караш или без? С други масла дали ефекта ще е същият?

Нед Юни 25, 2017 7:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В момента съм с масло на Bardahl което идва готово с добавка - XTC 5w40 c60. Не съм добавял само фулерен към друго масло, така че не мога да споделя резултати. Бих препоръчал обаче самото масло да е добро, защото добавката дори и да компенсира свойствата на некачествено масло до някъде ще си замине с него при смяната му.

Успех!

Нед Юни 25, 2017 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема