| Автор |
Съобщение |
|
BAlexandrov
|
|
От хил холдера е. Наведи се и погледни педала на съединителя или снимай или иди където са виждали такова нещо.
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 6:09 am |
|
|
|
chopers
Регистриран на: Чет Ное 24, 2016 10:08 am Постове: 32 Местоположение: Костинброд
Автомобил: OutBack III 2006
Рейтинг: 0
|

chopers написа: Хор нищо не става сменихме главината , оправихме спирачките, шлахйфабме буталата . Колата върви има си инерция и всичко у е ок , НО отпред отдясно грее нещо. Мисля че нямам Хил Холдър въоще.илк хич не работи по е е го тествах няколко пъти. А сега вече. Е знаеме какво е! Единственно което за електронни игри е че топлината идва от към диска дали нещо той да не е как трябва ? Съжалявам за маймуницата много са умни тези телефони и знаят български "по-добре" от нас ! Хора нищо не става сменихме главината, оправихме спирачките, шлайфахме буталата. Колата върви, има си инерция и всичко у е ок, НО отпред отдясно грее нещо. Мисля че нямам Хил Холдър въоще илк хич не работи, поне е го тествах няколко пъти. А сега вече не знаем какво е! Единственно което успях да установя е, че топлината идва от към диска и се чудя дали нещо той да не е читав ? Хил холдъра не сработва по никакъв начин ако го имам пробвах я под наклон. Натискам съединител и спирачка на наклона, пускам спирачката и колата тръгва назад. как ли не пробвах с леко отпускане на съединителя, с малко спирачка и не става.
_________________Хакуна Матата [email protected]
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 9:34 am |
|
|
|
chopers
Регистриран на: Чет Ное 24, 2016 10:08 am Постове: 32 Местоположение: Костинброд
|
|
Така на съединителя има нещо. моя съединител бил маслен. Има някаква букса на педала на съединителя и някакъв контакт като този на спирачката(педала) които е за стоповете. Дали е това ?
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 9:48 am |
|
|
|
chopers
|
chopers написа: Така на съединителя има нещо. моя съединител бил маслен. Има някаква букса на педала на съединителя и някакъв контакт като този на спирачката(педала) които е за стоповете. Дали е това ? но тези букси май са за круза или ?
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 11:09 am |
|
|
|
patko
|
|
Точно така - за круиза са.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 2:05 pm |
|
|
|
chopers
|
|
Ами значи нямам хил холдър Но все пак довечера ако се сетя ще снимам да покажа
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 3:53 pm |
|
|
|
chopers
|
BAlexandrov написа: От хил холдера е. Наведи се и погледни педала на съединителя или снимай или иди където са виждали такова нещо. Нямам такова животно аз , проверихме го по номера на рамата и няма. Сега сечудяможе ли накладките който съм сменил да са по дебели ?
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 10:16 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Възможно е, ама то ще се вижда при монтажа. Аз имах подобен проблем с челюсти за барабан, но за ден се поизпилиха и оправиха.
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 10:27 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Проверете предпазната ламарина между диска и главината дали не се е издула от ръжда и мръсотия и да опира в диска. Наскоро имах подобен проблем но отзад. Сваляте джанта и диск и под крика гледате дали стърчи навън гадината - ако да чук и длето и я прибирате навътре
|
|
|
|
| Пон Юли 03, 2017 11:10 pm |
|
|
|
DJANO
Регистриран на: Чет Авг 29, 2013 10:15 am Постове: 424 Местоположение: София
Автомобил: Audi A8
Рейтинг: 91  
|
Добре де, ако е тая ламарина няма ли да се чува стържене, което ще е доста силно? 
|
|
|
|
| Вто Юли 04, 2017 9:08 am |
|
|
|
chopers
|
BAlexandrov написа: Възможно е, ама то ще се вижда при монтажа. Аз имах подобен проблем с челюсти за барабан, но за ден се поизпилиха и оправиха. Не става карам ги вече няколко месеца и не се изпилват а когато сваля накладките са равномерно изтъркани.
