| Автор |
Съобщение |
|
Bai Vladi
Регистриран на: Нед Фев 13, 2011 3:42 pm Постове: 49 Местоположение: Varna
Автомобил: subsru Forester XT 2017
Рейтинг: 16
|

Здравейте колеги.
Искам да ви информирам днес как новото ми фори ме шашна. Та излизам от гараж на кооперация на заден със средно голям наклон, спрях преди наклона и дадох леко газ и колата не мръдна. Дадох още газ пак не мърда само мотора ръмжи. Наложи се да я преместя по-напред , да включа X-mode та чак тогаз излязох със засилка. Е такова нещо не очаквах. Кактуса на жената го взема с леко въртене на гуми, а старото ми фори дизелак минаваше все едно е равно. Взех да съжалявам че го продадох. Не знам как ще ходя за риба с XT-то. Не мога да му се доверя вече. С дизелака съм газил в такива калища , че съм изкарвал акъла на месните рибари. Е вярно че смених цял съединител един път, ама ме върна жив и здрав.
Та въпроса ми е да не би от тая SVT кутия ????? Аз за пръв път карам кола автомат, приятно е на магистрала и шосе , ама ако ще ми прави такива номера по черни пътища хич не ми трябва. Не знам кво да правя. Гледах в you tube клипчета за този модел - много добро представяне на off road. Ама при мен не е така. Чудя се дали да не я тествам в някои пясъци във Варна. Ако някой колега е запознат , ще съм му благодарен да сподели.
Благодаря предварително.
|
|
|
|
| Пон Авг 07, 2017 10:27 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Нещо не е наред - да не би да си задействал e-brake или асистента за потегляне от наклон? Моят автомат не е CVT, но това, което описваш ми се е случвало при два случая - опит за потегляне с включена ръчна и при недостигане на лоста на точната позиция R (остава в някаква междинна)
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Авг 07, 2017 11:07 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
| Вто Авг 08, 2017 10:01 am |
|
|
|
Greg4o
|
Няма да се Плашиш колега. Наред си е колата. За риба като ходиш все назад ли караш? Супер си е машината и напред върви като трактор. САмо да не е с оня Геолендър дето може да се претрепе човек с него. Свиркай си. А и може да идем да ги тестваме лееекичко нейде. 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Авг 08, 2017 10:59 pm |
|
|
|
katlak
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 10:46 am Постове: 158 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109  
|
Според мен - задължително тествай в различни условия. Ако има проблем ще установиш при какви ситуации се проявява и като идеш в сервиза няма да могат да ти кажат "ми наред си е колата" и да те отпратят. Ако се окаже, че всичко е ок и е въпрос на конструктивни особености - поне ще знаеш предела на възможностите на колата. 
_________________ https://promachines.bg/
https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/
|
|
|
|
| Сря Авг 09, 2017 7:54 am |
|
|
|
Bai Vladi
Регистриран на: Нед Фев 13, 2011 3:42 pm Постове: 49 Местоположение: Varna
Автомобил: subsru Forester XT 2017
Рейтинг: 16
|
|
Благодаря на всички.
Може и аз да не работя както трябва с тая ръчка. Един мой приятел ми каза че я мърдам като селянин. Трябвало по-внимателно. При първа възможност ще направя off road test.
|
|
|
|
| Сря Авг 09, 2017 12:13 pm |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
Здравей колега, Надявам се, че няма да бъда много оф топик с това, което напиша но много се доближава до, това което ти се е случило. Колата ми е 2004та, ръчка с бързи и бавни. Бяхме на Албена преди няколко дена и тъйкато не можах да намеря място до плажа се наложи да се качвам на бордюр (малко по-висок от нормалното). Опрях предните гуми до бордюра и реших да мина на бавни  В този момент колата само ръмжеше и не мърдаше  Излязох от колата почти разплакан да видя дали пък случайно не съм направил нещо лошо (повреда или нещо), нищо видимо. Дадох назад и колата тръгна пак напред нормално и си. Предполагам, че или се е задействала някаква защита при мен или ръчката за бързи и бавни не е била в крайно положение на бавни. Но съм склонен да вярвам, че това е някакъв вид защита или хил-холдър "random bug". А може и от ръчката. Поздрави.
|
|
|
|
| Сря Авг 09, 2017 1:05 pm |
|
|
|
ski_person
Автомобил: 2002 Outback sedan 3.0 H6
Телефон: 0884793503
Рейтинг: 83 
|
Здравейте колеги! карал съм преди различни джипове, но от скоро съм на Аутбек 2002 автомат. В общи линии моето наблюдение е, че всички механични 4х4 при включване на блокаж изискват следното: автомобилът да е в спряло положение, с натиснат съединител да се превключи ръчката за блокажа, след което да се включи на задна предавка, да се извървят 2-3 метра назад и след това се потегля напред с напълно блокиран заден, преден или централен диференциал (в зависимост от марката). Пробвайте така. това е само мнение. 
|
|
|
|
| Сря Авг 09, 2017 1:41 pm |
|
|
|
Vmax
|
ski_person написа: Здравейте колеги! карал съм преди различни джипове, но от скоро съм на Аутбек 2002 автомат. В общи линии моето наблюдение е, че всички механични 4х4 при включване на блокаж изискват следното: автомобилът да е в спряло положение, с натиснат съединител да се превключи ръчката за блокажа, след което да се включи на задна предавка, да се извървят 2-3 метра назад и след това се потегля напред с напълно блокиран заден, преден или централен диференциал (в зависимост от марката). Пробвайте така. това е само мнение.  Прочете ли изобщо, че автора на темата е с АТ, а не с МТ, и то със СВТ кутия??? И какво общо има задействането на блокаж при ръчна кутия на автомобил, който не е Субару с конкретния казус?
|
|
|
|
| Сря Авг 09, 2017 3:00 pm |
|
|
|
delf
Регистриран на: Съб Яну 23, 2016 5:34 pm Постове: 116 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5xt 05
Рейтинг: 49 
|
Съжалявам за случката колега! Не съм компетентен за евентуалния проблем но поне мога да дам пример как е при мен. Изхода на гаража ни от кооперацията ни е доста стръмен. За да е по ясно, малко сняг или лед да има и всичко остава долу. Пробвал съм да излизам напред, назад, със спиране по средата и никого не съм имал и замисляне. Дали не е някой тривиален проблем или нещо да е включена или не някоя си модерна система? Не се кахъри, тества за да си сигурен. Решение има на всеки проблем! 
|
|
|
|
| Сря Авг 09, 2017 9:24 pm |
|
|
|
tst
|
|
Пробвайте тази сутрин същото упражнение, но бъдете сигурен, че е включен лоста на съответното положение правилно.
|
|
|
|
| Чет Авг 10, 2017 1:53 am |
|
|
|
xargs
Регистриран на: Вто Авг 05, 2014 4:23 pm Постове: 264 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238     
|
При някои от първите CVT-та имаше сведения за подобен проблем - https://www.youtube.com/watch?v=epB9BiOX5hsМисля, че е решен проблема (софтуерно или хардуерно не знам) в следващите моделни години, тъй че ако кола 2017та го прави, вероятно има нужда от преглед в сервиз.
|
|
|
|
| Пет Авг 11, 2017 2:40 am |
|
|
|