| Автор |
Съобщение |
|
raptor
Регистриран на: Вто Ное 20, 2007 6:57 pm Постове: 46 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Решил съм да вземам LEGACY или OUTBACK след 2000 год., доста попрочетох от форума, но не открих мнения и отзиви за въздушното окачване. Създава ли проблеми и какви ? При LEGACY-то доколкото съм запознат това не е серийна екстра и се слага единственно при комбитата. Поне седан с нивомат не съм срешал по обявите в Германия. При OUTBACK-а това е стандарт при серийното оборудване.
Ще съм благодарен на компетентни мнения по отношение на "Въздушно окачване" 
_________________ Subaru Impreza 2.0 4WD M/T '98
|
|
|
|
| Нед Окт 19, 2008 12:10 pm |
|
|
|
subko`01
Регистриран на: Нед Окт 05, 2008 12:22 am Постове: 30 Местоположение: sofia Рейтинг: 0
|
здрасти! взел си много мъдро решение, поздравления  аз карам легаси 2001 с въздушно окачване и да чукам на дърво не съм имал проблем  колата вече е на 200 000 км! возията е по-комфортна от нормалното окачване, единствено ако ти се наложи смяна на въздушна възглавница е малко дебело-800-1000 лв за 1 бр, а май се сменяли по двойки  според мен покупката на кола втора употреба си е късмет относно това дали ще дефектира или не, а факта че си избрал субару значително увеличава шанса ти да посещаваш рядко сервизи 
|
|
|
|
| Нед Окт 19, 2008 12:20 pm |
|
|
|
Dobs
Регистриран на: Чет Окт 04, 2007 2:21 pm Постове: 176 Местоположение: Бургас Рейтинг: 102  
|
|
Колега, мисля че грешно са те осведомили. Аз имам Outback 2000 г. и няма въздушно окачване, както и никой друг Outback който съм виждал. Въздушното окачване го има при Legacy комби като екстра. Възможно е да го има като екстра и при Outback, но до сега не съм попадал на нито един такъв екземпляр.
Аз като събирах информация преди да купя моята кола от вссякъде ме съветваха да стоя далеч от ъздушното окачване заради цената на частите при евентуален проблем и надеждността като цяло.
Ако ти трябва по-висок просвет просто се насочи към Outback.
|
|
|
|
| Нед Окт 19, 2008 2:36 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
|
До колкото знам няма Аутвек с въздушно окачване. То е екстра при моделите GX на Легаси.
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Нед Окт 19, 2008 6:51 pm |
|
|
|
raptor
Регистриран на: Вто Ное 20, 2007 6:57 pm Постове: 46 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Ясно, значи с две думи да избягвам автомобил със въздушно окачване.
А относно Аутбека, аз лично съм виждал с въздушно
|
|
|
|
| Нед Окт 19, 2008 7:42 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Pepi го е казал най-ясно
Може да си виждал с лепенка Outback
Относно въздушното - вече няколко човека които знам го смениха. Попрочети из форума има теми.
|
|
|
|
| Нед Окт 19, 2008 8:52 pm |
|
|
|
imprezaWRX
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 2:38 pm Постове: 1791 Местоположение: Белово
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Рейтинг: 0
|
де бе,вземи си 
_________________ 201 HP tunet 3S-GE
|
|
|
|
| Нед Окт 19, 2008 8:54 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
raptor написа: Ясно, значи с две думи да избягвам автомобил със въздушно окачване. А относно Аутбека, аз лично съм виждал с въздушно
А дали погледна под калниците какво има, възглавница или макферсон?
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Нед Окт 19, 2008 10:56 pm |
|
|
|
raptor
|
Ок, благодаря. Възможно е да се бъркам. В крайна сметка каквото първо изпадне на добра цена това ще взема, стига да е 2.5, кожа климатроник, за предпочитане автоматик. И без въздушно 
|
|
|
|
| Пон Окт 20, 2008 9:02 am |
|
|
|
gechi
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 2:46 pm Постове: 183 Местоположение: Бургас
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
|
|
Знае ли някой външен сайт за пазаруване за това прословуто въздушно окачване.
|
|
|
|
| Пон Окт 20, 2008 9:17 am |
|
|
|
subko`01
Регистриран на: Нед Окт 05, 2008 12:22 am Постове: 30 Местоположение: sofia Рейтинг: 0
|
колеги около нова година ще ходя до дубай и ще проверя кое колко струва там  чувам, че било евтинийка 
|
|
|
|
| Пон Окт 20, 2008 2:14 pm |
|
|
|
Wintry
Регистриран на: Пет Сеп 19, 2008 5:34 pm Постове: 79 Местоположение: Sofia
Автомобил: Legacy 2.5 AT, Audi TT RS Coupé
Телефон: +359888833671
Рейтинг: 20
|
|
Здравейте!