|
|
|
|
| Вто Юли 04, 2017 9:57 am |
|
|
|
chopers
|
DJANO написа: Добре де, ако е тая ламарина няма ли да се чува стържене, което ще е доста силно?  да и аз тов си мисля. Колата има инерция може би не е колкото трябва но когато я бутна на рамо на загасен двигател нищо не стърже никъде. Стигнахме до там че си мислиме дали накладките не са ментета и да са по дебели отколкото трябва. Мисля да ги пилна малко за проба.
|
|
Последна промяна chopers на Вто Юли 04, 2017 10:02 am, променена общо 1 път
|
|
| Вто Юли 04, 2017 9:59 am |
|
|
|
DJANO
|
chopers написа: Нямам такова животно аз , проверихме го по номера на рамата и няма. Сега сечудяможе ли накладките който съм сменил да са по дебели ? Ако са по-дебели няма да успеят да ги монтират. В какво състояние са водачите на спирачните апарати? При мен като смених дискове и накладки също загря дясното колело, въпреки че бях смазал водачите. Оказа се, че на единия водач има една гумичка вътре, която се беше прецакала и задържаше апарата под ъгъл спрямо диска. Съотвено накладката триеше само в долния си край.
|
|
|
|
| Вто Юли 04, 2017 10:01 am |
|
|
|
chopers
|
DJANO написа: chopers написа: Нямам такова животно аз , проверихме го по номера на рамата и няма. Сега сечудяможе ли накладките който съм сменил да са по дебели ? Ако са по-дебели няма да успеят да ги монтират. Ами монтирахме ги но влизат доста плътно пък дисковете ми не са нови! т.е. ако взема нови дискове може би ще е трудно да се сложат
|
|
|
|
| Вто Юли 04, 2017 10:23 am |
|
|
|
DJANO
|
|
А самите бутала на апаратите лесно ли се прибраха? Потенциално там може да има някакво затягане, ако маншоните са прокъсани и влизат боклуци.
|
|
|
|
| Вто Юли 04, 2017 12:08 pm |
|
|
|
chopers
|
DJANO написа: А самите бутала на апаратите лесно ли се прибраха? Потенциално там може да има някакво затягане, ако маншоните са прокъсани и влизат боклуци. здрави са и вече и на ръка се прибират
|
|
|
|
| Вто Юли 04, 2017 12:45 pm |
|
|
|
DJANO
|
Спирачната течност сменяна ли е? Маркучите проверени ли са запушване? 
|
|
|
|
| Вто Юли 04, 2017 2:45 pm |
|
|
|
chopers
|
DJANO написа: Спирачната течност сменяна ли е? Маркучите проверени ли са запушване?  да, проверено !
|
|
|
|
| Вто Юли 04, 2017 3:24 pm |
|
|
|
DJANO
|
|
Ами последното за което се срещам е да има някакво изкривяване по главина/шенкел и диска да не върви успоредно с накладките... Странно звучи ама знае ли се...
|
|
|
|
| Вто Юли 04, 2017 4:40 pm |
|
|
|
quietriot
|
Извадете буталцата и вижте за боклук и промийте хубаво системата , моята от месец взе да го прави когато си иска , не връща буталото и почти блокира диска , утре съм при Любо на промивка, гаранция има боклук и задържа чат пат , защото всичко ми е ново, маркучи , водачи , бутала, дискове , накладки Ате изправяни преди месец, маншони на водачите и спорачна течност и чистени супорти, ма ей го на , пак главоболия и сервизи  , та за да грееш , феродото търка повече отколкото трябва , а то търка щото го държи буталото , там търси ключа от бараката, буталото и маншончето и боклук около тях. Другия вариянт е да е раздул маркуча от времето и да не връща добре течността и отатам да задържа , ма по не ми се вярва, повече залагам на боклук.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Юли 05, 2017 6:54 am |
|
|
|