|
Страница 1 от 1
|
|
Въпрос за покупка на Форестър-дизел?
| Автор |
Съобщение |
|
Pirgos
|
|
Здравейте колеги!Нов съм във форума.От известно време имам желание да се сдобия с Форестър.Ходих да гледам един произведен януари 2009г.,който ми допадна много,но ме притесни прочетеното,че имат проблем с вала,а един такъв ремонт ще ми дойде много.Въпросният екземпляр беше на 150 000км.,а според много мнения тогава е най-верочтният момент за проблем.Този специално ме озадачи,че палеше с повечко въртене,което не знам колко е нормално за топла кола.Гледам,че има обяви за такива,които пише,че са със сменен двигател гаранционно.Можете ли да ми кажете дали след като е сменен двигателя гаранционно то поставеният двигател няма да даде същият проблем?То е ясно,че нищо не се знае,но имам предвид дали слагат пак от дефектната серия двигатели?Четох някъде,че трябва да са Евро5 новите,но тези са пак Евро4.Та се чудя дали това има значение...благодаря ви предварително!
|
|
|
|
| Вто Апр 30, 2019 10:20 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
Pirgos написа: Здравейте колеги!Нов съм във форума.От известно време имам желание да се сдобия с Форестър.Ходих да гледам един произведен януари 2009г.,който ми допадна много,но ме притесни прочетеното,че имат проблем с вала,а един такъв ремонт ще ми дойде много.Въпросният екземпляр беше на 150 000км.,а според много мнения тогава е най-верочтният момент за проблем.Този специално ме озадачи,че палеше с повечко въртене,което не знам колко е нормално за топла кола.Гледам,че има обяви за такива,които пише,че са със сменен двигател гаранционно.Можете ли да ми кажете дали след като е сменен двигателя гаранционно то поставеният двигател няма да даде същият проблем?То е ясно,че нищо не се знае,но имам предвид дали слагат пак от дефектната серия двигатели?Четох някъде,че трябва да са Евро5 новите,но тези са пак Евро4.Та се чудя дали това има значение...благодаря ви предварително! виж моя. Евро 5 е! Sent from my iPhone using Tapatalk
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Сря Май 01, 2019 6:02 am |
|
|
|
nikentce
|

Pirgos написа: Здравейте колеги!Нов съм във форума.От известно време имам желание да се сдобия с Форестър.Ходих да гледам един произведен януари 2009г.,който ми допадна много,но ме притесни прочетеното,че имат проблем с вала,а един такъв ремонт ще ми дойде много.Въпросният екземпляр беше на 150 000км.,а според много мнения тогава е най-верочтният момент за проблем.Този специално ме озадачи,че палеше с повечко въртене,което не знам колко е нормално за топла кола.Гледам,че има обяви за такива,които пише,че са със сменен двигател гаранционно.Можете ли да ми кажете дали след като е сменен двигателя гаранционно то поставеният двигател няма да даде същият проблем?То е ясно,че нищо не се знае,но имам предвид дали слагат пак от дефектната серия двигатели?Четох някъде,че трябва да са Евро5 новите,но тези са пак Евро4.Та се чудя дали това има значение...благодаря ви предварително! Това е така, защото неправилно се използва изразът "сменен двигател". Не им е сменен целият двигател, а шортблокът. Колата си остава норма Евро 4.
|
|
|
|
| Сря Май 01, 2019 7:39 am |
|
|
|
Pirgos
|
|
Т.е от прочетеното във форума разбирам,че при такава смяна (явно не на двигателя) то шанса да се случи това е също толкова голям както преди ремонта...
|
|
|
|
| Сря Май 01, 2019 8:40 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Зависи дали е ползван ревизираният блок(както е при евро5) или е същият. Колегата Миро по-горе продава чудесна кола, първи собственик. Предлагам ти поне да я видиш и покараш.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Сря Май 01, 2019 5:42 pm |
|
|
|
Pirgos
|
|
Да,сега като казахте,видях автомобила,но за жалост ми идва над бюджета...Благодаря на всички за отговорите.
|
|
|
|
| Чет Май 02, 2019 1:50 am |
|
|
|
nikentce
|
Pirgos написа: Да,сега като казахте,видях автомобила,но за жалост ми идва над бюджета...Благодаря на всички за отговорите. Ако бюджетът ти е 10 000 лв., по-добре се откажи от този модел, защото няма да ти излезе толкова.
|
|
|
|
| Чет Май 02, 2019 3:11 pm |
|
|
|
vlado_74
Регистриран на: Нед Яну 31, 2010 7:57 pm Постове: 113 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester
Рейтинг: 32
|
nikentce написа: Pirgos написа: Да,сега като казахте,видях автомобила,но за жалост ми идва над бюджета...Благодаря на всички за отговорите. Ако бюджетът ти е 10 000 лв., по-добре се откажи от този модел, защото няма да ти излезе толкова. Факт е, че в мобилето има за толкова, че и за по-малко даже - нека човека си прецени.
|
|
|
|
| Чет Май 02, 2019 4:12 pm |
|
|
|
nikentce
|
vlado_74 написа: Факт е, че в мобилето има за толкова, че и за по-малко даже - нека човека си прецени.
То в мобилето има и за 4500 Човекът търси акъл - даваме му го. Дали ще слуша - негова воля.
|
|
|
|
| Чет Май 02, 2019 5:47 pm |
|
|
|
Pirgos
|
|
По-голям е бюджета от 10 хил.лева,но няма значение.Благодаря за акъла и отговорите.Леса вечер!
|
|
|
|
| Чет Май 02, 2019 10:33 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
Pirgos написа: По-голям е бюджета от 10 хил.лева,но няма значение.Благодаря за акъла и отговорите.Леса вечер! Предложи ми цена! Покарай колата и може да се срещнем някъде по средата. Sent from my iPhone using Tapatalk
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Пет Май 03, 2019 4:32 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|