Моето Субару Легаси 2,5 автоматик 2000г. е с въздушно окачване. Когато го купих от Швейцария, първото нещо което ме предупредиха да проверя е дали са читави сферите и се оказа, че са току що сменени с нови новенички, както и ремъците - комплект с ангренажа, дисковете и накладките...
Супер съм доволен от колицата, но така и не можах да разбера как се повдига Легасито.
По телефона ми обясняваха за някакъв бутон, който като го натисна мога да вдигам и да свялям колата в зависимост от пътя, но не можах да го открия.
Единствения случай, когато беше паднало ниско, беше когато го вдигнаха на крика, за да му сменят маслото и след това чаках 20-30 секунди да се вдигне след като го запалих.
Някой знае ли кой е този бутон, който повдига колата или някой си прави майтап с мен и няма такива екстри в Легаси!?!
_________________ Everyone of us is an Angel with one wing and we can fly only if we hug each-other strongly!
|
|
|
|
| Вто Окт 21, 2008 10:45 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|

Wintry написа: Здравейте! Моето Субару Легаси 2,5 автоматик 2000г. е с въздушно окачване. Когато го купих от Швейцария, първото нещо което ме предупредиха да проверя е дали са читави сферите и се оказа, че са току що сменени с нови новенички, както и ремъците - комплект с ангренажа, дисковете и накладките... Супер съм доволен от колицата, но така и не можах да разбера как се повдига Легасито. По телефона ми обясняваха за някакъв бутон, който като го натисна мога да вдигам и да свялям колата в зависимост от пътя, но не можах да го открия. Единствения случай, когато беше паднало ниско, беше когато го вдигнаха на крика, за да му сменят маслото и след това чаках 20-30 секунди да се вдигне след като го запалих. Някой знае ли кой е този бутон, който повдига колата или някой си прави майтап с мен и няма такива екстри в Легаси!?!
Бутона ако го има се намира до лоста за скоростите и на него пише HIGH IN. Работи до скорост от 80км/ч. Като го натиснеш започва да мига и лампа на таблото докато надуе системата и после започва да свети постоянно. Ако прескочиш 80 км/ч колата автоматично се сваля надолу и процеса се повтаря, когато отново паднеш под 80 км/ч. 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Сря Окт 22, 2008 8:34 am |
|
|
|
Wintry
|
Flat 6 написа: Бутона ако го има се намира до лоста за скоростите и на него пише HIGH IN. Работи до скорост от 80км/ч. Като го натиснеш започва да мига и лампа на таблото докато надуе системата и после започва да свети постоянно. Ако прескочиш 80 км/ч колата автоматично се сваля надолу и процеса се повтаря, когато отново паднеш под 80 км/ч. 
Много благодаря, за обяснението! Няколко пъти го натисках, но не предполагах, че трябва да го държа натиснат за да надуе сферите. Мислех, че е достатъчно само да го натисна и готово. И мнооооооогооо баааавноооо надува тая играчка.
Още веднъж благодаря!
_________________ Everyone of us is an Angel with one wing and we can fly only if we hug each-other strongly!
|
|
|
|
| Сря Окт 22, 2008 5:31 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Ама то и не трябва да го държиш 
|
|
|
|
| Сря Окт 22, 2008 5:45 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
|
Не трябва да го държиш, а само да го натиснеш. И да, наистина тези системи надуват по-бавно. Докато тече процеса лампата мига, когато е готова системата лампата започва да свети постоянно и можеш да караш...
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Чет Окт 23, 2008 9:26 am |
|
|
|
Wintry
|
Flat 6 написа: Не трябва да го държиш, а само да го натиснеш. И да, наистина тези системи надуват по-бавно. Докато тече процеса лампата мига, когато е готова системата лампата започва да свети постоянно и можеш да караш...
Благодаря, вече всичко ми е ясно.
|
|
|
|
| Нед Окт 26, 2008 1:49 pm |
|
|
|
gechi
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 2:46 pm Постове: 183 Местоположение: Бургас
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
|
Wintry написа: Flat 6 написа: Не трябва да го държиш, а само да го натиснеш. И да, наистина тези системи надуват по-бавно. Докато тече процеса лампата мига, когато е готова системата лампата започва да свети постоянно и можеш да караш... Благодаря, вече всичко ми е ясно.
http://subaru.interquadro.net/.
|
|
|
|
| Нед Окт 26, 2008 6:09 pm |
|
|
|