Отговори на тема
 Въздушно окачване на LEGACY ( OUTBACK) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 46
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Решил съм да вземам LEGACY или OUTBACK след 2000 год., доста попрочетох от форума, но не открих мнения и отзиви за въздушното окачване. Създава ли проблеми и какви ? При LEGACY-то доколкото съм запознат това не е серийна екстра и се слага единственно при комбитата. Поне седан с нивомат не съм срешал по обявите в Германия. При OUTBACK-а това е стандарт при серийното оборудване.
Ще съм благодарен на компетентни мнения по отношение на "Въздушно окачване" :)

Нед Окт 19, 2008 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
здрасти! взел си много мъдро решение, поздравления :D аз карам легаси 2001 с въздушно окачване и да чукам на дърво не съм имал проблем :-) колата вече е на 200 000 км! возията е по-комфортна от нормалното окачване, единствено ако ти се наложи смяна на въздушна възглавница е малко дебело-800-1000 лв за 1 бр, а май се сменяли по двойки :-D според мен покупката на кола втора употреба си е късмет относно това дали ще дефектира или не, а факта че си избрал субару значително увеличава шанса ти да посещаваш рядко сервизи :-D

Нед Окт 19, 2008 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Колега, мисля че грешно са те осведомили. Аз имам Outback 2000 г. и няма въздушно окачване, както и никой друг Outback който съм виждал. Въздушното окачване го има при Legacy комби като екстра. Възможно е да го има като екстра и при Outback, но до сега не съм попадал на нито един такъв екземпляр.
Аз като събирах информация преди да купя моята кола от вссякъде ме съветваха да стоя далеч от ъздушното окачване заради цената на частите при евентуален проблем и надеждността като цяло.
Ако ти трябва по-висок просвет просто се насочи към Outback.

Нед Окт 19, 2008 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
До колкото знам няма Аутвек с въздушно окачване. То е екстра при моделите GX на Легаси.

Нед Окт 19, 2008 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ясно, значи с две думи да избягвам автомобил със въздушно окачване.
А относно Аутбека, аз лично съм виждал с въздушно

Нед Окт 19, 2008 7:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Pepi го е казал най-ясно :D

Може да си виждал с лепенка Outback :wink:

Относно въздушното - вече няколко човека които знам го смениха. Попрочети из форума има теми.

Нед Окт 19, 2008 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
де бе,вземи си :wink:

Нед Окт 19, 2008 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
raptor написа:
Ясно, значи с две думи да избягвам автомобил със въздушно окачване.
А относно Аутбека, аз лично съм виждал с въздушно

А дали погледна под калниците какво има, възглавница или макферсон?

Нед Окт 19, 2008 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ок, благодаря. Възможно е да се бъркам. В крайна сметка каквото първо изпадне на добра цена това ще взема, стига да е 2.5, кожа климатроник, за предпочитане автоматик. И без въздушно :-D

Пон Окт 20, 2008 9:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Знае ли някой външен сайт за пазаруване за това прословуто въздушно окачване.

Пон Окт 20, 2008 9:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
колеги около нова година ще ходя до дубай и ще проверя кое колко струва там :-) чувам, че било евтинийка :-D

Пон Окт 20, 2008 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 79
Автомобил: Legacy 2.5 AT, Audi TT RS Coupé
Телефон: +359888833671
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте!
Моето Субару Легаси 2,5 автоматик 2000г. е с въздушно окачване. Когато го купих от Швейцария, първото нещо което ме предупредиха да проверя е дали са читави сферите и се оказа, че са току що сменени с нови новенички, както и ремъците - комплект с ангренажа, дисковете и накладките...
Супер съм доволен от колицата, но така и не можах да разбера как се повдига Легасито.
По телефона ми обясняваха за някакъв бутон, който като го натисна мога да вдигам и да свялям колата в зависимост от пътя, но не можах да го открия.
Единствения случай, когато беше паднало ниско, беше когато го вдигнаха на крика, за да му сменят маслото и след това чаках 20-30 секунди да се вдигне след като го запалих.
Някой знае ли кой е този бутон, който повдига колата или някой си прави майтап с мен и няма такива екстри в Легаси!?!

Вто Окт 21, 2008 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Wintry написа:
Здравейте!
Моето Субару Легаси 2,5 автоматик 2000г. е с въздушно окачване. Когато го купих от Швейцария, първото нещо което ме предупредиха да проверя е дали са читави сферите и се оказа, че са току що сменени с нови новенички, както и ремъците - комплект с ангренажа, дисковете и накладките...
Супер съм доволен от колицата, но така и не можах да разбера как се повдига Легасито.
По телефона ми обясняваха за някакъв бутон, който като го натисна мога да вдигам и да свялям колата в зависимост от пътя, но не можах да го открия.
Единствения случай, когато беше паднало ниско, беше когато го вдигнаха на крика, за да му сменят маслото и след това чаках 20-30 секунди да се вдигне след като го запалих.
Някой знае ли кой е този бутон, който повдига колата или някой си прави майтап с мен и няма такива екстри в Легаси!?!

Бутона ако го има се намира до лоста за скоростите и на него пише HIGH IN. Работи до скорост от 80км/ч. Като го натиснеш започва да мига и лампа на таблото докато надуе системата и после започва да свети постоянно. Ако прескочиш 80 км/ч колата автоматично се сваля надолу и процеса се повтаря, когато отново паднеш под 80 км/ч. :wink:

Сря Окт 22, 2008 8:34 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Flat 6 написа:
Бутона ако го има се намира до лоста за скоростите и на него пише HIGH IN. Работи до скорост от 80км/ч. Като го натиснеш започва да мига и лампа на таблото докато надуе системата и после започва да свети постоянно. Ако прескочиш 80 км/ч колата автоматично се сваля надолу и процеса се повтаря, когато отново паднеш под 80 км/ч. :wink:

Много благодаря, за обяснението! Няколко пъти го натисках, но не предполагах, че трябва да го държа натиснат за да надуе сферите. Мислех, че е достатъчно само да го натисна и готово. И мнооооооогооо баааавноооо надува тая играчка.
Още веднъж благодаря!

Сря Окт 22, 2008 5:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ама то и не трябва да го държиш :)

Сря Окт 22, 2008 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Не трябва да го държиш, а само да го натиснеш. И да, наистина тези системи надуват по-бавно. Докато тече процеса лампата мига, когато е готова системата лампата започва да свети постоянно и можеш да караш...

Чет Окт 23, 2008 9:26 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Flat 6 написа:
Не трябва да го държиш, а само да го натиснеш. И да, наистина тези системи надуват по-бавно. Докато тече процеса лампата мига, когато е готова системата лампата започва да свети постоянно и можеш да караш...

Благодаря, вече всичко ми е ясно.

Нед Окт 26, 2008 1:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Wintry написа:
Flat 6 написа:

Благодаря, вече всичко ми е ясно.

http://subaru.interquadro.net/.

Нед Окт 26, 2008 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема