|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем със заден десен габарит
| Автор |
Съобщение |
|
wesel
Регистриран на: Съб Май 10, 2008 5:14 pm Постове: 112 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 TD 2011
Рейтинг: 18
|
|
Здравейте колеги,
имам проблем със заден десен габарит - не свети. Но като натисна спирачката свети (крушката е комбинирана габарит + стоп w21/w5). Вчера я смених с нова (или поне изглежда така), но продължава да не свети. Старата определено беше изгоряла половината защото беше здраво опушена отвътре. Освен това забелязах, че и двете предни габаритни крушки са изгорели. Смених само едната засега. Втората я махнах и сега там няма нищо. Планувам днес да купя още крушки с надеждата ако имам 2 светещи предни габарита да светне и задния. Проверих 1-2 бушона (1, 14) - здрави са.
Идеи от какво може да е проблема, къде да гледам и какво да пробвам преди да тръгна по електричари?
Колата е Форестър дизел, 2011г.
Поздрави.
|
|
|
|
| Вто Май 28, 2019 6:52 am |
|
|
|
nikentce
|

wesel написа: Здравейте колеги,
имам проблем със заден десен габарит - не свети. Но като натисна спирачката свети (крушката е комбинирана габарит + стоп w21/w5). Вчера я смених с нова (или поне изглежда така), но продължава да не свети. Старата определено беше изгоряла половината защото беше здраво опушена отвътре. Освен това забелязах, че и двете предни габаритни крушки са изгорели. Смених само едната засега. Втората я махнах и сега там няма нищо. Планувам днес да купя още крушки с надеждата ако имам 2 светещи предни габарита да светне и задния. Проверих 1-2 бушона (1, 14) - здрави са.
Идеи от какво може да е проблема, къде да гледам и какво да пробвам преди да тръгна по електричари?
Колата е Форестър дизел, 2011г.
Поздрави. Привет, Пробвай с крушката от левия габарит/стоп, който ти работи нормално. Ако пак прави същите мизерии - огледай хубаво и буксата. Малко контактен спрей може да оправи бързо нещата. Аз също имах изгорели предни габарити, но не влияеха на задните. Няма логика да има нещо друго - или е крушката, или буксата й.
|
|
|
|
| Вто Май 28, 2019 8:08 am |
|
|
|
wesel
|
|
Да, това ще е следващото нещо което ще пробвам. Само да си купя крушки.
Поздрави.
|
|
|
|
| Вто Май 28, 2019 8:25 am |
|
|
|
slavckc
Регистриран на: Съб Апр 05, 2014 3:34 pm Постове: 176 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2018, 2.5, CVT
Телефон: 08889566нулашест
Рейтинг: 122  
|
|
wesel, подобен ефект се наблюдава, когато липсва или е лоша масата към задния фар. Когато дадеш мигач или натиснеш спирачка, габарита взема маса през съответната крушка и светва и той. Провери масата, за нагар по буксите, че дори и стопена пластмаса на буксите. Почисти контактите (механично и със спрей), огледай и кабелите на всяка букса, че там връзките са много измислени. Опъни всеки кабел поотделно за да си сигурен, че е здрав. Няма връзка предни - задни габарити. Понякога и новата крушка е с проблем, нищо че изглежда здрава.
|
|
|
|
| Вто Май 28, 2019 3:13 pm |
|
|
|
marian_de
Регистриран на: Нед Май 22, 2016 5:47 am Постове: 399 Местоположение: Троян
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220    
|
|
Нямаш маса на стопа колега .
|
|
|
|
| Вто Май 28, 2019 3:40 pm |
|
|
|
wesel
|
|
Май проблема е в задкормилното устройство.
Днес се бях наточил да замерваме ток и т.н. и докато изваждах крушката се загледах в нея - модел W21 с една жичка. Направо срам ме хвана.
Иначе има ток и на двете места - стоп и габарит. Сега остава да си купя и правилните крушки...
Поздрави.
|
|
|
|
| Сря Май 29, 2019 1:55 pm |
|
|
|
nikentce
|
wesel написа: Май проблема е в задкормилното устройство.
Днес се бях наточил да замерваме ток и т.н. и докато изваждах крушката се загледах в нея - модел W21 с една жичка. Направо срам ме хвана.
Иначе има ток и на двете места - стоп и габарит. Сега остава да си купя и правилните крушки...
Поздрави. На всички ни се случва  Хубавото е, че този род проблеми са най-лесни и евтини за решаване.
|
|
|
|
| Сря Май 29, 2019 2:01 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|