Отговори на тема
 Първо леко разочарование от Forester XT 2017 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 49
Автомобил: subsru Forester XT 2017
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги.

Искам да ви информирам днес как новото ми фори ме шашна.
Та излизам от гараж на кооперация на заден със средно голям наклон, спрях преди наклона и дадох леко газ и колата не мръдна.
Дадох още газ пак не мърда само мотора ръмжи. Наложи се да я преместя по-напред , да включа X-mode та чак тогаз излязох със засилка.
Е такова нещо не очаквах. Кактуса на жената го взема с леко въртене на гуми, а старото ми фори дизелак минаваше все едно е равно.
Взех да съжалявам че го продадох.
Не знам как ще ходя за риба с XT-то. Не мога да му се доверя вече. С дизелака съм газил в такива калища , че съм изкарвал акъла на месните рибари.
Е вярно че смених цял съединител един път, ама ме върна жив и здрав.

Та въпроса ми е да не би от тая SVT кутия ?????
Аз за пръв път карам кола автомат, приятно е на магистрала и шосе , ама ако ще ми прави такива номера по черни пътища хич не ми трябва.
Не знам кво да правя. Гледах в you tube клипчета за този модел - много добро представяне на off road. Ама при мен не е така. Чудя се дали да не я тествам
в някои пясъци във Варна.
Ако някой колега е запознат , ще съм му благодарен да сподели.

Благодаря предварително.

Пон Авг 07, 2017 10:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нещо не е наред - да не би да си задействал e-brake или асистента за потегляне от наклон?
Моят автомат не е CVT, но това, което описваш ми се е случвало при два случая - опит за потегляне с включена ръчна и при недостигане на лоста на точната позиция R (остава в някаква междинна)

Пон Авг 07, 2017 11:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, погледни темата, предполагам нещо такова е станало при теб...
viewtopic.php?f=1&t=20609&p=243000&hilit=cvt+%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F#p243000

Вто Авг 08, 2017 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма да се Плашиш колега. Наред си е колата. За риба като ходиш все назад ли караш?
Супер си е машината и напред върви като трактор. САмо да не е с оня Геолендър дето може да се претрепе човек с него.
Свиркай си. А и може да идем да ги тестваме лееекичко нейде. :beer:

Вто Авг 08, 2017 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен - задължително тествай в различни условия.
Ако има проблем ще установиш при какви ситуации се проявява и като идеш в сервиза няма да могат да ти кажат "ми наред си е колата" и да те отпратят.
Ако се окаже, че всичко е ок и е въпрос на конструктивни особености - поне ще знаеш предела на възможностите на колата. :)

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/

Сря Авг 09, 2017 7:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 49
Автомобил: subsru Forester XT 2017
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря на всички.

Може и аз да не работя както трябва с тая ръчка. Един мой приятел ми каза че я мърдам като селянин. Трябвало по-внимателно.
При първа възможност ще направя off road test.

Сря Авг 09, 2017 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей колега,
Надявам се, че няма да бъда много оф топик с това, което напиша но много се доближава до, това което ти се е случило. Колата ми е 2004та, ръчка с бързи и бавни. Бяхме на Албена преди няколко дена и тъйкато не можах да намеря място до плажа се наложи да се качвам на бордюр (малко по-висок от нормалното). Опрях предните гуми до бордюра и реших да мина на бавни :) В този момент колата само ръмжеше и не мърдаше :-~ Излязох от колата почти разплакан да видя дали пък случайно не съм направил нещо лошо (повреда или нещо), нищо видимо. Дадох назад и колата тръгна пак напред нормално и си. Предполагам, че или се е задействала някаква защита при мен или ръчката за бързи и бавни не е била в крайно положение на бавни.
Но съм склонен да вярвам, че това е някакъв вид защита или хил-холдър "random bug". А може и от ръчката.
Поздрави.

Сря Авг 09, 2017 1:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 74
Автомобил: 2002 Outback sedan 3.0 H6
Телефон: 0884793503
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!

карал съм преди различни джипове, но от скоро съм на Аутбек 2002 автомат.
В общи линии моето наблюдение е, че всички механични 4х4 при включване на блокаж изискват следното: автомобилът да е в спряло положение, с натиснат съединител да се превключи ръчката за блокажа, след което да се включи на задна предавка, да се извървят 2-3 метра назад и след това се потегля напред с напълно блокиран заден, преден или централен диференциал (в зависимост от марката). Пробвайте така.
това е само мнение. :idea:

Сря Авг 09, 2017 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ski_person написа:
Здравейте колеги!

карал съм преди различни джипове, но от скоро съм на Аутбек 2002 автомат.
В общи линии моето наблюдение е, че всички механични 4х4 при включване на блокаж изискват следното: автомобилът да е в спряло положение, с натиснат съединител да се превключи ръчката за блокажа, след което да се включи на задна предавка, да се извървят 2-3 метра назад и след това се потегля напред с напълно блокиран заден, преден или централен диференциал (в зависимост от марката). Пробвайте така.
това е само мнение. :idea:

Прочете ли изобщо, че автора на темата е с АТ, а не с МТ, и то със СВТ кутия???
И какво общо има задействането на блокаж при ръчна кутия на автомобил, който не е Субару с конкретния казус?

Сря Авг 09, 2017 3:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 116
Автомобил: Forester 2.5xt 05
Рейтинг: 49
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Съжалявам за случката колега!
Не съм компетентен за евентуалния проблем но поне мога да дам пример как е при мен.
Изхода на гаража ни от кооперацията ни е доста стръмен. За да е по ясно, малко сняг или лед да има и всичко остава долу.
Пробвал съм да излизам напред, назад, със спиране по средата и никого не съм имал и замисляне.
Дали не е някой тривиален проблем или нещо да е включена или не някоя си модерна система?
Не се кахъри, тества за да си сигурен.
Решение има на всеки проблем! :)

Сря Авг 09, 2017 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
Пробвайте тази сутрин същото упражнение, но бъдете сигурен, че е включен лоста на съответното положение правилно.

Чет Авг 10, 2017 1:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При някои от първите CVT-та имаше сведения за подобен проблем - https://www.youtube.com/watch?v=epB9BiOX5hs

Мисля, че е решен проблема (софтуерно или хардуерно не знам) в следващите моделни години, тъй че ако кола 2017та го прави, вероятно има нужда от преглед в сервиз.

Пет Авг 11, 2017 2:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема